[USA] Dancing with the Stars

Zaczęty przez Showmag, Śr, 01 Cze 2005, 23:29:38

Showmag

ciriefan

Nie podoba mi się ten cast. Nie oglądałem kilku pierwszych edycji, ale w sumie miałem nadzieję, że to będzie edycja nie-zwycięzców, którzy świetnie tańczyli, a niesprawiedliwie odpadli. A są osoby, które były przeciętne. Pamela, ok, duże nazwisko, ale ona nie była za dobra. Bristol Pallin? Serio? To już w ogóle tragedia. Kirstie Alley, no ją jeszcze przełknę, bo nie była tragiczna, ale od najlepszych też bym jej nie zaliczył. Jestem ogromnie rozczarowany brakiem Mel B, Chelsie nie pamiętam nazwiska i Katherine Jenkins z poprzedniej edycji, która chyba tańczyła najlepiej z wszystkich gwiazd, które kiedykolwiek brały udział w programie.

Carson w głosowaniu widzów? To jest jakiś żart. Mam nadzieję, że wygra Sabrina.

Toni

Mi się koncepcja Tańca z gwiazdami All stars podoba. U nas też mogliby taką zrobić.
W programie pary które zajęły pierwsze miejsce. Byłaby to chyba najkosztowniejsza dotąd edycja jeśli chodzi
o gażę dla gwiazd. :) To już 15. edycja programu w USA. :)
Start 24. września.
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

chatiflatt

Ciekawe, czy Kirstie Alley potrzebowała na to zgody swoich scjentologicznych guru. A może samego Rona Hubbarda? :ubaw:
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

ciriefan

15x01

Tak jak obstawiałem, 3 najniżej ocenione pary to Pamela, Kirstie i Bristol. Kirstie pewnie zajedzie wysoko na popularności, Bristol pewnie znowu przepchają jej fani, a Pamela nie jest wcale tak lubiana przez Amerykanów, więc jej odejście mnie nie dziwi. Bez sensu było branie jej ponownie i tracenie tak wielkiego nazwiska w 1 odcinku, a to było raczej oczywiste, że tak się stanie (niestety kompletnie ona nie miała poziomu tanecznego miana all star). Na miejscu jej lub Bristol powinna być Katherine Jenkins. A tak poza tym to poziom jest niesamowity, to był jeden z najlepszych odcinków w historii i sezon zapowiada się epicko, o ile Bristol nie zostanie przepchana za daleko ;) Ja trzymam kciuki za Shawn i Sabrinę, bardziej za Sabrinę, bo Shawn już raz wygrała ;) A no i nie oglądałem sezonu z Kelly Monaco ani sezonu z Emmitem Smithem, ale zrobili na mnie duże wrażenie i polubiłem ich.

ciriefan

Ten sezon to była prawdziwa perełka. Poziom taneczny jak i całej organizacji show na najwyższym poziomie. Świetne twisty wymyślone przez producentów i urozmaicające grę - wybieranie sobie nawzajem tańców, których wcześniej nie było tak, by najbardziej udupić przeciwników, łączone 2 różne style do 1 muzyki, tańce grupowe w stylu gangam, gwiazdy jako choreografowie no i mega freestyle, w których wszystko było dozwolone. Szkoda jest rozstawać się z tak świetnym sezonem.
Melissa i Tony - Cieszę się, że Melissa wygrała. Zasłużyła sobie najbardziej z całej 3, chociaż kibicowałem Kelly. Melissa jednak jako jedyna z finalistek nigdy nie wygrała, a udowodniła w tym sezonie wiele. No i Tony w końcu się doczekał kryształowej kuli po 15 sezonach dostawania najgorszych partnerek ;)
Shawn i Derek - super, że obcięli im punkty za złamanie reguł. Shawn była moją pierwotną faworytką, ale Derek jest tak arogancki i myśli, że może sobie pozwolić na wszystko. Przez niego przestałem ją lubić i całe szczęście nie wygrali (zapewne z jego winy, bo byli ostatni u sędziów, może gdyby byli chociaż drudzy, to by wygrali).
Kelly i Val - moi ulubieńcy sezonu. Kelly po prostu uwielbiam. Waliła prosto z mostu, zamiast się głupio uśmiechać do kamery i udawać słodką, robiła głupie miny i waliła ostre teksty. W ogóle jak pokazała Len'owi fucka w finale, gdy nie dał jej dychy za freestyle hehehe. No i love story z Val'em.
Co do reszty to Kirstie i Bristol doszły za daleko. Sabrina odpadła za wcześnie, chociaż to było epickie. Ponownie odpadła w 6 odcinku pomimo najwyższych not sędziów. Pobiła swój własny rekord na najbardziej szokującą eliminację.
Naprawdę szkoda kończyć taki sezon. Teraz na taki poziom trzeba pewnie czekać do 20 na kolejne all-starsy :)

ciriefan

Ponad 16 milionów widzów finału? Wow. Świetne osiągnięcie, ale ten sezon był tego warty :)

ciriefan

Nadrobiłem 16 edycję. Szkoda, że nie pojawiła się tutaj żadna informacja ani o caście ani o finale, bo edycja była naprawdę udana. Brawa dla producentów, którzy wymyślają coraz ciekawsze twisty, wprowadzają nowe tańce, urozmaicają program. Do tańców obowiązkowych doszły taniec współczesny i jazz. W jednym z odcinków widzowie wybierali parom tańce z grupy "nie towarzystkich", to był świetny odcinek, jak dla mnie afro jazz Allie i Mark'a to mistrzostwo. Nowy twist z side by side wyszedł ciekawie, powtórzono sprawdzone twisty z trio challenge, instant dances i cha-cha relay. Fajne nowe motywy odcinków. I świetny cast, to oczywiście najważniejsze. Jedyny twist, który mi się nie podobał, to aż 4 pary w finale - to jednak za dużo, powinni byli zrobić jakieś double elimination. Oceniając pary:

Kelly i Derek - nie byłem ich wielkim fanem, ale obiektywnie oceniając byli najlepsi w tej edycji. Większość jej tańców to perełki. Nie kibicowałem im w finale głównie dlatego, że irytuje mnie to, że Derek zawsze dostaje najlepsze partnerki i to już chyba jego 4 zwycięstwo. No ale należało im się.
Zendaya i Valentin - tak się cieszę, że nie wygrali. To ciekawe, że po raz pierwszy wzięli do castu osobę poniżej 18-roku życia. Ale nie oszukujmy się, jej nie powinno tam być, bo ma przygotowanie taneczne (wprawdzie hip-hopowe, ale zawsze, poza tym tańczyli hip-hop wybrany im przez widzów). To taka sytuacja trochę jak u nas z Nataszą Urbańską. No i emocjonalnie jej tańce nie były tak piękne, dojrzałe i poruszające jak tańce Kelly, technika to nie wszystko.
Jacoby i Karina - z całego castu najzabawniejszy i najsympatyczniejszy z uczestników. Jego mama krzycząca z widowni na Len'a (i nie tylko) to nowa gwiazda programu. Lubiłem go strasznie, ale z całej final 4 najsłabszy tanecznie.
Allie i Mark - kibicowałem im w tym finale, skończyli na 4 miejscu, szkoda. Wprawdzie Allie była słabsza od pozostałych 2 pań, ale najbardziej ją lubiłem. Poza tym Mark należy do mojej ulubionej 3 tancerzy (jeszcze Tristan i nieobecna w tym sezonie Lacey). Allie początkowo była trochę zamknięta w sobie, ale otworzyła się. Afro jazz to mistrzostwo.
Ingo i Kim - na początku go lubiłem i zapowiadał się na jednego z faworytów, ale im dalej, tym coraz słabiej mu szło. Odpadł przed finałem i sądzę, że to dla niego najbardziej zasłużone miejsce.
Sean i Peta - nie przepadałem za nim. Myślę, że zaszedł za daleko. Po prostu go nie lubiłem.
Andy i Sharna - jak dowiedziałem się, że będzie w tej edycji, to byłem pewien, że to będzie masakra i będę go nienawidził (pamiętam wciąż jego program chyba na MTV, gdy szukał swoich asystentów i był totalnym gburem i chamem). Nie wiedziałem, że przeszedł odwyk. Widać, że wiele przeżył i zmienił się w kogoś lepszego. Zdobył moją sympatię i pomimo tego, że był beznadziejny w tańcu, to zawsze dostarczał śmiechu, rozrywki i miał fajną historię.
Victor i Lindsay - słabo tańczył, osobowość nijaka. Tyle.
DL i Cheryl - byłem pewien, że wylecą pierwsi. Wszyscy mówili o jego poczuciu humoru, ja jakoś za bardzo tego nie widziałem. Jak dla mnie właśnie był przez większość czasu naburmuszony. Od początku mnie irytował, ta jego skrzywiona mina. Zaskoczyło mnie, że przetrwał te kilka odcinków.
Lisa i Gleb - kolejna irytująca mnie osoba. Namawianie Gleba do robienia fotek bez koszulki by zdobyć głosy i żarty o spaniu z Lenem jakoś mnie do niej nie przekonały. Może jest łatwiejszy sposób na zostanie - więcej treningów? Chociaż i tak zemdlała, więc może lepiej i nie.
Wynonna i Tony - początkowo ją lubiłem, ale jej całe "attitude" po odejściu sprawiło, że przestałem. Zdaję sobie sprawę, że w Stanach ona jest legendą country i może jest przyzwyczajona do ciągłych pochwał i uwielbienia, ale obrażona mina i teksty "ja jestem śpiewaczką a nie tancerką" były słabe. Chyba wiedziała, że zgłasza się do DWTS a nie do X-Factora.
Dorothy i Tristan - jej odejście przez kontuzję było heartbreaking. Bardzo miła osoba, widać, że pomimo braku umiejętności miała serce do tańca i chciała się nauczyć. Super, że na finale pozwolili jej zatańczyć tańce, których się nie nauczyła i to razem z Kristy, jej idolką z jednego z poprzednich sezonów. A Tristan niestety po raz kolejny nie miał szczęścia do partnerki.

I potwierdzono kolejną edycję :)

ciriefan

Ogłoszono cast 17 edycji amerykańskiego TzG, wypadło nieźle, kojarzę nawet kilka osób z obsady (zaznaczyłem te osoby dwoma myślnikami):

- Elizabeth Berkley - znana głównie z filmu Showgirls i z serii filmów Saved by the bell
-- Corbin Bleu - gwiazdka seriali Disneya i serii High School Musical
- Bill Engvall - komik "stand-up"
- Valerie Harper - aktorka
- Keyshawn Johnson - zawodnik NFL
-- Christina Milian - piosenkarka, aktorka, prowadząca TV (m. in. współprowadzi The Voice US)
- Bill Nye - naukowiec, prowadzący programów naukowych dla dzieci
-- Jack Osbourne - gwiazdka reality show, syn Ozzy'ego
-- Snooki - gwiazdka reality show, znana najbardziej z Ekipy z New Jersey
- Leah Remini - aktorka
-- Amber Riley - aktorka/wokalistka z Glee

ciriefan

Tymczasem ogłoszono obsadę oraz zupełnie nowy twist 18 amerykańskiej edycji:

Sean Avery - były zawodnik hokeja
Candace Cameron Bure - aktorka znana głównie z jakiegoś serialu w latach 90
Drew Carey - aktor, komik, prowadzący teleturnieje
Meryl Davis - mistrzyni świata i olimpijska mistrzyni z 2014 w tańcu na lodzie
NeNe Leakes - gwiazdka reality show Real Housewives of...
James Maslow - aktor z serialu i piosenkarz z boysandu (oba o tej samej nazwie) Big Time Rush
Danica McKellar - aktorka, reżyser, pisarka
Diana Nyad - pisarka, dziennikarka, pływaczka (ma rekord świata w pływaniu na długi dystans)
Amy Purdy - aktorka, snowboarderka (paraolimpijka), uczestniczka TAR 21
Cody Simpson - piosenkarz muzyki teen pop
Charlie White - mistrz świata i mistrz olimpijski z 2014 w tańcu na lodzie (partner Meryl)
Billy Dee Williams - aktor, znany między innymi z serii Star Wars

Producenci, którzy w poprzednich edycjach wymyślali wiele twistów, zaskoczyli zupełnie czymś nowym. Otóż w tej edycji widzowie będą mogli w wyniku głosowania sms mieszać pary, co oznacza, że celebryci mogą zacząć tańczyć z jednym partnerem, a po paru odcinkach nastąpi wymiana i dostaną innego tancerza zgodnie z wolą widzów.

ciriefan

Ogłoszono obsadę 20 edycji amerykańskiej:

Noah Galloway - weteran wojny w Iraku, na wojnie stracił nogę i rękę
Robert Herjavec - biznesmen, milioner, gwiazda programów Dragon's Den i Shark Tank
Patti LaBelle - wokalistka, legenda muzyki soul
Nastia Liukin - gimnastyczka, mistrzyni olimpijska
Riker Lynch - wokalista zespołu R5, aktor (Glee)
Charlotte McKinney - modelka
Michael Sam - zawodnik rugby
Willow Shields - aktorka (Gra o tron)
Suzanne Somers - aktorka, pisarka, scenarzystka, wokalistka
Redfoo - "wokalista" LMFAO
Rumer Willis - aktorka, córka Bruce'a Willis'a i Demi Moore

W programie ma wziąć udział jeszcze jedna "gwiazda", której producenci na razie nie ujawnili wraz z ogłoszeniem reszty obsady.