[Australia] Big Brother 09

Zaczęty przez Damian, Wt, 15 Lut 2011, 22:42:20

Toni

Racja. Skoro dziewczyny nominowały dziewczyny siedzące w pomieszczeniu to może będzie miejsce dla wszystkich.
Co do punktów podczas nominacji to np jeszcze bardziej byłoby ciekawie gdyby można było oddać pięć punktów na jedną osobę albo nominować pieć osób przyznając każdej po jednym punkcie jednak te które są też oke.
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Damian

Oj akcencik zszokował. Oglądałem sobie ten odcinek i nie sądziłem że zrobię aż tak duże oczy. :D

Toni

Ryan, Benjamnin, Bradley. Nominowani. Ciekaw jestem kto wyleci.

Toni

Bradley otrzymał 16 punktów, Ryan także 16, Benajmin 17.
Jeśli miałbym wybierać to niech wyleci Ryan ewentualnie Bradley.
Niedzielne live nominacje obejrzało 1,25 miliona widzów.

Toni

Wracając do nominacji dziewczyn po pierwszym tygodniu. Nie przypuszczałem, że będą tak popłakiwały.
Zaskoczył mnie także Ryan który przejął się, że nominowana jest Estelle (pomijając to, że jest niej blisko).
Swoją drogą dla mnie jest ona bardzo przeciętna.
Co do poprzedniego zadania "tygodniowego" (trafnie nazwane byłoby cotygodniowe gdyż mieli na jego wykonanie trzy dni) to uważam je za bardzo dobre. Scenografia drogi przed sobą rewlelacyjna tak samo to, że jadąc nie mogli przekroczyć szybkości stu kilometrów, pada na nich deszcz, śnieg. :)
Ciekawym pomysłem jest także to, że rybka z akwarium z łazienki przemówiła do Michaela. Wszystko w tajemnicy oczywiście. Kazała mu uściskać każdego mieszkańca a w zamian za to pokazała mu gdzie są tajemnicze drzwi i ukryta łazienka ze srebrnym zlewem, kranem itp. Gorąca kąpiel, szapman, owoce, czekoladki. :)

Toni

A to ci dopiero niespodzianka.
Zadanie polegało na kręceniu kołem. Na nim powtarzające się co trzy pola - papryczki chilli i dwie inne piekące rzeczy.
Po każdym zjedzeniu uczestnik mógł napić się mleka bądź jogurtu. Osoba która wycofuje się z jedzenia ostrych rzeczy odpada. I tak aż zostały trzy osoby. Wówczas zadanie kto najszybciej zje hot doga. Wygrała Estelle.
Nagrodą był wybór uczestnika i spędzenie z nim czasu w luksusowej nieodkrytej części domu. Był nią pokład statku a na nim salon, sypialnia, jacuzzi, sauna itp :) Wybrała oczywiście Ryana.
Podobają mi się także zadania które serwuje Big Brother uczestnikowi w specjalnym pomieszczeniu z widokiem na salon. Pozostali mogą też oglądać. Ostatnimi dniami zadania które były to np segregacja trzech rodzajów chipsów czy dmuchanie balonów. Spontanicznie w nocy Benjamin otrzymał od brata rozkaz aby ubrał się w sukienkę i udał się do pokoju zwierzeń. Tam czekały na niego truskawki, czekoladki i lampka szampana. Mógł się delektować.:)
Mimo tego, że mieszkańcy "przejechali" wyznaczoną ilość kilometrów nie zaliczyli zadania w zeszłym tygodniu.
Po raz drugi mieszkańcy otrzymali tylko podstawowe produkty żywnościowe.
Psikusa zrobił im brat. Mieszkańcy wieczorem w dniu urodzina Ryana wystroili się przekonani, że szykuje się impreza a tu nic z tego. :)

Toni

Biorąc pod uwagę to, że trzy tygodnie jest już emitowany BB9 to jeśli chodzi o wyniki oglądalności obserwuje się z tygodnia na tydzień spadek bo tak:
1. tydzień - 1,26 miliona widzów.
2. tydzień - 1,21 miliona
3. tydzień - 1,18 miliona.

Femek

Czy ktoś wie o co chodzi z tym drugim domem ? Czyżby realizatorzy wkręcali uczestników, że jest jeszcze dom i inni uczestnicy ? Prawdopodobnie podczas programu na żywo prowadząca ma specjalnie zrobić wpadkę i pokazać uczestnikom, materiał z drugiego domu BB z innymi uczestnikami. I to wszystko jest zrobione specjalnie by prawdziwi uczestnicy czuli się zagrożeni, że nie tylko oni walczą o główną nagrodę.

https://bigbrother.com.au/pictures/253045/house-number-2-sorry-what.slideshow

Toni

Fajnie by było jakby był taki twist bo uważam go za ciekawy. Ci co oglądali ósmą edycję BB w Niemczech wiedzą, że było w niej podobnie to znaczy w każdym live show co tydzień uczestnicy widzieli siebie nawzajem. Tylko, że rzekomi uczestnicy byli niby uczestnikami BB z Austrii, którzy znajdowali się za kulisami studia tylko podczas trwania programu na żywo. Co tydzień uczestnicy otrzymywali różne zadania do wykonania w ciągu tygodnia. Oczywiście, że zawsze wygrywali ci fake-uczestnicy. :)
Tak. Jutro podczas live show Sonia powie co to za twist. :)

Damian

Ciekaw jestem o co chodzi z tym twistem, w drugi dom wątpię - na zdjęciach z lotu ptaka nie widać nic podobnego.

Toni

Także nie sądzę aby był jakiś ukryty dom i nowi w nim uczestnicy aczkolwiek owszem są ukryte pomieszczenia jak np łazienka z której mógł skorzystać ostatnio Michael albo Estelle z Ryanem którzy mogli skorzystać z luksusowej części domu.

Femek

przecież ten czarny pasek to nie lustra weneckie do kamer.... ten dom to jakaś atrapa ....

Toni

A jednak! Drugi dom! i uczestnicy??

Damian

Może specjalny twist, ale to mi też wygląda na atrapę. Nie powielaliby czegoś co już było - w BB3 był twist z dwoma domami, tu musi być coś innego.

Toni

Nie chciałbym nawet żeby była to prawda, że są nowi uczestnicy w nowym domu.

Drugi EXIT! Ryan!