Eurowizja 2006 (Ateny, Grecja)

Zaczęty przez sharkan, Śr, 03 Sie 2005, 23:19:13

podmark

Cytat: sharkanW tym roku org. eurowizji stoi na b. niskim poziomie ( tak jest preważnie w każdy rok parzysty)

Na matematyce to się chyba spało :) - 2005 na pewno nie jest rokiem parzystym :)

World Idol

Ukraina była straszna! Czy występ tej pani Wam kogos nie przypomina? No własnie - Shakira. Ta kobieta próbowała ją podrobić nie dosć, że w sposobie spiewania, to jeszcze w wyglądzie. Żenada. A że Shakirę bardzo lubię, nie wybaczę tej pani ;)

Za to dziwię się, dlaczego wszyscy (zaglądałem również na inne fora) krytykują Turcję. Ten utwór jest moim zdaniem bardzo ciekawy. Gdybym miał wybrać jedną, najlepszą wg mnie piosenkę, wybrałbym chyba własnie Turcję lub Islandię. Litwa mimo, że była bardzo oryginalna pod względem tresci piosenki i stroju, to jednak muzyka w tym utworze nie ma w sobie za grosz oryginalnosci. Miałem wrażenie, że gdzies już słyszałem identyczny muzycznie kawałek.

alexander

Ukraińska piosenka była super!! Melodyjna, skoczna, łatwo wpadająca w ucho a ja tego szukam w konkursie Eurowizji. Dlatego wygląd czy ktos wygląda jak Shrek, Shakira czy Michael Jackson jest nieważne, piosenka swietna!

joker

Cytat: World IdolZa to dziwię się, dlaczego wszyscy (zaglądałem również na inne fora) krytykują Turcję. Ten utwór jest moim zdaniem bardzo ciekawy. Gdybym miał wybrać jedną, najlepszą wg mnie piosenkę, wybrałbym chyba własnie Turcję lub Islandię.
Ja głosowałem na Turcję (i jeszcze na Cypr) :) A co do głosowania to w obecnym składzie mam głęboko gdzies kto wygra - myslę, że żadna z piosenek finałowych nie zasługuje na miano zwycięzcy. Trudno mi jest teraz typować na kogo wysle sms'a bo już w polfinale sie na tym przejechalem (nie podobało mi się wykonanie), jak narazie na mojej liscie widnieje tylko Szwajcaria (podobno bardzo ładnie spiewają swój nie klejący się od kiczu kawałek)

World Idol

Cieszę się, że nie jestem sam :) Mam rozumieć, że nie podobało Ci się ostateczne wykonanie pani Sibel z Turcji? Moim zdaniem było w porządku. Piosenka Cypru mi nie przypadła do gustu. Ładna, owszem, ale teksty typu "Why do the angels cry" wywołują u mnie smiech, nie wzruszenie ;) Mam nadzieję, że Turcja wygra, ew. Finlandia.

joker

Sibel zaspiewala bardzo ładnie, ma ciekawą piosenkę, która powinna wysoko zajsć ale wydaje mi się że to nie jest propozycja na zwycięzcę (tu się rodzi pytanie: to kto jest w obecnym składzie... na to odpowiedzi nawet ja nie znam :P )

sharkan

Cytat: podmark
Cytat: sharkanW tym roku org. eurowizji stoi na b. niskim poziomie ( tak jest preważnie w każdy rok parzysty)

Na matematyce to się chyba spało :) - 2005 na pewno nie jest rokiem parzystym :)

mowie o 2006

----------------------------------

20 sms-ow na Litwe nie poszlo na marne !!!!!

PROSZE PANSTWA I TAK SIE WYGRYWA EUROWIZJE !!!!!!! Poplakalem sie ze szczscia !!!!

podmark

Cytat: sharkanmowie o 2006

Sorry - to ja nie skojarzyłem , że jestem już taki stary  :bye:  - jeszcze raz sorry - po prostu się mi lata pomyliły :)

A co do Eurowizji, to uważam ,że jesli już wygrywa darcie mordy, a nie normalny spiew, to Polska powinna pomysleć nad rezygnacją z udziału w kolejnych edycjach. No sorry - ale jeżeli chcemy zwrócić na siebie uwagę, to chyba w przyszłym roku wyslemy Mandarynę (mimo, że ją lubię, to nadal uważam, że spiewać nie umie).

Poza tym , WSTYD MI ZA POLAKÓW, którzy przyznali Finom aż 12 punktów... No cóż - Polacy pokazali już swoją głupotę w wyborach,  ateraz w Eurowizji...

alexander

A mnie denerwuje komentator... Nie obchodzą mnie jego przemyslenia więc niech komentuje to co mówią albo to co teraz będzie się dziać a nie co on sądzi o danym występie.

Co do zwycięstwa Lordi, to jak to jest przełom w konkursie Eurowizji to lepiej już niech skończy się ten konkurs, ja stawiałem na Ukrainę i Rosję, dobrze ,że każdy kraj dał chociaż w większosci od 1-7 ale prawie od każdego kraju, to mnie cieszy, brava dla Tiny :) :bravo:

joker

No i Finowie doczekali się po 40 latach swojego zwycięstwa :)
(do tej pory najwyższą pozycją Finlandii było 6 miejsce).
Sama piosenka wnosi trochę urozmaicenia do tej imprezy,
z jednej strony cieszę się że w tym roku eurowizja uniknęła
tego kiczu a z drugiej strony mam wiele zarzutów co do wykonania
piosenki. Sam finał wydaje mi się, że stał na o wiele wyższym poziomie
niż półfniał.

Tak jeszcze chciałem napomnieć, że Polska w półfinale zajęła po raz
kolejny 11 miejsce :/ zabrakło nam 7 punktów do pokonania Macedonii
a zarazem wejscia do finału. Zaraz za nami, różnicą jednego punkta
była Belgia.

Punkty półfinałowe:
https://a1679.g.akamai.net/7/1679/9896/v001/esc.download.akamai.com/9896/press_pictures_2006/semi_final_2006_points.pdf

Punktu finałowe:
https://a1679.g.akamai.net/7/1679/9896/v001/esc.download.akamai.com/9896/press_pictures_2006/final_2006_points.pdf

Zdziwiły mnie punkty od Białorusi i od Rosji, a także tylko 6 punktów od Niemców :)
:buzz:  :buzz:  :buzz: w jakim ja kraju żyję! - dalismy aż 1 punkt Monako

kuba234567

Finlandia wygrała, moim zdaniem były lepsze piosenki, a Polski nie było szkoda, ze nie przeszli z tych półfinałów ale Belgia także.

World Idol

Jesli o mnie chodzi, to na samym finale kibicowałem mojej ulubionej Turcji, a także Rumunii. Koles miał bardzo dobry głos (5 i jedna trzecia oktawy :buzz: ), a piosenka była niezła jak na ten gatunek. Dziwi mnie tak wysokie miejsce Rosji. Strasznie denny utwór - ale w występie tego kolesia podobała mi się pani wychodząca z fortepianu :) Przypuszczam, że bez niej, Rosja otrzymałaby mniej więcej 2 razy mniej punktów. Tak samo nie wiem skąd wzięło się tak wysokie miejsce Bosni i Hercegowiny.

sharkan

Turcji ?!!!!!! Tej piszczącej grubej krowie...... przemilcze.

World Idol

Tak się składa, że ta piszcząca gruba krowa miała osobowosć, była jakas. Poza tym nie zapominaj, że to kobieta, więc może troszeczkę szacunku. Występ Turcji był magnetyzujący, kobieta wiedziała co robi - wstawka mówiona była swietna :) A książęta z Rosji i Bosni schlebiają najbardziej mdłym, bezpłciowym gustom. Niektórym to wystarczy. Dlatego pewnie zdobyli tyle punktów. Na mnie nie działają płaczliwe, kiczowate pioseneczki.

Luxis

Teraz ja się wypowiem co do tegorocznej Eurowizji.  :los:
Po pierwsze zgadzam się z większoscią moich przedmówców prócz World Idola. Wg. mnie występ turczynki był sredni, za to ona wogóle lekko fałszuje, nieumie głosu "uniesć" wysoko... :/
Po drugie: Polacy po raz kolejny o włos od finału na 11. miejscu :/ dobre wykonanie, ale za bardzo chaotyczne... i takie są efekty w Polsce wyboru reprezentanta NAJBARDIEJ znanego, a nie NAJLEPSZEJ piosenki zgłoszonej... taka Leonie Kuizenga miała typowo eurowizyjną piosenkę i co.. nawet 1 punkta od jury niedostała, a na pewno była by w finale... Tak samo Brathanki smiało by były w finale na Eurowizji bez problemu z tą swoją piosenką (dochodzę powoli do takiego wniosku), Jet Set też by się podobało... No ale wiadomo Polska głosuje na popularnosć, a nie na piosenkę (jury także niepowinno na NAJLEPSZ! PIOSENKĘ głosować, tylko na najlepszą piosenkę EUROWIZYJN!) ale trudno... może za rok...
Po trzecie: Kate Ryan - moja faworytka, wystep bardzo udany, ale niestety spiewała za cicho i chórek ją przespiewał w większosci piosenki, końcówką nadrobiła, ale chyba za póno było już...
Wg. mnie udane występy miały: Ukraina (chyba dobrze, że upodabnia sie do Shakiry, ja niewidzę w tym żadnej negatywnej wady), Macedonia (lekko R&B, podobają mi się jej klimaty, dobre show, fajna pioseneczka), Bułgaria (niedoceniona babka o super mocnym głosie), Szwecja (Carola zaprezentowała się swietnie, myslałem że wygra, ale niestety :/), Rosja (ciekawy pomysł, ale nic specjalnego), Belgia (szkoda mi Kate, za cicho moja droga, chórek ją zagłuszał niestety), Polska :P (dobre, ale moim zdaniem przedobrzyli). Innych niepamiętam zbytnio... ;P
Grupy Lordi niepowinni wogóle zapraszać!!! Od kiedy "ludzki" konkurs, wygrywają potwory?? :/ po prostu skandal... tego jeszcze nie było :/ i niebędzie...
Litwini też z piosenką "My jestesmy zwycięzcami - tej Eurowziji" i chyba sie to trochę spodobało, ale dla mnie to był po prostu kicz...
Ogólnie tegoroczna Eurowizja była na baaaardzo srednim poziomie, w zeszłym roku wszystko było lepsze, zarówno piosenki, wykonawcy (no może swiatła i scena były w tym roku lepsze). Niektórzy tylko sie osmieszyli, np. ta z Islandii (wygwizdana ;)), niektórzy zostali niedocenieni, ale takie są uroki Eurowizji... Słyszałem też, że trochę mają sie regóły zmienić w przyszłym roku... ale niewiem nic dokładniej. Najlepiej także powinni zniesć BIG 4, bo przeważnie piosenki z ich krajów są pod koniec tabeli z beznadziejnymi piosenkami... :/  :hahaha:  :ubaw:
:devil: