[UK] Celebrity Big Brother 12

Zaczęty przez Toni, Wt, 21 Maj 2013, 22:26:49

Toni

Jak myślicie, czy są jakiekolwiek szanse na to by rzeczywiście w sierpniowym CBB12 pojawił się David Beckham? :)
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Damian

Zapewne nie. Aczkolwiek z pewnością będą szukać jakiś ciekawych ludzi, bo od pewnego czasu wersje z gwiazdami cieszą się bardzo dużą popularnością, dużo większą niż edycje ze "zwykłymi" ludźmi. Dziwi mnie to, bo przecież w normalnych edycjach mamy najwięcej nowości: zupełnie nowe konstrukcje domu, świeże zadania, dłuższe edycje. Dziwne.

Damian

Oficjalne logo dwunastej edycji "Celebrity Big Brothera":

Jak widać brak w tym roku tradycyjnej gwiazdki w środku. Oczywiście dom również nie ulegnie zbytnim zmianom.

Damian

Damian

Zwiastun "Celebrity Big Brothera":
Celebrity Big Brother 12 - Summer 2013 - AdvertZapowiada się bardzo ciekawie. :D

illumanti

Nie wiem co się zapowiada ciekawie. Pokazali kilka scenek z poprzednich sezonów i tyle. Co tutaj jest ciekawego?

Damian

Mnie te kilka scenek o wiele bardziej zachęca do oglądania, niż zwiastun czternastej edycji. Producent Big Brothera zdradził, że dom na tą edycję ma się zmienić. Koniec z elementami ekologicznymi, dom Wielkiego Brata ma być luksusowy! Mają od jutra 68 godzin na zmiany. https://bbspy.co.uk/cbb12/news/0818/eco-friendly-theme-ditched-from-celebrity-big-brother-2013-house

Damian

Start!: Na początek kilka słów o odświeżonym domu Wielkiego Brata: dosłowny "groch z kapustą"! Wymieszanie stylów, ten dom wygląda teraz byle jak. Nie wiem gdzie się podziali dekoratorzy, bo w domu nic nie pasuje do niczego. Pstrokate, rzucające się w oczy ściany, podobnie jak rok temu, w CBB10. Nie podoba mi się dom, jedynie przerobiony fotel w pokoju zwierzeń jest naprawdę udany. Zamiast ogródka, w jego miejscu produkcja umieściła kilka rodzajów kwiatków, celebryci nie muszą nic robić. Teraz uczestnicy - pierwsze wrażenie? Bardzo dziwna mieszanka. Są po prostu dziwni. Pierwsza trójka która weszła do domu, czyli Louie, Sophie i Lauren otrzymali tajną misję od Wielkiego Brata: musieli przez najbliższe godziny przyglądać się nowym uczestnikom programu, bo będą musieli trójkę z nich wybrać na pierwszych nominowanych! Przeszli więc do specjalnego, odosobnionego pokoju, gdzie wszystkich podglądali i słuchali, a przy okazji komentowali. Nie znam za bardzo tych celebrytów, ale to raczej normalne. Już w trakcie tej misji zaczął mnie irytować Louie - ciągle biega jak potrzepany, krzyczy, chce przegadać wszystkich. Nie dał za bardzo dojść do słowa samemu Wielkiemu Bratu, to strasznie wkurzające. Zaś jedna z jego towarzyszek misji - Lauren jest całkowicie zamulona. Nie mówiła prawie nic, nawet słuchawki tak położyła blisko mikroportu, że wszystko było słychać podwójnie. Przez następne trzy dni trójka tych celebrytów będzie codziennie wybierać po jednej osobie, która będzie nominowana. Na koniec Wielki Brat zebrał celebrytów na sofach. Poprosił ich, by wybrali dwie największe gwiazdy ze wszystkich uczestników, padło na Vicky oraz Bruca. Te dwie osoby miały dostać inne miejsce do spania. Byłem pewien, że Wielki Brat udostępni im ten luksusowy pokój, tymczasem rolety się podniosły, a w ogrodzie stało wielkie podwójne łoże, w którym te dwie osoby miały spędzić noc! :los: Na razie mam mieszane uczucia, ale może z nimi być ciekawie. Jednak po BB14, który zapowiadał się świetnie, a zakończył katastrofalnie wolę się wstrzymać z ocenianiem.

Damian

Big twist - live:
Dzień 1: Lauren mnie rozbraja! Jest tak śmieszna przez swoje zachowanie. Jej zamulenia są świetne! Poza tym przypomina mi... strusia! :los: W tym ukrytym pokoju z dwójką innych celebrytów udziela się najmniej, ale jej miny są bezcenne! Czasami to w ogóle mam wrażenie że zasnęła, haha! Coś czuję, że Courtney też może sporo namieszać. Pierwszej nocy płakała za swoim misiem, który uległ lekkiemu rozerwaniu, kiedy wsadziła go do magla. :D Zastanawiałem się co z tą łazienką dla celebrytów - jak się dzisiaj okazało, funkcję łazienki w tej serii pełni sekretny pokój z BB14! Dom jest naprawdę ohydny, razem z tą łazienką. Powinni za to zwolnić dekoratora! Wieczorem trójka wybranych mieszkańców: Sophie, Lauren i Louie musieli wybrać trzy osoby, z których dzisiaj jedna będzie nominowana. Padło na Rona, Courtney i Carol.
Dzisiaj podczas programu "live" Lauren, Louie i Sophie weszli kolejno do domu Wielkiego Brata. Wchodzili jako goście. Mieszkańcy usłyszeli dzwonek do drzwi, a przez jedne z tych ukrytych drzwi weszła najpierw Lauren, potem Sophie, a na końcu Louie. Nie mogli się zdradzić, więc opowiadali że przebywali w hotelu. Twist polegał na tym, że temu komu Louie wręczy szampana, ten będzie nominowany. W efekcie nominowany został Ron. Wielki Brat zebrał wszystkich celebrytów na sofach i ogłosił im, że to w wyniku głosowania widzów Ron został nominowany, tak więc skłamał. Kolejne dwie osoby również wybierze ta trójka uczestników.

Damian

Dzień 2: Edycja celebrity, a niektóre z tych "gwiazd" zachowują się o wiele gorzej, niżeli uczestnicy cywilnego "BB". Chodzi mi tu głównie o Charlotte, która jest obrzydliwa - puszcza bąki podczas rozmów w pokoju zwierzeń, je gorzej niż zwierzę. Już na otwarciu, podczas rozmowy z Emmą najważniejsze dla niej było to, że chce się jej sikać. Śmieszne są te rozmowy tych ludzi, kiedy nie wiedzą kto kim jest - Dustin pytał Abz z czego znana jest Courtney, ten mu powiedział że z tego, że związała się w wieku szesnastu lat ze starszym mężczyzną. Cóż, tacy to "celebryci". :D Tego dnia Lauren otworzyła się przed Louie i Sophie: opowiedziała im że kiedyś była mężczyzną, rozmawiali na temat jej operacji zmiany płci. Po powrocie trójki uczestników do głównego domu zaczęła się dyskusja. Mario powiedział nawet, że być może to oni zdecydowali o tym, że Ron jest nominowany! Czyżbyśmy mięli kolejnego analizującego, jak Dan...? :D Już na wstępie, kiedy Lauren powiedziała że była w hotelu, szeptał innym że ona kłamie. Nocą poleciało pierwsze ostrzeżenie od Wielkiego Brata, dla Carol, przez jej rozmowy o Ronie, razem z Louie.

Damian

Dzień 3: Jak na razie celebryci się poznają, dużo jest wspólnych rozmów. Myślę jednak, że jak na jaw wyjdzie ten cały twist z nominacjami, to może być gorąco w domu. Tego dnia uczestnicy otrzymali pierwsze zadanie od Wielkiego Brata: w salonie na specjalnie przygotowanych tablicach każdy z osobna miał trzy tabliczki z opisem ciekawych wydarzeń ze swojego życia - ich zadaniem było wybranie tych najciekawszych, nie wszystkim udało się odgadnąć. Poza tym Sophie, Lauren i Louie musieli wybrać kolejną osobę do nominacji, która dołączy do Rona. Cała trójka wybrała Danielle, choć zagrożeni byli też Abz i Courtney. Po ogłoszeniu decyzji mieszkańcom Danielle zrobiło się bardzo przykro. Ukrywała to, ale w końcu popłakała się w pokoju zwierzeń. Myślę że jak uczestnicy dowiedzą się o całym sekretnym głosowaniu, to mogą być naprawdę źli. Swoją drogą, niezbyt podoba mi się ten twist. Wolałbym klasyczne nominacje. To jest trochę przekombinowane moim zdaniem. Ostatnio Carol, dzisiaj Ron otrzymał ostrzeżenie od Wielkiego Brata, za rozmowy z Danielle.

illumanti

Charlotte jest okropna, nie czaję jak można pierdzieć w pokoju zwierzeń. BB skomentował: "Better out than in", ale na miejscu tej osoby żygać by mi się chciało.