[Australia] Big Brother 09

Zaczęty przez Damian, Wt, 15 Lut 2011, 22:42:20

Toni

W jednym z poprzednich tygodni zadanie tygodniowe przypominało edycję The Battle z racji tego, że uczestnicy zostali podzieleni na niebieskich i czerwonych. Nawet fotel w pokoju zwierzeń był czerwono niebieski, kanapa w salonie, dywaniki nawet. :)
Co ciekawe niebieski uczestnik nie mógł rozmawiać z czerwonym i odwrotnie. Jeśli odezwie się zdobywa dodatkowy punkt podczas nominacji w niedzielę.
Red vs Blue rozpoczęło się o bitwą o kuchnię. Zdobyli ją niebiescy. Czerwoni jako kuchnię mieli namiot w ogrodzie z bardzo skromnym jedzeniem podczas gdy czerwoni luksusy w kuchni.
Z kolei w zapasach sumo w bitwie o sypialnię wygrali czerwoni. iebiescy spali w ogrodzie na łóżkach polowych.
Stacey miała się najlepiej. Podczas losowania kulki z kolorem wylosowała białą. Z racji, że jest nieparzysta liczba osób została neutralną osobą. Mogła rozmawiać z wszystkimi uczestnikami, jeść u niebieskichw  kuchni, spać w sypialni u czerwonych itp.
Przed losowaniem koloru drużyny w zadaniach Layla wygrała samochód który pojawił się w ogrodzie.
Ciekawe było także to, że każdego dnia Stacey mogła wybrać po jednej osobie z obu drużyn. Mogły one spędzić ze sobą czas w specjlanym pomieszczeniu przerobionym na góry w Szwajcarii. Dookoła góry, flagi, rekwizyty. Super pomysł. Już nie pierwszy raz w tej edycji jest przedstawienie europejskiego kraju.
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Rosa

Nie bardzo rozumiem czemu Zoe czy Sam dostali więcej glosów od Angie. Ona chociaz tam troche życia wprowadzała do tego smutnego domu.
Delilah musi wygrać :) nie widze nikogo kto by na to bardziej zaslugiwał.

Toni

Po raz pierwszy w tej edycji po wyjściu uczestnika stwierdziłem, że będzie go brakowało. Była to właśnie Angie. Czasami wkurzała ALE wprowadzała troszkę zamieszania stąd na plus. :) Reasumując lubiłem ją.
Widać spokojni ludzie oglądają tą edycję skoro bardziej wolą np Zoe czy Benjamina. :)
Może jest i to spokojna edycja ale wolę spokojną prawdziwą niż podejrzewać, że może jest ona wyreżyserowana.
Mi się ona podoba.

Nominowani: Stacey, Benajmin, Estelle. Tylko niech nie będzie to exit Stacey.

Toni

Sprawiedliwie zrobił brat z nominacjami poprzednim razem. Josh gdy zrezygnował głosowanie widzów zostało zawieszone.
W następną niedzielę te osoby które były nominowane wcześniej czyli Sam, Angie, Esttele zostały automatycznie nominowane ale do nich dołączyły trzy następne osoby jakby "świeże" z nowego tygodnia wskazane wśród mieszkańców spośród pozostałych pięciorga do wyboru.
Po zakończonych nominacjach Michael i jego Nomination Super power polegało na tym, iż mógł wybrać w ciemno jednego uczestnika i zastąpić jego głosy swoimi nie wiedząc jak wyglądały głosy tejże osoby.

Toni

Kpina!!! Stacey OUT! Jak może jej nie być w domu??!! Dwa ostatnie wyjścia są dla mnie wielkim zaskoczeniem. Negatywnym zaskoczeniem.

Rosa

Wolalbym żeby odpadł Benji ale Stacy tez może byc, jakos nie potrafilem sie do niej przekonać.

Toni

Ja na początku nie przepadałem za nią chyba najbardziej spośród wszystkich uczestników jednak po niezbyt długim okresie czasu dołączyła do grona moich ulubionych. Mimo, że Benjamina także lubię wolałbym żeby on odpadł a nie Stacey. W pierwszej kolejności jednak out for Estelle. Za późno bo Ci którzy są w domu to już finaliści mimo, ze finał w środę 7. listopada. Tak więc rozpoczęło się już głosowanie. W finale aż sześcioro uczestników.

Toni

Moja lista finalistów.
6 - Sam
5 - Layla
4 - Estelle
3 - Micheal
2 - Zoey
1 - Benajamin
Tak naprawdę obojętne mi jest kto wygra jednak fajnie by było gdyby był to ktoś z miejsca 1-3. Przełknąłbym nawet i Estelle ale nie Layle.
Wydaje mi się, że ostateczne rozstrzygnięcie będzie między Laylą a Benjaminem.

Toni

Obecny przed ostatni dwunasty tydzień jak dotąd ma oglądalność 0,95 miliona widzów. Tak samo było w dziewiątym tygodniu. Dla przypomnienia od pierwszego tygodnia oglądalność z tygodnia na tydzień spada.
[Go!]

Damian

Bardzo mi się spodobał odcinek z motywem Halloween, oprawa była genialna, do tego graficznie też super!

Toni

Dziesięcioro uczestników opuściło program (jeden zrezygnował, pozostali decyzją widzów) lecz tylko odczuwam brak dwóch osób w domu. Angie i Stacey. Pozostali bez różnicy czy byli czy nie.

Toni

Ciekawa niespodzianka w ostatnich nominacjach.
Uczestnicy mogli nominować tylko jedną osobę przyznając im cztery punkty.
Podczas gdy mieszkańcy udali się do pokoju gdzie nominują do domu weszli ich najbliższe osoby jak np Estelle najlepsza przyjaciółka, ojciec Layli, chłopak Stacey...
Po nominowaniu przez mieszkańca do pokoju wchodziła jego najbliższa osoba nominując także jedną osobę lecz przyznając mu jeden punkt. Mogła być (lecz nie musiała) to być ta sama osoba którą nominował uczestnik.
Najlepsze jest to, że po wejściu bliskiej osoby do pokoju musiała się ona udać bezpośrednio do kabiny, nie nawiązując żadnego kontaktu, także nie patrzeć na tą osobę. :)
Nomination Super power Layli. Miała możliwość nominowania dwóch uczestników przyznając im 3 i 2 punkty,
bądź 4 i 1 punkt albo przyznając całe pięć punktów jednej osobie.
Dzięki Layli Stacey została nominowana gdyż Layli pokazano jak wyglądają wyniki.
Ta przyznała trzy punkty właśnie jej i w ten sposób z listy nominowanych wypadł Sam a Stacey na nią wskoczyła.
W konsekwencji wyleciała. Mam nadzieję, że Layla nie wygra bo będę zły. Nie za to, że prze znią wyleciała Stacey ale wydaje mi się, że udaje, nie jest sobą. Takie mam odczucie. Może się mylę, nie wiem. Od dłuższego czasu taka głupiutka się zrobiła. Coś a'la słodka idiotka. Irytuje mnie.

Toni

Dziś odpadł jeszcze jeden uczestnik. Został nim Sam tak więc w środowym GRANDE  FINALE  znalazło się pięciorga uczestników.

Toni

Przed ostatni tydzień uważam za bardzo udany. Dla mieszkańców był to "ciężki" tydzień ze względu na zadanie tygodniowe.
Rozpoczęło się już podczas nominacji gdy po kolei do pokoju gdzie nominują wchodzili ich bliskie osoby i musieli ignorować ich obecność.
Tak było też i w następnych dniach. I tak np pierwszego do domu wszedł strong man, powiedzmy, że sobowtór Michaela, grubas którego zastali gdy ten brał swobodnie sobie prysznic.
Drugiego do domu wchodzili ex-uczestnicy jak np uczestnik pierwszej edycjo, drugiej, zwyciężczyni trzeciej.
Utrudniali im zadanie w ten sposób, że chodzili za nimi, prowokowali, żeby się śmiać z tego co mówią itp.
Fajnie się na to patrzyło. :) Jak można nie zareagować krzykiem gdy jeden z ex-uczestników chciał Stacey wrzucić do basenu gdy stała przy nim a ten zaszedł ją od tyłu. :)
Całość komentował narrator Wielkiego Brata który przyglądał się w ogrodzie tym co się dzieje chodząc także za mieszkańcami. :)
Trzeciego dnia do domu weszli m.in. turyści różnego pochodzenia którzy robili sobie zdjęcia z mieszkańcami, drużyna dzieci piłkarzy.
Podczas wizyty gości mieszkańcy nie mogą nawet między sobą o tym rozmawiać o nich a dopiero po ich wyjściu.
Zadanie uważam za bardzo dobre.

Toni

A to niespodzianka! Dziś double eviction! :) Stawiam na Zoey i ... i don't know. :)