[Australia] Big Brother 09

Zaczęty przez Damian, Wt, 15 Lut 2011, 22:42:20

Damian

Tak jak podejrzewałem ten drugi dom to wkrętka dla prawdziwych Uczestników.

illumanti

Ale im się reklama udała, Tune theme lepsze niż w openingu! ;-)
A dzień świetny, naprawdę dużo się dzieje, uczestnicy są zmieszani - nie wiedzą co się dzieje.
Są przekonani, że tylko jeden dom może zostać.

Toni

Trzecie live nomination. Bradley, Ray, Sarah. Powinna wylecieć Sarah.
Oglądalność w nowym tygodniu ledwo co milion.
Live eviction fajnie zrealizowany. Dziesięć sekund ma uczestnik na opuszczenie domu, później w wizyta w studiu które bardzo mi się podoba m.in. za ten wielki ekran jak i dość sporą liczbę ludzi jak na cotygodniowy program.
Fajne także jest Top3 "so good moments" czyli najciekawsze momenty uczestnika wybrane przez widzów.
Niby nic wielkiego się nie dzieje w tej edycji jak narazie ale ma coś w sobie, że przyciąga stąd oglądam.
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Damian

Ja mam nadzieję że ta oglądalność jakoś się utrzyma, bo jeśli tak dalej pójdzie to program znowu zniknie, tym razem być może na zawsze.  :kreci:

Toni

Benajamin nie tylko u mnie zebrał minusa ale także u mieszkańców. Można było to zauważyć podczas nominacji tydzień temu. Chodziło o to, że spontanicznie przy stole w kuchni oblał Bradleya szklanką wody. Oczywiście według Benjamina nie bez powodu.
Co do rozstrzygnięcia sekretów dziewcząt. Faceci mieli wyjątkowego pecha. Jedno życie, dwa sekrety i nie trafili. :)
Podczas nominacji brat "maltretuje" uczestników. Nie to co u nas. Nominuje ... bo trzaska drzwiami. Tutaj argumenty muszą być w sposób wyczerpujący przedstawione.
Po kilku dniach przerwy 15. dnia pokazali po pięciu minutach daily który dzień. :)
Pokazywali który dzień bodajże przez pierwsze pięć dni a potem w zamian tego pojawiało się logo Dreamworld.
Co do zadania "tygodniowego" w poprzednim tygodniu. Ciekawe. Nigdy się z nim jeszcze nie spotkałem.
Zadanie pt. "YES / NO". Wielki Brat co jakiś czas w ciągu dnia zadaje różne pytania jednemu uczestnikowi. Ten ma do wyboru odpowiedzieć tak bądź nie. Najlepsze jest to, że w ciągu trwania zadania czyli paru dni tylko trzy razy uczestnicy mogą użyć słowa nie. :)
I tak np pierwsze pytanie zostało zadane Michaelowi w pokoju zwierzeń. Czekał tam smaczny posiłek z mlekiem czekoladowym (weźmy pod uwagę to, że drugi tydzień uczestnicy mają tylko podstawową żywność, żadnych rarytasów).
Michael musiał odpowiedzieć na pytanie - Czy Ray może zjeść posiłek. :) Podczas jednego odcinka jadł dwa razy. :)
Kolejne pytanie. Josh w pokoju zwierzeń mógł odczytać dwa pierwsze zdania listu chłopaka Sary. Po ich przeczytaniu padło pytanie czy możesz zniszczyć ten list w niszczarce?
George - czy możesz ściąć włosy? Padło pierwsze nie.
Za każdym razem pozostali uczestnicy widzą na ekranie w salonie jakie pytanie zadaje brat mieszakńcowi i jaka pada odpowiedź.

Damian

No właśnie dziwna sprawa z tym dniem, co im się dzieje. Zapominają? wkurza mnie to.

Toni

Nie wiem czy zauważyliście jak w niedzielnym live show tydzień temu po ujawnieniu sekretów dziewczyn Layla w diary room wsponiała o polskim Janie Sobieskim. Lektor w daily także powiedział ... "Layla, polish princess"... :)
Sekret Layli to - I am a member of a royal family.
Pozostałe sekrety dziewczyn:
Angie - I was a champion weight lifter (wszyscy chyba byli zaskoczeni :)).
Charne - I have Obsessive Compulsive Disorder (sekret łatwy do odgadnięcia).
Estelle - I was a high-school drop out.
Sarah - I was a nude protester (kto by się spodziewał :)).
Stacey - I was a hand model.
Zoe - I use to be an emo.

Jak widać co tydzień będą mieszańcy otrzymywali zadania dzięki którym zwycięzca otrzymuje możliwość zabrania ze sobą na statek jednej osoby i spędzenie tam dnia.
Tym razem wygrała Sarah która zabrała Zoe jednak po pewnym czasie Zoe musiałą odpowiedzieć YES bądź NO.
Czy może jej miejsce zająć Ray. :)
Do trzech razy sztuka. Zadanie YES/NO zostało zaliczone. Ostatnie pytanie zadał brat Bradleyowi. Czy chciałbyś się po raz pierwszy pocałować z którąś z mieszkanek? Wielki dał do wyboru mieszkankom zgłoszenie się na ochotnika. Zgłosiła się Estelle.
Zadanie YES/NO uważam za bardzo ciekawe, fajne. Najlepsze dotąd.

Damian

Czyli szumnie zapowiadana akcja z sekretami dobiegła końca...

Toni

Szkoda, że sekrety można powiedzieć były zadaniem dwutygodniowym a nie mottem jednak fake house też można uznać za sekret. Tak więc może cała edycja będzie sekretna (nie tylko jako sekrety mieszkańców). :)

Damian

Trochę brakuje tych piątkowych rywalizacji, zawsze było ciekawiej.

Toni

Nieźle Sonia a potem Wielki wkecili mieszkańców, że naprawdę istnieje drugi dom.
Jakie zaskoczenie było gdy Brat powiedział, im że najbliższy tydzień (obecny) będzie decydował o tym który tak naprawdę dom zostanie.
Rozstrzygnąć mają to codzienne zadania. Dom który wypadnie słabiej odpada z programu. :)

Od minionych nominacji co tydzień będzie jeden uczestnik będzie posiadał nomination super power.
Pierwszego uczestnika mógł wybrać Ryan po tym jak opuścił dom. Wybrał Estelle.
Została wezwana do diary room. Przed oddaniem punktów Brat pokazał jej obecną listę uczestników z punktami. Była m.in. ona nominowana.
Jednak nominując Sarę wypadła z trójki nominowanych.

Damian

Jestem ciekaw reakcji Mieszkańców na wieść o tym że to był taki joke. :D

Toni

Michael i Layla są przekonani, że jest to fake house jednak ciekawe jak będzie z każdym kolejnym dniem. :)

Damian

Oni świetnie to przygotowali, niby jest piękny drugi dom, a tak naprawdę to kawałek pomalowanej ściany, haha!

Damian

W końcu prawdziwi Uczestnicy dowiedzieli się że drugi dom jest fake, ależ było Ich zdziwienie. :D