[Niemcy] Big Brother 12

Zaczęty przez Toni, Pn, 27 Cze 2011, 16:39:28

Damian

Szkoda tylko Toni, że nie przeczytałeś mojego postu. Nikt tego nie zapowiedział. Ktoś po prostu zaproponował taką edycją na WOBB. Nic oficjalnego na ten temat nie ma!

Toni

Szczerze? Rzuciły mi się w oczu te plakaty z logo, datą startu itp. Nie czytałem tego co napisałeś gdyż nie miałem na to czasu stąd na podstawie obrazków myślałem że to real. :)
Nie rozumiem po co cytowałeś moją wypowiedź jak piszesz pod nią. :) Nie potrzebnie się obawiałeś, że ją usunę.
Moim zdaniem nie jest to byle jakie, złapałem się na to że jest to oficjalnie wszystko bo wygląda to bardzo profesjonalnie. Tak jak pisałem jedyne zaskoczenie to to, że podana data startu na niecałe cztery miesiące wcześniej. Te motta genialne. Będzie źle, koniec żartów...Wracając do loga to fajnie jak byłoby znowu czerwone
i edycja w stylu The Battle z 2003r. Patrząc na czas trwania 4. edycji były to tylko 99 dni ale edycja była fantastyczna!
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Damian

Femek narobił hałasu o nic. Nie wiem jak On to zrozumiał, chyba sam się nakręcił. Szkoda że to tylko czyiś pomysł. Dawno nie było edycji The Battle.

Toni

Mi się te zamieszanie podobało. :) Edycji The Battle w nazwie owszem dawno nie było. Przeważnie była jedna i to w dodatku tylko w kilku krajach. Jednak od edycji The Battle w każdej edycji aż do BB11 zadania się pojawiały,
nie tak często jak w edycjach 4-6 ale się pojawiały więc były to swojego rodzaju edycje The Battle. :)
Śmiesznie byłoby gdyby któraś z edycji w przyszłości byłaby tak nazwana.

illumanti

The Battle ale Holenderskie było niezłe. Uczestnicy w niektórych zadaniach nawet opuszczali dom, aby je wykonać. A u nas w Polsce to taka lipa była. Niby jakieś obrzydliwe zadania, ale w sumie zero emocji itp, a pole bitwy małe jak spacerniak. Cóż, jeśli się to w Niemczech potwierdzi, to mam nadzieję, że zrobią jak należy. Ale znowu by dom rozbudowywali aby pole bitwy było? Przecież dopiero co zmienili dom na 11 edycję.

Toni

Oglądałem także holenderską The Battle jako 3. edycję w 2002r i zdecydowanie bardziej podobała mi się niemiecka wersja. Ciekawsze zadania, uczestnicy także opuszczali dom w piątej jak i szóstej edycji by wykonywać zadania - challenge.
Nie ma co porównywać do naszej Bitwy. :) Andrzej Sołtysik w odcinku startowym ośmieszył się mówiąc po wyemitowanych fragmentach edycji holenderskiej, że u nich to była bułka z masłem w porównaniu co u nas będzie. :)
Nie sądzę żeby się potwierdziło to o czym ludzie piszą na world of bb.

Damian

Nie wiem czym Wy się tak podniecacie. Ktoś tylko od siebie rzucił pomysł, a niektórzy tutaj wierzą w to że się potwierdzi.  :plask:

Toni

Ja się niczym nie podniecam. Pogdybać sobie nie można na temat 12. edycji? :) Rozwiałem tylko to, że napewno takiej koncepcji o której pisano nie będzie.

Toni

Pojawiają się domysły czy latem przyszłego roku nie pojawi się BB12 gdyż endemol.de ogłasza kasting do jakiegoś programu z gatunku reality. Jednak moim zdaniem gdyby miałby to być BB to chyba by o tym powiedzieli a nie tak ogólnie. Ogłaszają, że zgłoś się i przeżyj wakacyjną przygodę. To będą najlepsze czasy Twojego życia.
Motto to Party Party Party i pełen luksus. Zamieszkaj w luksusowej willi. Dodatkowym atutem jest jakby to gdy jest się singlem w wieku 18-30 lat. Sądzę, że kombinują z jakimś innym programem.
BBfun.de poruszył także temat akcji związanej dwa tygodnie temu z logiem do 12. edycji i jego startem 30.stycznia, że to oczywiście fake. :)

https://bbfun.de/uploads/1/img/datei_1319101663.jpg

Damian

Jeśli będzie w ogóle 12 edycja, to bardzo prawdopodobne jest to, że będzie całkiem nowy dom w innym miejscu. W tym starym miejscu już za dużo obiektów jest blisko. Jakieś sklepy, droga.

Toni

Skoro dom po 11. edycji został całkowicie rozebrany to oczywiście, że jeśli będzie 12. edycja to dom będzie nowy
a co do jego miejsca to chyba także wiele wskazuje na to, że znalazłby się w innym miejscu. I fajnie. Nudne było jego standardowe usytowanie od 7. edycji niemal w tym samym miejscu, ta sama scena finałowa (wyjątek był teraz w BB11 ale to kropla w porównaniu do poprzednich pięciu edycji).

Damian

No tak naprawdę od ósmej. Siódma była trochę dalej. Ale fajnie jakby dom w BB12 był tak usytuowany jak ten z BB7. Nie widać z niego było żadnych niepotrzebnych biur z tyłu.

Toni

Napisałem przecież, że dom ulokowany był niemal w tym samym miejscu od 7. edycji a nie, że w tym samym. :)
Najnowsze informacje dotyczące BB12 są takie, że na początku roku 2012 stacja nie planuje 12. edycji,
a dalsza przyszłość póki co stoi pod znakiem zapytania.
To słowa Sussane Raidt która jest jedną z osób zajmujących się w RTL2 m.in. ramówką.
Początek roku to może być dla nich także maj, gdyż tak zapowiadali 11. edycję :) (że wystartuje na początku roku) więc nie zdziwiłbym się jak BB12 wystartowałby dopiero na jesień bądź pod koniec przyszłego roku albo i dopiero na początku roku 2013. Szczerze mówiąc tak najbardziej by mi się podobało.
Dłuższa przerwa wskazana dla wszytskich chyba oglądających. Ostatnio roczna przerwa była ponad pięć lat temu.

Toni

Dzisiejsze najnowsze informacje dotyczące 12. edycji BIG BROTHER w Niemczech ze strony Endemolu.
Nie dość, że wczoraj pojawiły się oficjalne informacje dotyczące tego, że na początku przyszłego roku napewno nie pojawi się BB12 tak dziś wiadomo, że w przyszłym roku wogóle może się nie pojawić.

Damian

Przed BB11 też były plotki że możliwe że w ogóle nie powstanie. A jednak powstał. Myślę że przerwa się przyda. :)