[Australia] Big Brother 09

Zaczęty przez Damian, Wt, 15 Lut 2011, 22:42:20

Toni

No ciekawie ciekawie w sensie czy będą a jeśli tak to czy tylko chłopaki będą mogli je odgadywać bądź wszyscy.
No i wszystko jasne. Sekrety dziewczyny także mają.
-Champ Weightlifter
-High School Dropout
-Nude protester
-ex-Emo
-OCD
-Hand model and member of a Royal Family
Jeśli chodzi o koncepcję Secret czy to w niemieckim BB czy we francuskim SS to różnica w tym, że tutaj tak jak uczestnicy widzowie także nie wiedzą kto ma jaki sekret.

Wiadomo także że jutro w programie LIVE pierwsze nominacje i że pierwszym uczestnikiem który wyleci będzie GIRL! :)
https://youtube.com/watch?v=_lQwkeRxWF8&feature=youtu.be
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Toni

Pierwszy live show. Chłopaki z immunitetem przed odpadnięciem za tydzień.
Rozstrzygnięcie sekretów chłopaków:
-Michael - posiadam IQ geniusza :) (bez obrazy ale kto by pomyślał)
-Bradley - posiadam ornitofobię (boję się ptaków)
-George - jestem multimilionerem (też zaskoczenie)
-Benjamin - wypalałem się w każdej pracy którą miałem :)
-Josh - umawiałem się już ze 100. dziewczynami
-Ryan - nie miałem dziewczyny odkąd skończyłem 11 lat
-Ray - jak dobrze rozumiem gdy był nieletni dokonał jakiegoś przestępstwa
Męska część także musi odgadnąć wszystkie sekrety dziewczyn. Jeśli im się to uda zyskają immunitet w trzecim tygodniu.

Damian

Fajnie wyglądało to odgadywanie sekretów, spodobało mi się. No i nareszcie oficjalny głos Wielkiego Brata.
Z tym milionerem to rzeczywiście zaskoczenie! Nie spodziewałem się! Zmienili wystrój pokoju w którym wcześniej naradzały się dziewczyny. Teraz to pokój na narady chłopaków.

Toni

Pokój narad dziewczyn nazwany został jako salonik (The Parlour). Pokój narad chłopaków to teraz The Man Cave. :)

Toni

Nominowane są Layla, Estelle i Charne. Mogłaby wylecieć Layla. Nie podobają mi się jej nie do końca miłe teksty do Bradleya. Wydaje mi się, że się naśmiewa z niego.

Tkk_Bolly

E01-08
Jest nieźle. Bardzo podoba mi się proces nominacji, przypomina system eurowizyjny, dzięki temu są większe emocje. uczestnicy barwni i każdy może wybrać swojego faworyta. Po pierwszym odcinkach u mnie przodują Ray i Benjamin oraz Charne, która ma potencjal. Dlatego mam nadzieję, że zostanie, a  z programem pożegna się estelle lub layla

Damian

Wow! niezłe te nominacje! Coś nowego, innego.

Toni

Dla mnie wszyscy uczestnicy oblecą za wyjątkiem Layli. OUT! Na jej miejscu pewnie znajdzie się ktoś inny. :)

Toni

Zakupy takie z pierwszych edycji programu tyle, że bez sklepika. :) Pierwsze zakupy to podstawowy budżet na żywność mimo, że mieszkańcy zaliczyli pierwsze zadanie tygodniowe.
Nowe zadanie. Muszą pokonać dystans 3627 km w zabawnym autku. :)
Zaliczenie zadania to już luksusowy budżet.
Co do "naśmiewania" się z Bradleya to przecież Stacey sprawka a nie Layla. Mylą mi się one (mam nadzieję, że od teraz już nie będą) stąd jest mi wszystko jedno kto wyleci. Może niech będzie to Estelle bo jest duchem, bynajmniej w daily rzadko ją widać albo Layla bo "koleguje" się ze Stacey. :)

Toni

Oglądalność Big Brothera w pierwszym tygodniu.
Poniedziałek - 1,618 miliona
Wtorek - 1,327 miliona
Środa - 1,131 miliona
Czwartek - 973 tysięcy
Piątek - 833 tysięcy
https://mumbrella.com.au/big-brother-ratings-continue-downwards-on-friday-110448
Średnia ogladalność poniżej 1,2 miliona widzów.

W tym tygodniu (ze źródeł nieoficjalnych) jak dotąd oglądalność wynosi powyżej miliona jednak nie więcej jak 1,21 w przypadku daily. Niedzielny live show obejrzało 1,37 miliona.

Nie wiem co lepsze. Widzowie znają czy nie znają tak jak uczestnicy sekrety mieszkańców.
Szkoda, że już w następnym tygodniu nie będzie śladu po sekretach. Myślałem, że będzie to jak w niemieckim BB tudzież SS.
Secret w prypadku Australii to dwutygodniowe challenge a nie motto.
Trzeba przyznać, że dziewczyny mimo, iż nie zaliczyły challenge to i tak bardzo dobrze sobie poradziły. Gdyby nie dwie wpadki Estelle.
Co do imprezy urodzinowej Bradleya. Udana a po imprezie gdy zgasły światła... :)
Jeśli Estelle nie odpadnie jest szansa na dalszy rozwój akcji między nią a Rayem.

Damian

W związku z zadaniem w domu zostało otwarte kolejne pomieszczenie - SPA. trzeba przyznać że jest wypasione. Jest to druga część ogrodu. Ten basen to dokładnie ten sam który był przez tyle lat zarośnięty po BB8. :D

Toni

No i pierwszy uczestnik OUT! Ku moim zaskoczeniu Charnge.
Dziewczyny zyskały immunitet przed następnymi nominacjami więc nastepny uczestnik który wyleci będzie płci męskiej.

Damian

Zastanawiałem się którędy będą opuszczać dom, jednak przez ogród.

Toni

Wracając do nominacji. Podoba mi się, że uczestnicy mają (jak powiedziała Sonja) POWER. :)
Mają do dyspozycji pięć głosów-punktów aby "obdarzyć" dwoje uczestników.
Specjalne pomieszczenie do nominowania także fajne. Gdy będą mogli być już nominowani wszyscy zapewne będzie inaczej w sensie, że wszyscy nie będą tam przebywać jak np dziewczyny.

mseptember

A ja właśnie mam nadzieję, że wszyscy będą tam siedzieć. W końcu na tym polega wyjątkowość tych nominacji - przebywasz w tym samym pomieszczeniu, wszyscy się na ciebie gapią i nigdy nie przestanie ci się wydawać, że mogą coś usłyszeć. Zwłaszcza jak nie domkniesz drzwi ;). Jak wam się podobał polski akcencik w postaci Jana Sobieskiego?
:yeah: