[Czechy] Big Brother

Zaczęty przez podmark, Śr, 03 Sie 2005, 22:29:16

mis111

Podmark a myslą oni o 2. edycji przecież finał oglądało ok. 2,3 mln ludzi (na 10 mln Czechy) to ogromny sukces.

podmark

Może i finał tyle osób oglądało, ale oglądalnosć srednia całego programu wypadała bardzo blado - na początku "Velki Bratr" był dobrym konkurentem "Vyvolonych" - mieli zbliżone oglądalnosci, ale w 3 tygodniu nadawania "BB" wyniki zaczęły lecieć w dół i to do tego stopnia, że Nova zmieniła godzinę emisji z 20:00 na 17:20 :/, więc myslę, że 2. edycji nie będzie na razie.

Toni

Na jednej z czeskich stron internetowych jest wiadomosć o tym, że po 5ciu latach Big Brother powraca w Polsce  :) niestety ale później wypowiada się dyrektorka programowa Tv Nova i mówi, że Big Brother w Czechach nie będzie miał powrotu,definitywnie zakończyli z tym programem po 1szej edycji,Czechom zbrzydło się już oglądanie kontenerowych programów :) jednak kto wie może za kilka lat wyemitują 2giego Velkeho Bratra.Swoją drogą czeski Big Brother był niesamowity pod względem zachowań seksualnych uczestników.Obejrzałbym go raz w jeszcze w całosci dzień po dniu.Szkoda że nie ma już zbytnio dostępnych filmów by przypomniec sobie co tam się działo (oddałbym wszystkie kasety które mam z BB by mieć całą edycję czeskiego Big Brothera,nie ze względu na to że sex był tam normalnoscią i to aż za bardzo,tylko że taką edycję warto mieć)  :)
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Luxis

Czesi często piszą o Polsce, bo wkońcu jestesmy sąsiadami i nasze narody są bliskie sobie, poza tym chyba dostrzegają to, że media u nas są dosć dobrze rozwinięte. Natomiast inni nasi sąsiedzi Niemcy bardzo żadko o nas piszą, przeważnie o sprawach złych niż dobrych :/ szkoda
i za to lubie Czechy, bo to spoko kraj :)

Kiedys czytałem też różne czeskie artykóły o naszym kraju, o np. Idolu, TVNie, Robinsonie, o naszych sieciach komórkowych...

Toni

Chciałbym się dowiedzieć,czy oglądaliście Big Brother w Czechach,jedyną edycję która
odbyła się w 2005 roku. Jak dla mnie fantastyczna!
Jeśli oglądaliście napiszcie jak wam się podobała,jestem ciekaw waszych opinii.
:)

Femek

Ja sporadycznie oglądałem, powiem tyle, że był bardzo dobry dobór uczestników ! tylko szkoda ze BB był ciut grzecznym programem niz VyVoleni i przegrał z konkurencją... to samo Węgry i Słowacja. Gdyby nie VyVoleni ufam, ze BB dalej byłby oglądany w danych państwach, chociaż o dziwo inne kraje nie kupują tego formatu:-)

Damian

Ja niestety tylko kilka fragmentów w internecie widziałem. Dom mięli świetny , szkoda tylko że taki malutki. Bardzo podobał mi się ogród. Szkoda że jest tak mało filmów z tej edycji. Bardzo fajna była. ;)

Toni

No więc właśnie szkoda,że na jednej edycji poprzestano. :(
Bynajmniej zarząd TV Nova wkrótce po finale stwierdził,że temat kontenerowych show w Czechach jest wyczerpany (wszystko właśnie za sprawą VyVoleni).
Wielka szkoda także,że kilka filmików jest tylko dostępnych na youtube. :( gdyż oficjalna strona bigbrother.cz została usunięta szybko po zakończeniu programu.
Z miłą chęcią jeszcze raz obejrzałbym całą edycję.
Tak jak piszecie edycja była fantastyczna,niby dom mały ale bardzo fajny,typowy taki klasyczny jak w początkowych edycjach z lat 2000.
Uczestnicy też bardzo fajni,odpowiednio dobrani,realizacja odcinków też super.
Naprawdę moja ulubiona edycja Big Brother'a z całego świata to Big Brother Czechy.

Damian

Toni - masz rację. Dom był świetnie urządzony , bardzo nowoczesny. Tylko nie wiem gdzie oni tam mieli sklep w takim mały domku. Ale trzeba przyznać super edycja , też chętnie bym zobaczył. A czy oni tam byli w święta Bożego Narodzenia? bo nie pamiętam...

Toni

Program trwał od 28.sierpnia do 18.grudnia,czyli 113 dni.
Pierowtne założenia były,że 100 dni.
Co do sklepiku to jako tako go nie mieli,za wykonane zadania tygodniowe otrzymywali pożywienie i inne luksusowe artykuły jak papierosy, alkohol :) oj lubili sobie wypić,oj lubili...ale to chyba jak mieszkańcy innych edycji na świecie. :) Byli także bardzo pomysłowi i rozrywkowi. :)
Wychwaliłem dom,uczestników,realizację odcinków,ale muszę pochwalić także fantastycznych i dobrze dobranych moderatorów,a było ich trzech -  Leoš Mareš,który prowadził program Nominacje i Rozhodnuti - czyli nasz Ring (prowadził także Idola),
Lejla Abbasová i Eva Ajchmajerová (panie prowadziły program Bez cenzury,który był emitowany od poniedziałku do soboty w późnych godzinach nocnych,w poniedziałki ok 1:00 w nocy nawet :) ), ale także były współprowadzącymi programu Nominacje i Ring.
Super się czeskiego Big Brother'a oglądało.Wspominam go naprawdę z wielkim sentymentem.

Damian

Toni,a gdzie otrzymywali te papierosy i inne artykuły? w pokoju zwierzeń? skoro sklepu nie było to chyba tylko tam czy gdzie indziej ? A w ogóle nawet nie wiem jaki tam mięli pokój zwierzeń ,hehe. Fajny głos Wielki Brat miał.  :los: Pamiętasz może jakieś ich zadanie tygodniowe? były podobne do tych na świecie?

Femek

hmmm mały dom? przecież konstrukcja domu była ( podstawowa )... a spiżarnia była koło pokoju zwierzeń jak w innych podstawowych domach BB. Edycja trwała od 28 sierpnia do 18 grudnia 2005 ( 113 dni )

a o to dom :

Damian

Femek - ten dom był o wiele mniejszy w środku od innych podstawowych domów. To była ciasna klitka. Jedynie ogród był duży.

Femek

hmmm teraz mnie zaskoczyłeś, aż z ciekawości poszperam w necie więcej info...

Damian

Jest kilka filmów w necie. Zobaczysz jaki dom jest w środku. Był bardzo malutki , nawet łazienka , to był prysznic za szklaną szybką oraz toaleta za szklanymi drzwiami , co było trochę dziwne.