[Australia] Big Brother 09

Zaczęty przez Damian, Wt, 15 Lut 2011, 22:42:20

Damian

Dokładnie, zadanie wzięte z UK. Wyczekiwałem tej edycji, jednak się zawiodłem. Jest nudno, o wiele bardziej podobał mi się BB8. Oglądalność też nieciekawa. Przy ewentualnej dziesiątej edycji powinni dokładnie przemyśleć zasady.

Toni

A mnie się podoba. Oglądałem nudniejsze edycje z nudnieszymi uczestnikami wogóle nie wyrazistymi. Zasady w tej edycji odbiegają od poprzednich edycji. Dużo różnych sekretów.
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Rosa

Cytat: Toni w Pn, 08 Paź 2012, 17:29:37
Dużo różnych sekretów.
Ktore tak naprawde w żaden sposób nie wpłynely i nie wplywaja na przebieg gry.

Toni

Owszem na przebieg gry wpływu to nie ma (może i szkoda) ale zawsze to coś niż kompeltnie nic czyli totalna klasyka.

Damian

Pochwalić można za to system nominacji, jest naprawdę innowacyjny, wykonany w fajny sposób.

Toni

Nominowani. Po raz trzeci Angie, po raz drugi Sam, po raz piąty Estelle.
Bradley przekazał Nomination Super power Joshowi. Ten mógł przyznać osiem punktów tak jak Layla jednak musiał nominować dwie osoby a nie tak jak ona tylko jedną.
Niedzielny Eviction live obejrzało 0,94 miliona widzów, poniedziałkowe Nomination live 0,93 miliona widzów.
Dotąd niedzielne i poniedziałkowe odcinki oglądało powyżej miliona ludzi.

Toni

Fajne zadanie tygodniowe było w poprzednim tygodniu. Nazywało się Daily specials. Uczestnicy musieli w przeciągu tygodnia zebrać tysiąc dolarów. Za każde wykonane zadanie otrzymywali pieniądze. Dzwonił telefon umieszczony w kuchni. Ten kto odebrał wykonywał zadanie. A było to między innymi chodzenie cały dzień w ogromnej sukni ślubnej - Layla, spacer po domu w stroju Borata przez Bradleya. :)

Toni

W zeszłym tygodniu w programie Nominations live Sonia powiedziała o odliczaniu do finału więc chyba oznacza to, że nastąpi on 85. dnia czyli 4. listopada.
Estelle która miała Nomination Super power miała możliwość obserwowania nominacji oraz podsłuchania dwóch wybranych przez siebie uczestników.

Dzisiejszego 60. dnia z udziału w programie zrezygnował ku mojemu zaskoczeniu Josh.
Niedzielne wyjście zostało anulowane.

Damian

Toni

Jeśli finał ma nastąpić 85. dnia to finał w niedzielę 4. listopada.

Toni

Zabawny odcinek był w czwartek w zeszłym tygodniu.
Łazienkowa rybka Surly pozowoliła udać się do tajemniczej łazienki Michaelowi i Joshowi. Aby pozostali nie zorientowali się, że nie ma ich w domu peruki swoich włosów umieścili do łóżka tak, że wystawały. Pod kołdrę napchali poduszek że niby śpią i co najlepsze urządzenie które wydawało głos chrapania. Jednak Sam przechodząc przez pokój zorientował się, że jest coś nie tak i zwołał wszystkich. No i odkryli, że ich nie ma.
Śmieszne było także zadanie podczas zadania tygodniowego. W pokoju zwierzeń stał brodaty dziadek troszkę odrażający. Za każdy pocałunek w usta każdy uczestnik otrzymał 10 dolarów do ich wspólnej skarbonki. Przypomnę że musieli uzbierać tysiac dolarów by zaliczyć zadanie tygodniowe.
Jak narazie w tym tygodniu żaden z odcinków nie miał większej oglądalności powyżej miliona widzów.
Może dziś gdyż emisja specjalnego odcinka z wyjściem Josha w roli głównej. Opuścił on wczoraj dom ze względu na to, że otrzymał tragiczną wiadomość od rodziny. Więcej nic nie wiadomo na ten temat.

Co do zadania Worker 01 piszecie, że wzięte z Wielkiej Brytanii a może oni także skopiowali to z innego kraju? więc też oryginalni nie są. W której edycji zadanie było? W Niemczech w 2005 roku.

Damian

Wiadomo dlaczego Josh opuścił dom Wielkiego Brata?

Toni

Zrezygnował ze względu na to, że otrzymał tragiczną wiadomość od rodziny.
Więcej na ten temat zapewne było we wczorajszym odcinku.

Toni

W tym tygodniu nominowanych aż sześcioro uczestników.
Po raz czwarty Angie, po raz drugi Benjamin, po raz szósty Estelle, drugi raz Layla & Sam, po raz pierwszy Zoe.

W poprzednim tygodniu Nomination Super power powędrował do Josha.
Ten w pokoju zwierzeń widział to co dzieje się w pomieszczeniu gdzie nominują uczestnicy z tym, że nie słyszał kto kogo nominuje.
Jego zadanie polegało na tym, żeby obstawiać dwie osoby które będzie nominował uczestnik i tak z każdym.
Za każde trafienie otrzymywał jeden punkt nominacyjny. Tyle ile ich uzbierał tyle miał do dyspozycji aby jako ostatnia osoba nominować.
Zebrał osiem punktów. Mógł nominować jedną osobę, dwie, kilku.
Angie przyznał pięć punktów, trzy punkty - Layla.

Toni

Do czterech razy sztuka. Exit Angie. Muszę przyznać, że będzie jej brakowało w domu.