[Niemcy] Big Brother 12

Zaczęty przez Toni, Pn, 27 Cze 2011, 16:39:28

Toni

Ja nic nie słyszałem o tym, żeby możliwe były plotki by BB11 miał nie powstać. Producenci byli bardzo zadowoleni oglądalnością 10. edycji przecież. Była cisza o 11. edycji ale nic o tym żeby miało go nie być.
Tym razem jednak jest inaczej gdyż są oficjalne informacje na ten temat.
A co do przerwy to oczywiście że się przyda. Wręcz wskazany dłuższy odpoczynek od BB (conajmniej rok).
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Toni

Kolejne wieści dotyczące BB12. Po zakończeniu 11. edycji Big Brother'a zastąpił go program z gatunku reality -
"Berlin - Tag & Nacht". Pierwsze tygodnie były katastrofalne pod względem oglądalności stąd pojawiły się pogłoski, że tylko Big Brother jest w stanie zapewnić stacji RTLII jakąś atrakcyjną oglądalność w paśmie przed prime time czyli przed godziną 20stą.
Jednak z tygodnia na tydzień wzrasta zainteresowanie programem "Berlin - Tag & Nacht". Mało tego wynosi nawet więcej niż niektóre odcinki daily BB11 stąd odezwała się jedna z osób pracujących w stacji zajmujących się ramówką mówiąc, że jeśli oglądalność będzie się utrzymywać na obecnym poziomie (jeszcze lepiej jeśli pójdzie w górę) wówczas BB12 ma naprawdę niewielkie szanse aby pojawić się w przyszłym roku.

Femek

w tej sytuacji już sam nie wiem, wikipedia podaje, że 30 stycznia start 12 edycji ...

Showmag

Na tym forum wikipedia nie stanowi źródła informacji.
Proszę się na nie nie powoływac.

Toni

Pisaliśmy tutaj (jakieś trzy tygodnie temu), że podany rzekomy start 12. edycji 30. stycznia okazał się jako big fake
mimo tego, że bardzo wiarygodnie to wyglądało na nieoficjalnych stronach. :)
W tym tygodniu w sprawie BB12 kilkukrotnie wypowiadali się ludzie, którzy zajmują się w RTLII ramówką jak i szef endemolu więc tymbardziej nie należy się powoływać co jest na stronach wikipedii.
Dziwi mnie dlaczego dopiero teraz ta informacja pojawiła się na wikipedii. :)

Damian

Femek, do Ciebie zdaję się coś nie docierać. Cały ten news który podałeś, czyli że nowa edycja to wersja "bitwa" oraz to że jej start to 30.01 to były zwykłe plotki, a Ty dalej nie wiesz dlaczego tak jest. Ktoś podsunął pomysł że tak mogłoby być a Ty w to wierzysz.  :plask:

Toni

Bardzo dobrze by było gdyby BB12 nie było naprawdę w przyszłym roku i aby wracając był w całkiem nowej koncepcji jak np 11. edycja. Nową koncepcją mogłaby być Farma.

Toni

Kolejny odzew ze strony Timmy'ego i Steve'a z BB11 apropo tego, że planują swój comeback w BB12. :)
https://bbfun.de/Big-Brother-11-Aktuelle-News.php#1
12. edycja mom zdanim prędzej czy później będzie ale jeśli mieliby się w niej pojawić to jako goście o ile wogóle
bo napewno nie jako normalni uczestnicy. Nie chciałbym ich oglądać nawet jako gości.

Toni

Gdybań i teorii na temat niemieckiego BB12 ciąg dalszy. Tym razem "Przyszłość Big Brother'a nadal niepewna".
Jeden z szefów programowych stacji powiedział, że nadal nie wiadomo jeszcze póki co czy będzie kolejna edycja
a jeśli tak to kiedy.
Program "Berlin - Tag & Nacht" ma coraz większą oglądalność. W minionym tygodniu zanotował dotąd największą ilość widzów - 0,98 miliona.
Po raz kolejny gdybania, że wyprodukowano jak narazie 120 odcinków programu a to wystarczy na emisję do lutego i że możliwe, iż właśnie w lutym pojawi się BB12. :)
Tyle żeby tak było to już musiałyby się najpóźniej na dniach pojawić informacje na temat 12. edycji a skoro stacja nic narazie na ten temat nie wie czy i wogóle plany to mało powiedziane, że marne szanse na jego emisję w lutym.

Damian

Według mnie luty to zdecydowanie za szybko. Musi być dłuższa przerwa...

Toni

A kto mówi, że BB12 będzie w lutym? To są brednie. To, że "Berlin - Tag & Nacht" jest nagrany w 120 odcinkach które wystarczą do lutego nie oznacza, że na jego miejsce wróci BB.
Jestem przekonany, że start 12. edycji nie odbędzie się napewno w pierwszych miesiącach nadchodzącego roku.

Damian

Cytat: Toni w Nd, 13 Lis 2011, 23:00:34
A kto mówi, że BB12 będzie w lutym? To są brednie.
To po co to wrzucasz na forum? Skoro wiesz że to brednie...

Toni

Zaznaczyłem pisząc to "(...) Gdybań i teorii na temat niemieckiego BB12 ciąg dalszy (...)".
Po to jest m.in. forum, że możemy komentować informacje które pojawiają się w sieci i nie tylko.
To tylko moje zdanie, że to są brednie gdyż interpretują to na wyrost. Za "Berlin - Tag & Nacht" mogą wyemitować cokolwiek innego, a nie że może wróci na jego miejsce BB. Według mnie bez przesady.

Toni

Chef Big Brother Julia Gröner: "nie ma żadnych planów aby wyprodukować kolejną edycję Big Brother'a".
To najnowsze słowa tym razem ze strony szefowej BB. Zapewne nie ma planów, że w najbliższych miesiącach
nie planują BB ale prędzej czy później sądzę, że będzie BB12.
Pojawiły się informacje, że możliwe iż 12. edycja pojawi się na kanale Vox który jest jednością
z m.in. stacją RTL oraz RTLII.
https://debigbrother.wordpress.com/2011/11/15/bigbrother12-auf-vox/
Te informacje rozwiała także szefowa BB.

Kolejny rekord oglądalności "Berlin - Tag & Nacht". Wczoraj obejrzało go 1,05 miliona widzów.
Nie dziwię się producentom, że narazie nie decydują się na BB12 jak w/w program cieszy się znacznie większym zainteresowaniem niż odcinki daily chociażby 11. edycji BB a nawet i dziesiątej.

Toni

BB mógłby wrócić w przyszłym roku na wiosnę (start np w marcu, finał we wrześniu czyli czas trwania
jak BB9 i BB10 czyli 7 miesięcy) pod nazwą Big Sister z kompletnie nowym domem, zasadami, koncepcją
(np Farma) albo równie innego ciekawego.
Nigdzie na świecie jeszcze nie było Big Sister (Grecja-Big Mama, Indie-Bigg Boss).
Mam dość już tego głosu Wielkiego Brata który niezmiennie jest od 7. edycji. To pięć edycji!
Zdecydowanie za długo!