[Australia] Big Brother 09

Zaczęty przez Damian, Wt, 15 Lut 2011, 22:42:20

Toni

Mi się czołówka podoba. Nareszcie odbiega od poprzednich edycji.
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Damian

Dzień 3 znowu live... Nie mogą w końcu dać normalnego odcinka, w każdym musi być prowadząca która wszystko komentuje?  :kreci:

Toni

Też mi się to nie podoba. Może tak będzie to wyglądało w tej edycji.  :nie!:

Damian

Jak już wszyscy weszli to sądzę że zaczną się normalne odcinki. Coś czuję że jednak Piątkowych pojedynków będzie brakować, po arenie został tylko syf, który dalej jest za domem nie posprzątany do końca.

Toni

Już jest komplet czternaściorga uczestników więc może będzie po normalnemu od jutrzejszego odcinka.

Damian

https://youtube.com/watch?v=XPHiDnnqEAk
House tour po domu. Ciekawie wymyślili w pokoju zwierzeń w miejscu gdzie Uczestnicy mają patrzeć jest loko BB z napisem "patrz tutaj". :D

Toni

Z całego domu najbardziej podoba mi się kuchnia.
Fajnie jakby logo programu widniało podczas całego odcinka a nie tylko gdy jest wejście na żywo.
Zamiast napisu w środku oka LIVE HOUSE mógłby być napis który dzień.
Bradley & Michael chyba są najlepiej lubianymi uczestnikami wśród widzów. :)
Gdybym nie wiedział jakie sekrety były w sześciu edycjach Secret Story we Francji wówczas sekrety chłopaków wydawałyby mi się ciekawe.
Musiałbym zmienić sypialnię jeśli miałbym spać z Zoe. :)
Ciekawe czy dziewczynom uda się odgadnąć sekrety chłopaków uzyskując ochronę przed wyjściem.
Model Ryan ma wysokie mniemanie o swoim wyglądzie. Nie wygląda jakoś rewelacyjnie.

Damian

Zastanawiam się jednak dlaczego kolejny odcinek był "live"... Z całego domu podoba mi się tylko pokój zwierzeń, kuchnia jest okropna.

Toni

A najbardziej podoba mi się w kuchni podłoga. :) W całości prezentuje się fantastycznie. Kolor ma znaczenie i że nie jest taka jak w innych edycjach.

Damian

Dzień 4: Podoba mi się wykonanie zadania tygodniowego z tańcem! Rano pobudka głośną muzą, Mieszkańcy muszę się udać do ogrodu do specjalnego "muzycznego" miejsca i tańczyć. Fajnie to wygląda. I znowu zaskoczył mnie głos Wielkiego Brata! :( Takie rzeczy nie miały miejsca w BB8! W ważnym momencie mówi jakiś idiotyczny głos.

Toni

Zadanie tygodniowe dla mnie nudne gdyż nie raz już je w innych edycjach widziałem. W Australii może jeszcze takiego nie było. :)
Noo i dwie pierwsze dwie części odcinka z trzeciego dnia to prawdziwy odcinek daily. Pomijając krótkie rozmowy Sonii w dalszej części odcinka z dwoma nowymi uczestnikami całość odcinka w porządku jeśli chodzi o realizację. I tak ma być. Minusem są bardzo częste przerwy.
O ile dziewczyny niemal prawie wszystkie są charakterystyczne tak z chłopaków tylko Bradley i Micheal ewentualnie George. Pozostali bardzo podobni chociażby z wyglądu - Josh, Ray, Ryan.
Mimo, że nie siedziałem na żadnym to uważam, że fotele w naszych pokojach zwierzeń były o wiele bardziej wygodniejsze a nie jakieś plastiki.
Nie bardzo podoba mi się także to, że wszyscy śpią w jednej sypialni.
Wracając do sekretów. Może i fajnie, że widzowie nie wiedzą tak jak dziewczyny kto ma jaki sekret lecz minusem jednak jest to, że wkrótce zabawa z nimi może się skończyć no bo jeśli dziewczyny znają ich treści i nawet jeśli nie uda im się ich prawidłowo przyporządkować to w przyszłości z ich odgadnięciem będzie znacznie łatwiej chyba, że po tygodniu zabawa z sekretami chłopaków całkowicie się zakończy. Ciekawe jak będzie z sekretami dziewczyn.

Damian

W tej edycji tak jak w poprzedniej również nie ma sklepu? Widziałem że zakupy były w pokoju zwierzeń.

Damian

A to dziewczyny też mają sekrety? W ogóle mężczyźni nic nie podejrzewają jak tak kobiety chodzą wszystkie do tego pokoju żeby pogadać o sekretach? Dziwne.

Toni

A ktoś tu napisał, że dziewczyny mają sekrety??
Zastanawiam się co będzie z sekretami chłopaków jeśli dziewczyny ich nie odgadną.
Po drugie z chłopakami nie może być tak samo w sensie, że będą musieli odgadnąć teraz sekrety dziewczyn bo te się zorientują, że teraz role się odwróciły.
Sądzę, że sekrety dziewczyny też powinny mieć aczkolwiek w jednym z pierwszych odcinków była informacja
14 housemates, 7 secrets. Bez sensu by było gdyby tylko sekrety mieli chłopaki.
Day 4 (pokazana informacja jako Day 3) to fajny przyjemny dzień z pogadankami na słońcu. Totalny chill out!
No i fajny pierwszy familly dinner. :) Josh & Estelle, Ryan & Layla czyli kolejne zbliżenia. Michael coś w cieniu jakoś. Nie wiem jak odbierać dogadywanki Stacey do Bradleya. Czy to z sympatii czy naśmiewanie się?
Miał być tylko launch show jednak póki co oglądam daily. :)

Damian

Sam napisałeś "ciekawe jak będzie z sekretami dziewczyn".