[UK] Celebrity Big Brother 08

Zaczęty przez Damian, Śr, 25 Maj 2011, 15:57:41

Damian

Cytat: Toni w Pn, 22 Sie 2011, 09:27:15
Tak jakby w niemieckim BB nie było także różnych odstępstw od zasad nominacji itp. jak np nominacje twarzą
w twarz.
Nie widzę nic nadzwyczajnego jak narazie w CBB
Ty lubisz Niemieckiego BB, ja w UK. Nudzi mnie już Niemiecki BB, ileż razy można te same zadania dawać. A tutaj co edycje są nowe zadania. Wczoraj było fajne, związane z Egiptem.

Toni

Nie chodzi o to kto jaki BB woli. Program ten nie opiera się tylko i wyłącznie na zadaniach (cały odcinek to wykonywanie zadań? w UK też przecież mieszkańcy rozmawiają ze sobą i nie jest nudno według Ciebie wtedy podczas gdy w niemieckiem już jest nudno, gdyż w UK rozumiesz o czym mówią). Co do zadań to owszem powtarzają się, ale znów nie tak często. Sam pisałeś, że w UK też się powtarzają. Prawda jest taka, jak się nie rozumie i ma się tylko patrzeć to jest nudno.
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Damian

W UK się powtarzają tylko w edycjach z gwiazdami (co w tej póki co się nie zdarza), ale to zrozumiałe. Nie ma tak żeby powtarzały się zadania w nowej edycji. Ja tam wolę BB w UK.

Toni

CBB8 trwa od ilu dni? aż trzech? czterech? więc nic dziwnego, że zadania się jeszcze nie powtórzyły.
Co do zadań w zwykłych edycjach i ich braku powtarzalności. Skoro oglądasz BB UK od 1. edycji i ani jedno zadanie się nie powtórzyło no to muszę przyznać, że pod względem pomysłowości zadań są super.
Tak jak pisałem, to nie jest program game show, żeby tylko i wyłącznie miały dominować zadania.
Rozumiem, że wolisz UK. W żaden sposób nie zamierzam żebyś przestał go lubieć. :)
Tylko co do niemieckiego to naprawdę znając język nie można powiedzieć, że jest nudno bo nie jest.

illumanti

Co do zadań się nie będę wypowiadał, bo każdy lubi co lubi, atmosfera w domu jest ok, a i realizacja tego wszystkiego naprawdę spoko.

Damian

Pod względem  zadań właśnie tak jest. Co edycję zadania są inne. Nie ma tak jak w Niemczech żeby w nowej edycji pojawiło się zadanie w poprzedniej.

Toni

Zadania nie są powtarzane do obrzydzenia non stop z edycji na edycję więc bez przesady. Pojedyncze przypadki. Jeśli wykorzystane są zadania to z dwóch, trzech edycji wstecz a nie, że nagminnie z poprzedniej.
Rozumiem. U Ciebie liczą się tylko zadania i zadania i na ich podstawie stwierdzasz czy edycja jest ciekawa czy nie (mile widziane żeby się nic nie powtórzyło z przed dwóch czy trzech lat bo już jest nudno).
Każdy ma jakiś swój wyznacznik.

Damian

Tak ja zwracam dużą uwagę na zadania dla uczestników. Nie specjalnie interesują mnie odcinku w stylu Niemiec gdzie cały program przegadają, ileż można.

Toni

:) Gdybym nigdy nie oglądał odcinka daily brytyjskiego UK to co innego. Nie zauważyłem żeby w odcinkach dominowały zadania. Uczestnicy także większość dnia spędzali na rozmowach i wygłupach.

Showmag

@Damian - przestań notorycznie cytować poprzedzające Twoje wypowiedzi posty.

Damian

Nie wiem czy Ty chcesz mnie do czegoś przekonać?  :los:
Po prostu bardziej lubię BB w Wielkiej Brytanii i tyle. :D

Toni

Po wielkim sukcesie podczas launchu (pod względem liczby oglądalności) z odcinka na odcinek widzów jest coraz mniej.
I tak w piątek widzów było 3,22 miliona, w sobotę 2,75, natomiast wczoraj już tylko 2,15.
W ciągu trzech dni program stracił ponad milion widzów. Bardzo dużo.

Damian nie przekonywuje Cię do niczego. Już wiem, że w Twoim przypadku tylko zadania decydują czy program jest nudny czy ciekawy, gdyż jeśli brane byłyby pod uwagę inne kwestie to jest podobnie zarówno w UK
jak w Niemczech i nie tylko (w każdym BB uczestnicy ze soba rozmawiają, wygłupiają, mają imprezy i inne niespodzianki). Brytyjski odcinek daily i tak nie jest wypełniony zadaniami cały czas no ale zadania się nie powtarzają nigdy co jest bardzo ważne dla Ciebie.

illumanti

Ja osobiście nie mam nic do edycji niemieckiej, chociaż wolę brytyjską. Po pierwsze, nie ma tego głupiego widoku z góry, bo są lustra weneckie. Zadania są ciekawe tu i tu, bo np. w niemczech był świetny wieczór z nominacją czaszek  :buzz: Myślę, że tu i tu rozmawiają mniej więcej tyle samo, a w każdym BB są uczestnicy wkurzający i mniej (jak np. David w niemczech był, tu Jedward). Ogród w niemczech lepszy, ale za to dom bardziej mi się podoba w uk.

W UK mogliby BB's Bit on the side robić tylko raz na tydzień, tak to mam wrażenie, że się szybko znudzi i straci oglądalność.

Toni

Też tak sądzę, że jest podobnie i tu i tambącpod uwagę właśnie mieszkańców, zadania. Nadzwyczajne rzeczy się nie dzieją w którymkolwiek kraju aby móc powiedzieć, że jest zdecydowanie gdzieś lepiej. Przeważa potem właśnie to na co każdy zwraca uwagę dodatkowo wedle siebie (czy są lustra, wygląd domu itpitd).
Co do zadań w BB UK nie wypełniają one także większej części odcinka. Oglądalność już spada.

illumanti

Co do oglądalności się nie dziwie. Channel 4 zrezygnowało z BB ze względu na oglądalność. Tu na początku była duża, ponieważ ludzie byli zaciekawieni nową edycją, teraz spada - to normalne. Myślę, że UK już się przejadł trochę ten show, i to jest główny powód,  tutaj nie ma aż tak wielkiego znaczenia jak świetna jest ta edycja.
Aczkolwiek jak dla mnie BB UK>BB GER