[UK] Celebrity Big Brother 08

Zaczęty przez Damian, Śr, 25 Maj 2011, 15:57:41

illumanti

Cytat: mseptember w Wt, 23 Sie 2011, 22:09:04

A co do głosu - w BBUK chyba nigdy nie traktowano Wielkiego Brata jako postaci..

Racja. I w sumie to nie wiem co mi się podoba bardziej: stale głos Ostaszkiewicza, czy zmienne głosy Wielkich w UK. Bardziej obstaję za tym drugim, bo w sumie słychać czasem pomyłki WB, które są śmieszne, a jak Ostaszkiewicza głos był podkładany to nie wiadomo czy to dokładnie to, co jakiś WB powiedział.

Toni

Nie tylko w UK nie traktowano WB jako postaci. Przez pierwsze sześć edycji tak samo było w Niemczech.
Dopiero od 7. edycji jest traktowany jako postać. :)
Oglądalność CBB8 się ustabilizowała. Wynosi w granicach 2,2 - 2,4 miliona widzów (to i tak ponad połowa mniej niż podczas startu).
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Damian

Myślę że C5 się z tym liczyła, ale to jest naprawdę dobra oglądalność jak na tyle zrealizowanych edycji.
PS: Toni skąd znasz wyniki oglądalności?
Big Brother 12 jednak rozpocznie się dzień po finale CBB8.
Finał CBB nastąpi 8.09. a start BB12 9.09. Zdążą przynajmniej porządnie wysprzątać chatę. :D

illumanti

Na wikipedii są wyniki oglądalności.

Toni

Tak, najszybciej można je sprawdzić na wikipedii. Channel5 może i jest zadowolony z wyników, nastomiast patrząc na poprzednie edycje celebrity to są to najgorsze wyniki. Ostatnie edycje to średnio ok 3,5 miliona widzów.

illumanti

Channel 5 to też nie jest stacja pierwszego wyboru, to coś jak RTL2/TV4. Swoją drogą, oglądalność Launch Night była ponoć najlepszym wynikiem oglądalności tej stacji kiedykolwiek (tak jak u nas TVN miał wysoką oglądalność podczas finału BB1 i nigdy chyba tego nic nie przebiło).

Damian

Bo tak było! Ponad 5 mln widzów, to już coś! Aktualne wyniki też zapewne zadowalają C5. Musieli się z tym liczyć. Takie wyniki w okolicach 2 mln widzów miał BB10.

illumanti

Oczywiście już pojedyńcze filmiki na channel5.com/bigbrother nie są dostępne z innych krajów niż UK :/

Toni

I to jest wkurzające. Niestety nie tylko na stronach UK tak jest.  :wsciekly:
Co do wyników oglądalności to tak też sobie właśnie myślę, że jak na taką stację to jest zadowolenie z nich.

illumanti

No tak, ale na innych stronach jakieś pojedyńcze filmiki 1-2 minuty da się obejrzeć (nie mówię o całych odcinkach), tu się wcześniej dało, a teraz już nie. :/

Toni

Tak, wiem. Lepiej jak można byłoby sobie zobaczyć odcinki całe a nie frgamenty. Niemcy też tak mają na wielu stronach, że nie da się zobaczyć w całości, czy nawet pojedynczych fragmentów jak portal clipfish, czy myvideo. :(
Co do CBB to jakoś nic tam szczególnego się nie dzieje.

illumanti

Są zadania, jeśli chodzi o atmosferę to ostatnio dopiero zaczęli się kłócić. Mam nadzieję, że w zwykłym BB będzie lepiej, nigdy nie przepadałem za edycjami Celebrity.

Toni

Jeśli chodzi o zwykłe edycje UK to owszem jest lepiej niż w edycjac celebrity. Aż dziwne, że żadnej kłółtni nie było. :)

illumanti

Sally odpadła. Wiedziałem że tak będzie. Bobby jest modelem, jest przystojny - trudno ukrywać, podoba się żeńskiej widowni. Ostatnio zaczęli się na Jedward wnerwiać, mam nadzieję, że zostaną nominowani i wylecą.

W tym tygodniu najbardziej mi się podobało umieszczenie Jedward w tych elektrycznych kostiumach, należy im się troche tortur. Te stroje są strasznie ciasne, więc widać im było penisy w niektórych sytuacjach. (to chyba określenie medyczne, więc żaden warn mam nadzieję nie poleci)

Bobby mnie denerwuje. On jest takim Kenem z BBB lub Davidem z BB11DE, wywyższa się przez to że ma świetną sylwetke, jakieś teksty to innych rzuca, ostatnio kłótnię zaczął jak się spił (a nie wyglądało, żeby dużo wypił). Tak to siedzi jak cicha woda, ale strasznie agresywny jest w słowach. Strasznie pusty człowiek. Bardzo się cieszę, że przebrał się za tą lalkę:

Nominacje i Eviction Friday zawsze w BB UK mają swoją fajną atmosferę, głównie dzięki takiej wielkiej publiczności, krzykom na tak, wyciem na nie :) To jest coś, co mi się bardzo podoba.  Davina potrafiła bardzo szybko przeczytać numer telefonu, Dowling tak nie potrafi :P

Jedno z zadań polegało na odkryciu przez Pamele pod którym kubkiem jest kolec (były 4 kubki z pianki, pod jednym znajdował się taki szpic ostry), był obok niej jakiś koleś, i na 3 kubkach które ona wybrała on miażdżył je jej ręką, odrazu widać, że to musiało być jakoś ustawiane, nikt nie pozwoliłby poważnie skaleczyć jej rękę.. Bo oczywiście ona wygrała tą konkurencje, i nie trafiła na ten kolec.

Edward posmarował Bobbiemu mordkę pianką do golenia, gdy on spał. Natychmiastowo się obudził, i zaczął go gonić, no ale go nie złapał.

Później zaczęła się wielka gonitwa po domu, raz Bobby gonił Edwarda, a raz on jego. -.- Miło popatrzeć, ale taka troche prostacka rozrywka.

Amy była strachem na wróble, ptak ją 'obsikał', uczestnicy coś na nią wylali, w każdym razie zaliczyła zadanie:

Można było zobaczyć sufit w zadaszonej części ogrodu, zbyt ładny to on nie jest, ale w sumie mało kto na to zwraca uwagę:

Brian ma swoją regułkę przed przemawianiem do domu: "Big Brother House, this is Brian...." Nie jest identyczna z tym co Davina mówiła, w sumie to tylko początek ten sam. Dom ładnie wygląda z zewnątrz. Gdy wymieniał imiona uczestników nominowanych, zauważyli, że tylko Kerry cieszy się sympatią publiczności, słychać było 'radosne jęki'  :ubaw:, a gdy mówił Bobby i Sally wycie. Sally dość mocno się tym przejęła, widać było po jej minie.

A oto mina Bobbiego gdy publiczność buczała jak usłyszała jego imię:

Odliczanie do wyjścia było nie przez Wielkiego, ale lektor to robił. "10 ... 9... 3 ... 2... 1... Sally please leave the BB House. You have been evicted". W poprzedniej edycji to było odwrotnie, najpierw You've been evicted, pozniej please leave the BB house.
To mini studio fajnie wygląda:

Różnica głosów pomiędzy nią a Bobbym to 1%, nieźle, nie?

BB's Bit On The Side powinno być 2 razy w tygodniu a nie codziennie, bo tak to się opiera na jakiś plotkach, rozmowach z byłymi uczestnikami etc. Takie rozmowy w toku. Jakieś śmieszne fragmenty pokazują, np. jak których z bliźniaków obsikuje drzewko:

Brian to powinien ćwiczyć te miny i mimikę twarzy przed programem, bo wychodzi mu to przypałowo.

Toni

Zawsze brakować mi będzie loga na ekranie. Jeśli nie w daily to chociaż w ringach a i tak nic.