[Niemcy] Big Brother 12

Zaczęty przez Toni, Pn, 27 Cze 2011, 16:39:28

Damian

Ja sądzę że żadne zmiany godzin nic nie zmienią. Musi się zmienić cała koncepcja programu. Zadania od kilku edycji są strasznie nudne i się powtarzają. Potrzebne jest coś nowego.

Toni

Czy ktoś z nas uważa, że trzeba zmienić porę emisji? Od 4. edycji (2003 rok) daily nadawane są o godz. 19:00.
Jest to moim zdaniem najlepszy czas antenowy. Znośna konkurencja ze strony innych stacji. Po 20stej byłoby znacznie gorzej. To nie czasy edycji 1-3, które triumfowały i nadawane były 20:15 - 21:15.
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Toni

Ciężko usadowić byłoby gdzieś w ramówce stacji - 12. edycję BB. Od czerwca wraca kolejna, czwarta już edycja
"X-diaries" z osiemdziesięcioma odcinkami.
"Berlin - Tag & Nacht" także triumfuje. Średnio ogląda go 1,23 miliona widzów.
W planach mają być kręcone kolejne nowe odcinki. [Quotenmeter]

Toni

Szef stacji RTL2 dla jednego z portali: "Rozważamy 12. edycję BB jeszcze w tym roku. Jeśli miała by się pojawić byłoby to pod koniec roku(...)". Niewykluczona pora emisji godz. 18:00.
Nie tęsknię za kolejną edycją ale gdyby miała być oczywiście bym nie pogardził. Okres Świąt Bożego Narodzenia oraz Sylwestra? Byłoby rewelacyjnie. Póki co to plany. Czas pokaże.

Damian

Już z 9 edycją startowali w grudniu 08' i dobrze wiemy jaka była oglądalność. Ja myślę że Niemiecki Wielki Brat powinien być emitowany w okresie letnim.
Jeśli chodzi o dom, to myślę że nadal byłby w studio, po prostu na nowo zbudowaliby całą konstrukcję.

Toni

Już raz pisałem, że 10. edycja była sukcesem a nie emitowana była w okresie letnim a od 11. stycznia.
Jak nudna koncepcja i w domu nuda to nic nie da w jakim okresie jest emisja.

Toni

Kilka dni temu po raz kolejny ostatnimi dniami głos zabrał szef programowy stacji RTL2 wypowiadając się na temat możliwej 12. edycji BB.
Jego ideą byłoby wyemitowanie BB12 jako Promi-The Battle jednak napewno ta (tudzież jeśli miałaby być jednak zwykła edycja) nie będzie w tym roku.
Edycja Bitwy z uczestnikami celebrytami podyktowane byłoby tym, iż widzowie w dalszym ciągu chętnie oglądają reality show stacji RTL z celebrytami w australijskiej dżungli.

Damian

Bitwę chętnie bym zobaczył. Może powinni ogólnie spróbować z edycją z gwiazdami. Tak jak u nas czy w Uk.

Toni

Tyle, że nasza edycja vip to o ścianę rozstrzaść, tak jakby jej nie było. Nie raz już pisałeś jaką formułę byś zobaczył. Ile jeszcze?
Celebryci w niemieckim BB niemal w każdej edycji się pojawiały. A że mieszkały ze zwykłymi uczestnikami to co za różnica jakby były tylko vipy. Co innego formuła The Battle z nimi aczkolwiek w zwykłych edycjach też brali udział w meczach.

Damian

Cytat: Toni w Cz, 24 Maj 2012, 14:42:59
Nie raz już pisałeś jaką formułę byś zobaczył. Ile jeszcze?
Tyle na ile będę miał ochotę. Od tego jest temat. I nie chodzi mi o jakieś tam wejścia celebrytów, mówię o edycji z ich konkretnym udziałem.

Toni

Sztuką nie jest kilkukrotne powtarzanie się.
W 6. edycji trzy tygodnie celebryci znajdowali się w domu nr 9.
Rozumiem o co Ci chodzi tylko ja staram się wytłumaczyć, że bez znaczenia dla większości widzów jest to co za edycję oglądają czy nazywa się ona vip czy jest to zwykła edycja w której pojawiają się także celebryci a tak to właśnie w edycjach niemieckich dotąd wyglądało.
Programy reality show z udziałem gwiazd jak najbardziej tak ale nudne już jest oglądanie ich w domu BB
(o ile wogóle była taka możliwość w danym kraju).
Co innego "I'm Celebrity - Get me out of here!". Program z udziałem celebrytów na wsi też wzięcia nie miał stąd nie planuje się kolejnej edycji więc co dopiero zamknięcie ich w domu i tyle. Żadna już atrakcja.

Damian

Cytat: Toni w Cz, 24 Maj 2012, 16:05:54
Sztuką nie jest kilkukrotne powtarzanie się.
Haha! I kto to mówi! Z resztą pewnie po raz kolejny i tak nie wiesz co napisałeś. :P
Co do edycji  z gwiazdami: wiadomo że nudnym byłoby zamknąć je w domu i czekać na rozwój sytuacji. Nie o to chodzi. Od tego są twisty i zadania żeby przyciągać Widzów.

Toni

A kto napisał żeby zamknąć gwiazdy w domu i czekać na rozwój sytuacji?  ???
Do kolejnego postu informującego o 12. edycji BB.

Toni

Niemiecki Endemol rozwiewa informacje które pojawiły się w sieci jakoby 12. edycja w 2013 roku miałaby być edycją All Stars. Bardzo dobrze. Nie miałbym ochoty na odgrzewane kotlety.

Toni

Szef niemieckiego Endemolu Marcus Wolter: " W 2013 roku pojawi się Big Brother 12".
Tymczasem zastępczy program "Berlin - Tag & Nacht" który emitowany jest od zakończenia 11. edycji BB ogląda dwa razy więcej ludzi niż Big Brother (wczoraj padł rekord - 1,6 miliona widzów).
Od stycznia przed nim o godz. 18:00 startuje nowy program z  gatunku reality pod nazwą "Köln 50667" który będzie ukazywał życie uczestników w mieście Köln tak jak w Berlinie.
Jeśli ten także będzie miał wzięcie będzie nowa pora emisji BB a nie jak od 4. edycji o godz. 19:00.