Pomysły na reality shows

Zaczęty przez sharkan, Nd, 19 Cze 2005, 20:09:11

Luxis

a cóż to ma być to powyżej? :hmm: to jest prawda?? :/
to musi być bardzo kontrowersyjne i ostre, a niewiem czy dobre, bo mi się osobiscie takie cos niepodoba...

podmark

Nie wiem, czy już Wam wspominałem o kryminalnym reality, który kiedys wymysliłem... "Sledztwo" to gra, w której o nagrodę walczy 5 zawodników - co tydzień mają do rozwiązania jedną zagadkę dotyczącą np. czyjejs smierci. Od tego momentu mają tylko 3 dni na rozwikłanie tajemnicy i udzielenie szczegółowych odpowiedzi na pytania dotyczące winnego. Aby poprawnie wytypować winowajcę jeżdżą na miejsce zbrodni, na zainscenizowaną wizję lokalną , mogą przeglądać policyjne akta. Mogą współpracować, jednak każdy walczy dla siebie. Po 4 tygodniach w wielkim finale spotyka się dwójka najlepszych detektywów.

A tutaj logo, które sam zrobiłem (w Paincie):

Jak Wam się podoba ??

Luxis

ty, Podmark, to by było COS, i nkit Ci tego niechce zrealizować? No wiesz co, taki dobry pomysł, a tu siedzi w papierach, a nie w TV ... szkoda, że nikt go niechce... :/
P.S>A jakis nadawaca , wogóle sie wypowiedział dobrze o twoich pomysłach? I na jakies głębsze castingi czy cos?? A jak nie, to wysyłaj e-mailami do zagranicznych spółek typu Endemol. Powodzenia! ;)

Pudelek

Myslę, ze pomysł ewidentnie powinien spodobać się TVNowi. Oni ostatnio dużo kręcą takich kryminałków.
Ale jak widać wolą skupować zagraniczne formaty. Zapewne jak już sprzedasz jeden pomysł, to staniesz się bardziej wiarygodnie i potem wszystko pójdzie już hurtem. (Czego Tobię życzę).

podmark

Aha - jak usłyszecie na TV 4 cos w rodzaju "Jeżeli stanowicie niebanalną parę, chcecie pokazać całej Polsce, że mimo ogólnej nieakceptacji kochacie się, wecie udział w nowym reality show i udowodnijcie, że to co was łączy, to własnie miłosć...", to znaczy, że kupili mój projekt :D

Pudelek

Nie doczytałem całego Twojego posta i myslałem, że TV4 już ogłosił casting do tego programu. Przez ostanie 10 minut zastanawiałem się z kim się zgłosić  :zabek: . Fajny pomysł na letni reality show. Choć Polsat lub TV4 pewnie ograniczyłyby się tylko do par homosexualnych...

podmark

Cytat: PikachuPolsat lub TV4 pewnie ograniczyłyby się tylko do par homosexualnych...

W oryginalnym paper format mojego autorstwa jest przewidziany udział 2 par homoseksualnych (2 facetów i 2 lesbijski), ale oprócz tego są zaproponowane przeróżne nieakceptowane w Polsce związki :)

CytatFajny pomysł na letni reality show.

Wg mnie to jest to dosć za długi program jak na wakacje (trwa 12 tygodni), ale mógłby to być np. hit jesieni w TV 4  :boks:

sharkan

Cytat: podmark
Cytat: PikachuPolsat lub TV4 pewnie ograniczyłyby się tylko do par homosexualnych...

W oryginalnym paper format mojego autorstwa jest przewidziany udział 2 par homoseksualnych (2 facetów i 2 lesbijski), ale oprócz tego są zaproponowane przeróżne nieakceptowane w Polsce związki :)

CytatFajny pomysł na letni reality show.

Wg mnie to jest to dosć za długi program jak na wakacje (trwa 12 tygodni), ale mógłby to być np. hit jesieni w TV 4  :boks:

Gratulacje podmark....oby sie udalo a jesli sie uda ja wysylam swoj format ;] tylko on by byl za drogi bo musialby miec miejsce tylko w polsce albo miec zasieg bardziej globalny ;]

podmark

Sharkan - nie zważywszy na to, czy mi się uda, czy nie, to już teraz powinienes wysyłać swój pomysł. Ja się w dalszym ciągu ociągam z opisaniem jednego z moich najlepszych pomysłów i jak się okazuje, to teraz Dwójka daje talk show o tematyce damsko - męskiej. A ja chciałem dać reality "Wojna Płci"... :/ Ale i tak mam zamiar to wysłać - oprócz różnic między kobietami i mężczyznami :) ten program ma jeszcze jeden bardzo ważny element...

Dlatego Sharkan - nie czekaj, bo ktos Ci sprzątnie sprzed nosa dobry pomysł...

alexander

Skoro mielismy już program o projektantach ubrań to może program o fryzjerach?!

10 początkujących fryzjerów zamieszkuje w wielkim miescie i co tydzień szykują na głowie modelek, znanych gwiazd lub zwykłych osób dokonania i swoje pomysły na super fryzurę, jury (tutaj widzę Leszka Czajkę :P) ocenia ich fryzury i decyduje kto zostaje, kto odpada, taki program cos w stylu "Paszport do swiata mody".

podmark

No no no - całkiem niele Alexander - ja widze ten program w ramówce TVN Style... Pewnie byłby lepszy od połowy tego badziewia...

kuba234567

No to jest niezły pomysł, masz głowę :)

alexander

Chyba napisze do POLSATU, oni lubią takie eksperymenty!

podmark

Tylko Alexandrze, jak będziesz pisał, to polecam szczegółowe opisanie pomysłu - co najmniej 4 strony A 4 :) - wiem to z doswiadczenia :). A dokładniej to co trzeba przesłać do Polsatu - https://polsat.com.pl/projekty_programowe

Luxis

Cytat: podmarkja widze ten program w ramówce TVN Style... Pewnie byłby lepszy od połowy tego badziewia...
hehe, ale Podmark - TVN Style to programy w wiekszosci dla kobiet (z założenia kanał dla kobiet), więc nie dziwie się że tak myslisz :P dla fecetów jest TVN Turbo :) albo może będzie TVN Night lub TVN Playboy :P heh