Superniania

Zaczęty przez joker, Wt, 17 Maj 2005, 21:01:00

alexander

TVN program o dzieciach nazwała "Urwis" tylko dlatego ,że "Superniania" kojarzyło by się z serialem "Niania".

kuba234567

Urwis ciekawa nazwa jakos się tak dobrze kojarzy.

Showmag

Z "Supernianii" w "Urwisa"
Niedziela, 04.06.2006, 20:08

Jesienią w TVN będziemy mogli oglądać polską wersję reality show "Supernanny", formatu emitowanego już między innymi w USA, Niemczech i Wielkiej Brytanii. W Polsce widowisko nosić będzie tytuł "Urwis". Program stanowić będzie relację z terapii psychologicznej, której poddane zostaną dzieci sprawiające kłopoty wychowawcze. W rolę terapeuty wcieli się Dorota Zawadzka, psycholog z Uniwersytetu Warszawskiego. W okreslonym czasie, wpłynie ona na niegrzeczne dzieci, wywołując radykalną zmianę ich zachowań. Przemiany urwisów w aniołki sledzić będzie można sledzić na antenie TVN już od wrzesnia.

[showmag.info]

fryz22

Jak dla mnie bedzie to kolejny po "agencji" niewypal tvnu. Program juz byl w edycji zagranicznej na tvp2 (o ile sie nie myle) i furory nie zrobil.

Pudelek

Program na TVP2 był nadawany o mało ciekawej porze i nie miał wogóle reklamy. Ja sam na ten program trafiłem przez przypadek.
Chociaż rzeczywiscie mam małe obawy co do wersji TVNowskiej. Ale miejmy nadzieję, że polska wersja programu się uda.

lol

Cytat: fryz22Jak dla mnie bedzie to kolejny po "agencji" niewypal tvnu. Program juz byl w edycji zagranicznej na tvp2 (o ile sie nie myle) i furory nie zrobil.

słyszałem ze jak na porę nadawania program cieszył sie sporym zainteresowaniem widzów... ok 1,4 mln to ogladało wyniki niedawno były :>

Showmag

Cytat
mgr Dorota Zawadzka

zgrabne okularki :zabek:

alexander

Eh stare zdjęcie teraz wygląda zupełnie inaczej.

Luxis

no niezłe rowery ;) hehehe
Ja lubie Agencje, więc program smieszny :) Ale, że Ci ludzie nie zorientują się że cos jest nie tak, po tych przebraniach?? :hmm: przeiceż te stroje jakby z innej epoki, te fryzury nienaturalne, wąsy za długie, brylki ;) hehe :P

fryz22

Wlasnie kiedys wspominalem o tych tajnych przebraniach, ze przez to ze ci ludzie nie widza jak smiesznie wygladaja mam watpliwosci czy niektorzy nie sa podstawieni :zabek:

Dziekuje :devil:

rosolek89

Ja pierwszy raz o tym słyszę. Myslę, ze to dobry pomysł.

A widownie będzie miał pewnie wsród kobiet w ciąży i młodych matek :D

Pudelek

Tak sobie myslę, że ten program może stanowić naturalną antykoncepcję dla telewidzów  :los:  :devil: .

rosolek89

Super Niania - Cienie macierzyństwa ?

lol

artykuł z Medialinka o "Urwisie" :P

CytatTrwają prace nad nowym programem TVN Superniania. Do audycji zgłaszają się rodzice, których dzieci sprawiają problemy wychowawcze. Ze względów realizacyjnych termin rozpoczęcia reality miał zostać przesunięty, dzis wiadomo, że pojawi się ono planowo w jesiennej ramówce stacji.

Tytułową supernianią została psycholog Dorota Zawadzka, która towarzyszy rodzinie przez pewien czas, obserwując wzjamne relacje i badając przyczyny problemów z dzieckiem. - To będzie hit- z entuzjazmem stwierdza w rozmowie z nami producentka programu Małgorzata Łupina. -Nasza bohaterka potrafi zdziałać cuda, dzieci radykalnie się zmieniają - kontynuje. Realizacja programu jest zdaniem ekipy niezwykle ciekawa.

W jednym z odcinków wystąpi dziecko, które używa brzydkich słów. Opiekunowie byli wobec niego bezradni. Dopiero Zawadzka zasugerowała im, że chłopiec może chcieć zwrócić na siebie uwagę.

Poszukiwania bohaterów reality, jeszcze się nie zakończyły. TVN emituje ogłoszenia od stycznia. Jak się dowiedzielismy dobór odpowiednich rodzin stanowił jeden z największych problemów przy realizacji projektu. -Musielismy wybrać "uczestników", których zachowanie stanowi realny problem i nie jest jedynie przejawem lekko psotliwej dziecięcej natury - tłumaczą osoby związane z produkcja.

Planowo w polskiej edycji miało wystąpić 10 rodzin, producentka Superniani nie chciała jednak zdradzić realizacyjnych szczegółów przedsięwzięcia. Program powstaje na licencji, był emitowany między innymi we francuskiej stacji M6.