[UK] Big Brother 14

Zaczęty przez Damian, Wt, 14 Sie 2012, 09:31:05

illumanti

No dobra, ale Sophie była dodana później do składu osób nominowanych do opuszczenia domu, więc to było niesprawiedliwe, głosy przychodziły na inne osoby wcześniej.

Damian

Jak dla mnie gorszego twistu nie mogli wymyślić. Prawdziwa porażka. Gdyby nie ten twist, to w końcu wylecieliby Jack & Joe, na co liczyłem.

Damian

Dzień 65: Od rana mieszkańcy rozmawiali na temat ostatniej eliminacji. To była najcięższa eliminacja, bo finał blisko. Tego dnia w domu w związku z zadaniem pojawiła się lampa Dżina. Główną rolę w zadaniu odgrywała Gina i Dexter - każdy z mieszkańców pocierał o lampę i miał jakieś życzenie, i tak Gina z Dexterem musieli: malować Sophie, śpiewać dla Jacka & Joe, grać w piłkę z Samem, czy zrobić masaż Charlie. Rozbawiły mnie ich stroje, szczególnie Giny. :D Tuż po wyjściu Sophie z domu strasznie wkurzała mnie Charlie, latała po całym domu i udawała że nie wierzy w jej wyjście, że to ona wyleci za chwilę. Ciągle w kółko każdemu mówiła, że to z pewnością podwójne wyjście i teraz ona wyjdzie. Chwilę potem Wielki Brat zebrał wszystkich na sofach i pogratulował mieszkańcom finału. Dopiero wtedy Charlie uwierzyła i krzyczała z radości. Jest tak sztuczna, jak mało kto. Reszta nocy upłynęła mieszkańcom na rozmowach.

illumanti

Charlie mi gra na nerwach. Jaka sztuczna małpa się z niej teraz zrobiła, zresztą nigdy jej nie lubiłem jak i jej głupiej mamuśki. Dwie głupie z parciem na szkło.

Jak można być aż tak fałszwym?

Damian

Mnie też denerwuje. A jak grała, że niby jej przykro że Sophie wyleciała.

illumanti

Dzisiaj finał. I jak zwykle temat dnia to będzie dzień poprzedni zapewne.

Damian

Dzień 66: Od rana w domu pojawiał się temat finału, Charlie ciągle nie mogła uwierzyć że jest w finale. Wielki Brat przygotował tego dnia coś w rodzaju konferencji prasowej. Wszyscy mieszkańcy przeszli do specjalnie przygotowanego pomieszczenia, w którym zajęli miejsca przy stole konferencyjnym, pełnym mikrofonów. Za nimi była wielka ściana z ich zdjęciami, okraszona komentarzami na ich temat. Najpierw finaliści musieli powiedzieć dlaczego chcą wygrać ten program, każdy kolejno się wypowiadał, a reszta zadawała im pytania. Potem było bardzo ciekawie, bo mieszkańców komentowali znani celebryci. Najbardziej dostało się Dexterowi: John McCririck (uczestnik jednej z edycji "CBB") powiedział że jest fałszywy i gra, Dexter musiał się tłumaczyć. Ponadto poza celebrytami poczynania finalistów komentowali byli uczestnicy BB14: Dan, Hazel, Callum. Dexterowi znowu się dostało, tym razem od Dana. Wieczorem finaliści zjedli wspólny, odświętny posiłek. Były kwiaty, mnóstwo dobrego jedzenia i szampan. Oprócz tego Wielki Brat przygotował dla mieszkańców jeszcze jedną niespodziankę: podczas posiłku mogli usłyszeć z głośników w domu kilka słów od swoich rodzin. Potem kolejno każdy z domowników podsumowywał swój czas w domu, w pokoju zwierzeń. Na końcu było zupełnie tak, jakby to był już w tym momencie koniec: kamera pokazywała każde z pomieszczeń domu, a w tle słychać było uczestników tej edycji Big Brothera, potem światła gasły. Na końcu Wielki Brat życzył finalistom dobrej nocy.

illumanti

Gina  3 miejsce? FUCK. Ona byla pewniakiem do wygrania. Wiecej osob woli dextera? Cannot be!

Damian

Live final:
Dzień 67,68:
Podczas ostatniego pełnego dnia w domu Wielkiego Brata niewiele mogliśmy zobaczyć. Relacja była bardzo krótka i mało treściwa. Zauważyć można było nagrodę główną (pieniądze) w jednym z telewizorków, na których są twarze uczestników. Poza tym mieszkańcy wieczorem mogli obejrzeć w salonie na plazmie zdjęcia z mijającej edycji, komentowali swoje sylwetki, wspominali.
Oficjalne wyniki głosowania widzów:
5. miejsce - Charlie. Nic nowego, od początku było wiadome że zajmie ostatnie miejsce w finale.
4. miejsce - Jack & Joe. Również żadna zaskakująca wiadomość.
3. miejsce - Gina. Tu jest prawdziwa porażka! Gina była jedyną osobą, która mogła wygrać tę edycję programu. Nikt poza nią nie wniósł nic szczególnego do domu. Wydaje mi się że i ona sama była zaskoczona. W końcu przez całą edycję była pewniakiem do wygrania.

illumanti

Ja mam tylko nadzieję, że dekster nie wygra.

Damian

Dla mnie to już bez różnicy. Czy wygra Sam, czy Dexter będzie to katastrofa. Sam nie wniósł do domu NIC. Owszem był miły, niekłótliwy, ale to nie takie osoby zapewniają rozrywkę w całej edycji. Dexter zaś był wnerwiający od początku. Grał, dobrze wiedział co robi. Zakończenie będzie naprawdę beznadziejne.

Rosa

Ja chociaz nie mam problemu bo w tej edycji absolutnie nikogo nie polubilem i nikomu nie życzyłem wygranej :)

Damian

Rosa, oglądałeś całą edycję? Jak oceniasz? Jak dla mnie dużo zawinili widzowie - wywalali najciekawsze osoby, które mogły jeszcze sporo namieszać. Jeśli o mnie chodzi, to też niewiele osób polubiłem i też nie miałem żadnego typu, jednak Gina jako jedna z niewielu wniosła do domu cokolwiek i nie drażniła.

illumanti

Gina w ogóle powinna wygrać tą całą edycję, ale pojawiły się ploty kilka dni temu, że ona wcale nie jest taka bogata i udaje idiotkę, że to ponoć jej plan był.

Czekam te 18 minut na drugą część, ale serio - nie chce mi się.

Powinni dać więcej z tych dwóch ostatnich dni jako osobny materiał na neta albo późną godzinę w TV.

Damian

Dnia sześćdziesiątego ósmego w ogóle nie pokazali. :obrazony: