Big Brother 4 - spekulacje

Zaczęty przez Showmag, Nd, 24 Paź 2004, 15:35:34

Luxis

ale nie ma co... coraz bardziej się spekuluje o powrocie BB w Polsce, na coraz większej ilosci stron w internecie są poruszane kwestie nowego BB... ;) czyzby cos sie ruszyło, i po ciszy przyszła burza z Gwiazdami... :hmm:
P.S>Podmark nie zgadzam sie z Tobą ;) bo wg. mnie W11 i Detektywi tak szybko nie znikna, a Rozmowy własnie od tygodnia są coraz ciekawsze... :P było ostatnio : dlaczego przemineło disco-polo w mediach :) tam była beka oraz o reaktywacjach i planach starych popularnych zespołów było... ;) smiesznie i rozrywkowo było :) ale wiadomo, zawsze nie może być ciekawie i interesująco :P

joker

gdyby powstał nowy BB to ciekawe czy zatrudnili by starego wielkiego brata, czy jakiegos nowego dali :hmm:

Axim

Cytat: jokergdyby powstał nowy BB to ciekawe czy zatrudnili by starego wielkiego brata, czy jakiegos nowego dali :hmm:
No własnie nie wiadomo, bo przecież on ujawnił swoją twarz a po za tym jego praca przeniosła się potem do Polsatu (program "Kłamca") i do TVP (program "Miasto marzeń") a teraz to nawet nie wiem z jaką stacją ma podpisany kontrakt i czym się teraz zajmuje ? Może wy interesujecie się tym ?

podmark

Cytat: Aximpo za tym jego praca przeniosła się potem do Polsatu (program "Kłamca") i do TVP (program "Miasto marzeń") a teraz to nawet nie wiem z jaką stacją ma podpisany kontrakt i czym się teraz zajmuje ? Może wy interesujecie się tym ?

Jarek Ostaszkiewicz nie ma w chwili obecnej i od czasu BB nie miał podpisanego kontraktu z żadną stacją telewizyjną  :plask: On jest po prostu dobrym reżyserem i jest zatrudniony w firmie Endemol Polska i jeżeli tak firma produkuje jakis program to on przy nim pracuje - nieważne w jakiej stacji jest to emitowane.

podmark

Ciekawe, czy ktos by się ucieszył widząc na stronie BB Show taką potwierdzoną informację  :obrazony:

Fajnie by było :/

Luxis

hehe, no fajnie fajnie ;) juz kiedys kilka razy tam było cos takiego tyle że bez dat... niby był zapowiadany, a teraz cisza i znikł nawet z zapowiedzi tamtej strony...

alexander

Ale Big Brother wróci i zobaczycie!!!!!!!!!!!!! Wspomnicie moje słowa, Big Brother wróci za rok a wtedy :devil:  :devil: Ja wezme w nim udział  :buzz:  :buzz:  :buzz:

Pudelek

A ja mam coraz mniejsze nadzieje na powrót Big Brothera do Polski. Chociaż szansa jakas jest.

Z tego co wiemy dużo byłych uczestników innych reality shows zadeklarowało chęć wzięcia udziału w BB4. A TVN zapewne będzie chciał wykorzystać ich popularnosć... :zabek:

Rosa

A wtedy skończy to się tak jak Robinson gdzie polowa ludzi nie byla z castingu a z jakiejs łapanki.

mis111

Cytat: ŁukiMoże TVN po prostu twierdzi, że moda na reality shows juz przepadła...
Ich twierdzenia są błędne (wystarczy zobaczyć ile planownych jest edycji Big Brother'a na swiecie)

podmark

Cytat: mis111Ich twierdzenia są błędne (wystarczy zobaczyć ile planownych jest edycji Big Brother'a na swiecie)

Twoje myslenie jest w tym momencie błędne - w Polsce moda na reality show przepada - z każdym póniejszym reality po BB i "Dwóch Swiatach" oglądalnosć spadała (wyjątkiem była 3.edycja Baru). Polscy widzowie szukają czegos nowego - TVN myslał, że "Wyprawa Robinson" będzie tym, czego poszukują w telewizji widzowie - ale tak się nie stało - oglądalnosć nie była oszałamiająca.

I nie można patrzeć na planowane edycje jakis reality shows na swiecie - każdy naród jest inny, niektórym się nudzi cos szybciej, a niektórym wolniej. Poza tym w niektórych państwach formaty typu reality są stosunkowo niedawno (przykłąd : Czechy: pierwszy reality show pojawił się tam dopiero zeszłej jesieni, kiedy w Polsce miało to miejsce 5 lat wczesniej.)

supperraff

Mimo wszystko iż moda przemija, TVN mogła by odniesć sukces dając jeszcze jedną szanse BB , zwłąszcza o ile się nie myle to mają koncesje na 4 edycje , pytanie tylko po co by ją kupowali jeżeli mieliby jej nie wyprodukować ? Przecież to byłoby nie logiczne , totalna strata pieniędzy

kuba234567

Myslę, że Big Brother był w Polsce fenomenenem jeżeli chodzi o samo promowanie go w polskiej telewizji TVN, ale także jesli chodzi o ogladalnosć. Dla mnie był bardzo fajny i chyba tylko nie ja chciałbym go zobaczyć 4 raz, a co do Wyprawy Robinson, która faktycznie nie miała złej oglądalnosci, ale gigantyczej także, to bardzo mi sie spodobała ale w tym wypadku chyba nie mamy co liczyć na kolejną edycje :(

mis111

Chyba rozmowa o 4.edycji Big Brother nie ma sensu, ponieważ sam Andrzej Sołtysik na zakończeniu 3. edycji powiedział, że TVN kończy z tym formatem definitywnie i chyba nie mają ochoty wracać do niego. Czy petycja tu pomoże-najprawdobodobniej NIE!!! A szkoda!

podmark

Cytat: mis111Chyba rozmowa o 4.edycji Big Brother nie ma sensu. Andrzej Sołtysik na zakończeniu 3. edycji powiedział, że TVN kończy z tym formatem definitywnie

Przecież TVN wcale nie musi emitować czwartej edycji BB - licencję na realizację może kupić jakas inna stacja (np. TV 4 ;) ). W Holandii kolejne edycje BB były emitowane aż w trzech stacjach telewizyjnych !!