[UK] Celebrity Big Brother 11

Zaczęty przez Damian, So, 08 Wrz 2012, 09:44:08

Rosa

Wstęp jakis taki marny, wydaje mi sie że będzie brakowało takich osobowości jak Julie i Danica z poprzedniej edycji ale to wyjdzie w praniu. Na razie początek mnie nie zachwycił, choć widze że ogladalnośc byla naprawde duża i CH5 musi byc z tego zadowolony.

Damian

Oglądalność startu była wysoka - 3,5 mln Widzów! Można mówić o takim odrodzeniu programu na nowo. Muszę przyznać po raz kolejny że po przejęciu programu do Channel 5 jest po prostu o wiele, wiele lepiej! Program jest nowoczesny, dynamiczny i bardziej interesujący. Zadania, eliminacje, nominacje są lepsze. Ja osobiście wolę edycję z C5. Przyznam że też w tej serii brakuje mi charyzmatycznej Julie. Sądzę jednak że i ta edycja się rozkręci.

Damian

Dzień 2: Pierwsza pobudka dla Mieszkańców domu była szokiem, kiedy puścili muzykę. :D Wielu się wystraszyło owej muzyki, haha! Gillian aż podskoczyła. W salonie spała Paula która zeszłej nocy wróciła do domu ze względu na stan zdrowia. Początkowo nikt nawet nie zauważył że śpi na sofie! Rano Mieszkańcy piwnicy dostali informację od Wielkiego Brata że Paula nie może wrócić do piwnicy i zostaje we właściwym domu. Dopiero później Celebryci zorientowali się że w salonie śpi Paula. Rylan ciągle na pierwszym planie, w każdej sytuacji widzę Jego. Później nadszedł czas zadania. Ryan musiał w ogrodzie wyciągać jakieś obrzydliwe ścieki z rur, do tego oblewały go. Od razu mi się przypomniały bliźniaczki z CBB2012, kiedy Rylan miał odruchy wymiotne!  :devil: Ryan wykonał zadanie. Dzięki niemu Mieszkańcy domu mięli ciepłą wodę. Celebryci przebywający w piwnicy znów dostali jedzenie zrzucone z góry do wielkiej miski, niczym śmieci. Współczuję im tego jedzenia.  :F Następnie nadszedł czas na głosowanie w wyniku którego jedna osoba miała przejść do piwnicy. Według większości do piwnicy musiał udać się Frankie. Przeważnie uzasadniali to tym że jest silny, no przecież nie wybiorą Rylana. :D Po jego przejściu do piwnicy wybrano Kto przejdzie do domu BB. Wszyscy wybrali małżeństwo Heidi i Spencera.

illumanti

I dobrze, że wywalili Heidi+Spencer z piwnicy. Psuli całą atmosferę. Jak dla mnie, Paula powinna tam wrócić. Moja ulubiona postać. Poza nią, Frankie i Rylan. Naprawdę tam pasują.

Rylan Powiedział, że tęskni za Frankie. Nawet często się do siebie tulili. Oni oboje są homoseksualni? Poza tym, było kilka buziaków między nimi
Frankie, jako pierwszy został nominowany do opuszczenia domu.

Damian

No właśnie, o co to z nimi chodzi? Mnie się wydaje że to tylko taka zabawa, ale może czegoś nie wiem. :D
Paula nie może wrócić do piwnicy ze względu na stan zdrowia.

Damian

Dzień 3: Jakoś mam dziwne (może mylące) wrażenie że Paula symulowała ból, bo teraz gdy przeszła do luksusowego domu czuje się znakomicie. Rozbawiła mnie Heidi, kiedy podczas śniadania nie działał jej toster,Paula miała podobny problem, tyle że z czajnikiem. Potem wszyscy rozmawiali o tym że nic nie działa. Heidi jakoś mi pasowałaby do BB w wersji USA. Mieszkańcy piwnicy znowu mięli okazję wziąć udział w "brudnym" zadaniu. Po raz kolejny byli oblewani przy okazji jakimiś ściekami. Sam & Frankie zaliczyli zadanie. Dzięki temu i wyborze Mieszkańców, w piwnicy zaserwowano normalne jedzenie. Celebryci przebywający w piwnicy dostali informację od Wielkiego Brata, że będą mogli wrócić do domu, kiedy wybiorą jednego z nich do poddania się nominacji. Nominowany został Frankie. Rozbawiło mnie kiedy Wielki Brat (a właściwie jego kolejna siostra) powiedział że Frankie może opuścić piwnicę, ten zaczął się żegnać, kiedy Wielki Brat dodał, że wszyscy mogą opuścić piwnicę! Razor aż podarł koszulę ze szczęścia! :D Wieczorem z okazji powrotu z piwnicy Mieszkańcy zorganizowali sobie imprezę. Paula jak wymiatała w tańcu!  :ubaw: Polubiłem ją. Zastanawiam się co dalej z piwnicą? To koniec? To trochę do kitu, po trzech dniach. Impreza się rozkręciła i przeniosła do jacuzzi. Ciągle każdy zachwycał się czyimś ciałem.  :los: Nawet Paula pozowała.  :devil:

Damian

Dzień 4: Pierwsze nominacje Celebrytów w tej edycji. Spencer i Heidi mają dużo lepiej od pozostałych uczestników - mogą swobodnie rozmawiać o nominacjach, wspierają się. Mają naprawdę lepiej. Nominacje rozpoczął Rylan który nominował małżeństwo Heidi & Spencer oraz Lacey. Jako drugi typował Sam, nominował również małżeństwo i Gillian. Ona zaś nominowała Paulę i po raz kolejny małżeństwo Tricia wytypowała Sama i małżeństwo, Lacey nominowała małżeństwo i Claire. Paula również małżeństwo oraz Sama. Paula po powąchaniu kurczaka wyleciała wymiotować. (i znowu mi się przypominają bliźniaczki z CBB9... :D) Claire nominowała tradycyjnie jak jej poprzednicy Heidi & Spencera oraz Paulę. Ryan nominował oczywiście małżeństwo oraz Paulę, Razor również małżeństwo i Lacey. Spencer & Heidi nominowali Rylana oraz Gillian. Frankie również nominował małżeństwo i Paulę. Spencer opisał nominacje jako zabawną część gry i wyśmiał tych co płaczę przez nominacje. Ma trochę racji, przynajmniej powiedział szczerze. Nadszedł czas ogłoszenia wyników nominacji. Nominowani w tym tygodniu: Frankie, Paula, Heidi & Spencer. Nareszcie zmienili system ogłaszania nominacji i w końcu Wielki Brat mówi kto otrzymał ile głosów. Dzięki temu jest więcej zamieszania i coś się dzieje. W poprzednich seriach nie mówili kto ile otrzymał głosów.

Damian

Dzień 5: Zaczyna się robić gorąco w domu. Uczestnicy po pierwszych nominacjach pokazują swoje nowe oblicza. Paula ma żal o to że jest nominowana. Właściwie do każdego ma żal. Najpierw do współmieszkańców, następnie do Wielkiego Brata, chociaż to nie wina Wielkiego Brata że jest nominowana. :P Teraz już jestem pewien, że blefowała z tym bólem, bo chciała wyjść z piwnicy. Wielki Brat przygotował dla Celebrytów pierwsze zadanie, wyjątkowo obrzydliwe. Mieszkańcy musieli przenosić ustami do siebie np. starego, śmierdzącego buta, język świni, smalec, stare jajko, surowa ryba, penis byka ( :kreci:). Pojawiły się oczywiście liczne próby wymiotów. I znowu aluzja do CBB9!  :ubaw: Początkowo Heidi & Spencer nie chcieli brać udziału w zadaniu. Kolejna część zadania odbywała się w pokoju zwierzeń. Rylan miał przed sobą pudełko czekoladek. Jednak nie wszystkie były smaczne. Dzięki temu mógł zdobyć specjalne zielony kulki, niestety zdobywa się też czerwone. I tak zdobył 20 punktów zielonych i 4 czerwone. Następną częścią zadania było dobranie Mieszkańców w pary, które wybrało kręcące się koło. Trzeba było ustami wrzucić unoszące się piłeczki do specjalnego pojemnika - śmiechu było co nie miara, wyglądało to jak pocałunki. Razor i Ryan wyglądali komicznie. :D Problem pojawił się w momencie kiedy na kole wypadło że Heidi ma wziąc udział w "całuśnym" zadaniu z Rylanem. Przez to że odmówiła udziału w zadaniu Wielki Brat odjął im punkty od puli. Kolejna część zadania odbywała się w specjalnym czerwonym pokoju. Przebywała w nim Claire, która musiała non stop słuchać muzyki leżąc w łóżku. Muzyka leciała w kółko ta sama. Najlepszy był moment jak kilku Uczestników podkradło ze sklepu piwo, wino. :D

Damian

Dzień 6: Live show! Tego dnia wiele się działo w domu. Zauważyłem że teraz pierwsze skrzypce grała Paula. Dużo działo się wokół jej osoby, jednak polubiłem ją. Czasami wydaje mi się że ostro gra. Mieszkańcy mięli do zaliczenia kolejną i ostatnią już część zadania tygodniowego. Najpierw w pokoju zwierzeń Heidi & Paula odpowiadały na pytania współmieszkańców, zaś Ci kiedy odpowiedź była nieprawidłowa wpadali do jakiejś kolorowej masy. Śmiesznie było jak Razor cały się w tym skąpał. :D Mieszkańcom udało się zaliczyć pierwsze zadanie tygodniowe - cóż to była za radość. Niestety nadszedł czas ogłoszenia wyników głosowania Widzów i jako pierwsza dom Wielkiego Brata musiała opuścić... Paula! Wielka szkoda, mogła jeszcze bardzo wiele namieszać w domu. W sumie z całej trójki mógł odpaść Frankie, jakoś specjalnie się nie wyróżniał. Heidi & Spencer też mogą jeszcze namieszać w domu, szczególnie teraz gdy zostali w programie, mimo ich ciągłych fochów dotyczących zadań lubię ich. Szkoda że Paula odpadła. A jakie już wkurzające to ciągłe buczenie publiczności. Już w poprzednich seriach mnie to denerwowało. Dzisiaj, właśnie po wyjściu Pauli ma zostać ujawniony kolejny twist tej edycji! Ciekawie...

Damian

Nowy twist tej edycji:
Heidi i Spencer mieli udawać, że opuszczają dom, że nie mogą żyć z kimś, kto ich nominował, a że nominowali ich wszyscy, chcą natychmiast opuścić dom Wielkiego Brata. Mieli powiedzieć pozostałym mieszkańcom, że już wcześniej z Wielkim o tym rozmawiali, że jeśli nie opuszczą w środę domu decyzją widzów, opuszczą go z własnej woli. I tak się stało. Opuścili dom pokojem zwierzeń, ale tak naprawdę trafili do całkowicie odmienionej piwnicy, pełnej luksusów. Spędzą tam 24 godziny. Mają tam telewizor, w którym oglądają mieszkańców. Mają też całkowitą kontrolę nad tym, co dzieje się w domu.
Jeśli sukcesywnie przez tego twista przejdą, wygrają immunitet podczas następnej eliminacji. Dodatkowo, reszta domu też otrzyma jakąś nagrodę.

Damian

Dzień 7: Dzień wyjścia Pauli z domu Wielkiego Brata. O poranku Rylan otrzymał od Wielkiego Brata sekretną misję, musiał przed nominowanymi osobami płakać. Wyszło mu to bardzo autentycznie. Na pierwszy ogień poszli Heidi & Spencer. Heidi jak się przejęła. :D Widać że Rylan potrafi dobrze grać. Przed Paulą to dopiero pokazał swoje aktorskie możliwości, wręcz się jej wypłakiwał. Misja się udała, potem wszystko wyjaśnił Mieszkańcom. Przyniósł nominowanym po bukiecie kwiatów. Nieźle to wyszło. Krótko po wyjściu Pauli z domu Wielki Brat zaprosił do pokoju zwierzeń Heidi & Spencera. Otrzymali właśnie tą misję o której pisałem wcześniej. Będą musieli udawać że opuszczają dom Wielkiego Brata, w rzeczywistości przejdą do piwnicy która od tej chwili jest miejscem luksusowym. Spencer jak ściemniał. :D Potem jeszcze była cała szopka, że niby Wielki Brat długo nie otwierał pokoju zwierzeń, to Spencer próbował wyjść drzwiami ogrodowymi. W końcu opuścili dom i przeszli pokojem zwierzeń do odmienionej piwnicy. Spencer jaki uradowany był jak zobaczył kilka paczek chipsów. Wspólnie mogli podglądać i podsłuchiwać Mieszkańców. Oj, jestem bardzo ciekawy jaka będzie reakcja Celebrytów jak się dowiedzą że to wszystko było ukartowane. Żeby czasem nie było tak jak u nas w "BB Vip", z tą ucieczką Jarka. Jeszcze tej samej nocy w domu odbyły się drugie nominacje, tym razem twarzą w twarz. Nominowani zostali: Ryan oraz Sam. Podejrzewam że odpadnie Ryan.

Rosa

Minął pierwszy tydzień BBUK i mogę śmialo napisac że to jest najgorsza, najnudniejsza brytyjska edycja. Jedyną osobą która cos wnosi do programu jest Heidi (ale na nią z kolei nie mozna patrzeć bo zrobiła z siebie jakiegos sztucznego sexbota) a cała reszta nie wnosi do programu NIC. Nawet nie wiem do tej pory jak się niektórzy nazywają.
No cóż, za nieco ponad miesiąc zacznie się BBCAN, może będzie lepiej.

Damian

Rosa, nie zgadzam się. Edycja jest całkiem udana, mnie się podoba. ;)
Dzień 8: Live Eviction! Trwa misja Heidi & Spencera. Podpatrują i podsłuc**ją Mieszkańców w domu. To nie jest zbyt sprawiedliwe, potem gdy wrócą do domu będzie im łatwiej, bo znają już każdego z tej drugiej strony. Ciekawe jestem konfrontacji po ich powrocie! Nieźle było gdy do pokoju zwierzeń został wezwany Ryan, Wielki Brat zadał mu kilka pytań, np: Kogo byś wolał by wrócił do domu? Paula czy Heidi & Spencer. Oczywiście Oni wszystko obserwowali i dzięki specjalnemu przyciskowi mogli zrzucić na Ryana psie jedzenie przypominające łajno. Bardzo często w domu wracają rozmowy dotyczące właśnie Heidi i jej męża. Rylan zaczął nabierać podejrzeń (nie wiem jakim cudem) że Ktoś ich ogląda. Nadszedł czas ogłoszenia wyników głosowania Widzów. Jako drugi dom Wielkiego Brata opuścił... Sam! Zdziwiłem się, byłem pewien że będzie Ryan. Jeszcze tej samej nocy Mieszkańcy dowiedzieli się o całej akcji Heidi & Spencera. Mieszkańcy domu mogli obejrzeć całą akcję na plazmie w salonie. Heidi i Spencer są bezpieczni w kolejnym live show. Przedtem jednak w pokoju zwierzeń musieli podać dwie osoby które nominują. Wybrali Claire i Rylana. Oczywiście całość reszta widziała na plazmie. Po ich powrocie do domu rozpętała się niezła awantura z Rylanem. Zostali chłodno przyjęci również przez resztę.

Damian

Dzień 9: Dzień wyjścia Sama. Jest tak tak podejrzewałem. Po powrocie Heidi & Spencera w domu atmosfera jest bardzo gorąca!  Zastanawiam się jak Celebryci mogli w ogóle podejrzewać że w piwnicy mogą być Heidi & Spencer, nie wierzę że coś słyszeli. Oni ciągle mięli słuchawki na uszach. Ich powrót do domu rozpoczął się od awantury z Rylanem, potem było już tylko gorzej. Spencer zarzucał Rylanowi że ten jest aktorem i że gra w domu, że wszystko co robi przed kamerami jest fałszywe. Potem Razor nie wytrzymał i agresywnie zbliżył się do małżeństwa. Dostał ostrzeżenie od Wielkiego Brata, Oni zaś zażądali rozmowy z producentem. Tej nocy dla dobra Wszystkich Heidi i Spencer spali w piwnicy. Takich kontrowersji dawno nie było w tym BB! W nocy Rylan odbył rozmowę z Wielkim Bratem w której wyznał że nie gra na potrzeby show i że jest prawdziwy.

Damian

Dzień 10: Dzień rozpoczął się od wspomnienia wczorajszej kłótni. Mieszkańcy dziwili się, gdzie Heidi & Spencer spędzili noc. Poranne rozmowy ciągle oscylowały właśnie wokół nich. Nadszedł czas by w końcu opuścili piwnicę i wrócili do domu. Niby wszyscy się miło i wesoło przywitali, ale od razu widać że nie są zbyt szczęśliwi. Szczególnie Rylan. Speidi też nie ma wyczucia, zaraz po powrocie zaczęła mówić że przyszli by wygrać. To na pewno im nie pomoże w nominacjach. Lacey wydaje mi się że jest tak na boku, bardzo rzadko Ją pokazują, momentami zapominam że w ogóle jest w tej edycji! Dogadała się z Heidi, ta ją skomplementowała. Wielki Brat zorganizował quiz. W pokoju zwierzeń Lacey musiała odpowiadać na zadawane pytania, w przypadku niepoprawnie udzielonej odpowiedzi Razor był depilowany.  Czyli specjalna kosmetyczka "wyrywała" mu włosy na plecach :D Swoją drogą w pokoju zwierzeń specjalnie do quizu przygotowano kilka elementów, jednym z nich była figura która ozdabiała dom w CBB2012. Można było się uśmiać kiedy Razor krzyczał podczas depilacji. Nawet Lacey słyszała krzyki w pokoju zwierzeń!  :los: Udało Jej się zaliczyć zadanie. Tej nocy Heidi & Spencer również mogli wrócić do piwnicy. Według mnie powinni już być w domu, z innymi Uczestnikami. To nie jest sprawiedliwe.