[Australia] Big Brother 10

Zaczęty przez Toni, Pn, 29 Paź 2012, 10:58:43

Toni

Całymi domami nie sądzę, żeby były zamiany uczestników. Wydaje mi się, że dotyczyć to będzie jednego uczestnika w tygodniu.
Nie zawsze będzie nagrodą przejście do drugiej części domu no bo na przykład ten kto przebywa w lepszym domu miałby przenieść się do gorszego? Oczywiście, że nie. Nagrodą miało by być to, że nadal zostaje w lepszym domu? Też nie sądzę.
Ewentualnie ten kto przegra (jeśli jest pojedynek między dwoma uczestnikami) obecnie jest w lepszym domu mógłby trafić do gorszego. Jak ujawniono jest jeszcze bardziej luksusowe pomieszczenie w domu stąd nagrodą za zwycięstwo może być trafienie właśnie tam na określony czas jak np. miało to miejsce w poprzedniej edycji na "Captain's quarters" albo za karę do "The Naughty Corner".
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Toni

Dzień. 2 obejrzało 1,042 miliona widzów.
[Nielsen Audience Measurement]

Damian

Jeśli ta oglądalność będzie się utrzymywać, to myślę że spokojnie będzie jedenasta edycja. ;)

Rosa

Nie rozumiem po co im ten twist z "małżeństwem". Przecież chyba producenci ogladali BBUK i widzieli jaka porażką było "małżeństwo" Mario ze Stephanie w ktore nie dosc że nikt nie uwierzył to jeszcze w wyniku tego stracilismy Steph.

Damian

Wielki Brat integruje ze sobą oba domy. W związku z zadaniem uczestnicy "gorszego" domu mogli wejść na trochę do reszty mieszkańców w luksusowej części domu. Poza tym daje inne sposoby na wejście do lepszego domu. Jedna z uczestniczek wygrała specjalny bilet dzięki któremu miała dostęp do spa w luksusowym domu, mogła zabrać ze sobą 3 osoby. Zastanawiam się tylko gdzie była reszta mieszkańców, kiedy oni skradali się do spa...? Rozbawiła mnie końcówka odcinka, kiedy Tim nie mógł spać i przyszedł do pokoju zwierzeń pożalić się Wielkiemu Bratu. Powiedział bratu, że kiedy nie może zasnąć słucha muzyki. Wielki Brat jest wielkoduszny, więc uchylił się jego prośbie i w pokoju zwierzeń włączył muzykę... głośną świnię, czy coś w tym rodzaju, haha!

Toni

Kibicuję Jade & Drew aby udało im się wykonać zadanie jednak jak na razie jest coraz gorzej. Głupi przypadek z tym pierścionkiem w kuchni.
Pierwsze zadanie tygodniowe "New best friends" nawet fajne.

Toni

Dzień. 2 (odcinek wczorajszy) obejrzało 1,030 miliona widzów.
[Nielsen Audience Measurement]

illumanti

W ogóle ta edycja mi się nie podoba, wolę UK. Czekam na każdy odcinek brytyjskiej a tą oglądam ze zmuszeniem, więc chyba długo nie pociągnę.

Damian

Mnie trochę irytuje to, że odcinki są takie długie. Zdecydowanie za długie. Lepiej by było tradycyjnie po 40 minut i wystarczy.

Toni

W zeszłorocznej edycji także tak było, że na początku daily trwały bez reklam około godziny ale potem były już po czterdzieści minut, w piątki niecałe dwadzieścia pięć za wyjatkiem niedziel i poniedziałków czyli programów Eviction i Nominations.
Tak więc wydaje mi się za dwa tygodnie będzie już normalnie. Mi nie przeszkadza dłuższy czas trwania daily. Moim zdaniem im więcej tym lepiej.

Damian

Dzień trzeci w domu był pełen niespodzianek! Najbardziej rozbawiło mnie to, jak Wielki Brat podczas kolacji przemówił po włosku. Jedynie Jade mówi biegle w tym języku, więc tylko z nią rozmawiał. Powiedział o udawanym małżeństwie, śmiesznie to wyglądało, kiedy wciskała kit reszcie, co powiedział.  :los: Zadanie tygodniowe też niezłe, ale najbardziej ucieszył mnie powrót rybki Tully z poprzedniej edycji. Tyle że w dziewiątej edycji rybka pływała sobie elegancko w dużym akwarium, teraz musi jej wystarczyć tylko kratka kanalizacyjna pod wanną!  :ubaw:

Toni

Dla mnie już nudne jest to, że znowu jest Tully.  :zzz: Za to fajne zadanie z krową :) oraz w pokoju zwierzeń by ocenić czy dane przedmioty utrzymają się na wodzie czy pójdą na dno.
Podoba mi się też, że dosyć często pokazywane są sceny jak uczestnicy dopiero co wstali, wstają albo jeszcze leżą w łóżku. Te twarze takie poranne. :)

Damian

Mnie ciekawi Tully głównie dlatego, że praktycznie w ogóle nie oglądałem BB9.  :fish:

Toni

W przyszłym tygodniu także odcinki daily półtora godzinne (czas antenowy). Wyjątek w piątek, pół godziny.
Wygląda na to, że w poniedziałki będą wyjścia, a we wtorki nominacje gdyż w niedziele jak na razie nie ma emisji.