Twisty i zadania

Zaczęty przez chatiflatt, Cz, 06 Wrz 2007, 11:53:04

joker

chatiflatt, chyba zapomniałes, że my jestesmy tylko nic nie liczącymi się internautami, od twistów i zadan są... "profesjonalisci".
Pomysły tu podawane są napewno ciekawsze od tych, które możemy oglądać :/

Toni

Jednym z zadań tygodniowych moze być zadanie pt "Bez snu",które polega na tym,że mieszkańcy nie mogą pójsć spać,mając na mysli zamknąć oczu (nie że wszyscy),tylko wymiana między sobą,tak by jeden z mieszkańców bądź pewna ilosć np 5ciu nie spało) i tak od poniedziałku do piątku. Zadanie na sprawdzenie siły i nerwów mieszkańców.Zadanie pojawiało się w prawie każdej edycji niemieckiego Big Brother pocżawszy od Big Brother 4 The Battle,aż do ostatnio emiotwanej 7ej edycji.
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

molko

a ja w niemieckim BB 7 widziałem jak w domu pojawiła się klatka mnie wiecej 2 metry na 2 metry i koles tam siedział w niej

może tak na przykład zamknąć Tomka? :) na tydzień :P

mseptember

Ciekawiej by było z Bartkiem, w tej spódniczce...

Toni

Umieszczenie dwóch bądź trzech uczestników w klatce na kilka dni (dokładnie jak miało to miejsce w 7 niemeickiej edycji) byłoby bardzo dobrym pomysłem. Proponowałbym tych cichych i spokojnych  :zabek: Tomek, Bartek , Kasia.

molko

ja bym chciał aby im weszły jakies stworki i zrobiły bałagan na maxa (jak w czeskim BB)
w sam raz na zadanie tygodniowe, gdzie faceci musieliby posprzątać - już widze Tomka, który był w...y na maxa, że to zrobuły specjalnie dziewczyny :P

Toni a jakie jeszcze fajne były zadania w niemieckim BB 1,2,3 i 7? ja już nie pamiętam bo oglądałem sporadycznie

Toni

W niemieckich edycjach począwszy po dwu letniej przerwie tj od 4ej edycji Big Brother-The Battle zaczęły się pojawiać bardzo ciekawe zadania,które towarzyszą mieszkańcom do obecnej ostatniej jak narazie 7ej edycji (8 edycja już niebawem bo za 4 miesiące). Przypiecie kajdankami dwóch uczestników (kobiety i mężczyzny) na 3 dni...mówienie spiewem przez 48 godzin...przybranie bądź zrzucenie wagi przez dwóch uczestników w ciągu tygodnia...o wiele ciekawsze niebawem (choć i te są niezłe).Ale zadanie w tym tygodniu "Wielka Siostra" jest bombowe!!!

slawek

Cytat: Toniprzybranie bądź zrzucenie wagi przez dwóch uczestników w ciągu tygodnia...

To z tym przybieraniem lub traceniem wagi fajny pomysł :) i jak to się skończyło?
Sławek

Toni

Skonczyło sie to tak że obojga uczestników którzy mieli takie zadanie zwyciężyli. Ale ten okres wysiłku był bardzo ciężki i wywoływał spięcia. :zabek: ale pomysł był bardzo fajny.Jednym z setek pomysłów które widziałem oglądajać niemeickie edycje Big Brother było też mega zadanie polegające na tym,iż w domu pojawił się "bazar" cos takiego jak w Familiadzie z przyciskami po obu stronach. Urządzenie te było umiejscowione przez tydzień w domu. Na komendę Wielkiego Brata konkretny uczestnik (ponieważ Wielki Brat wzywał imiona dwóch osób) mieli 10 sekund czasu by podbiec do tego bazaru i "przycisnąć" te guziki. Psikusy robił np wzywając osobę która się akurat kąpie czy jest w toalecie,spi...w nocy się działo...

Luxis

Reasumując te kilkanaście ostatnich dni to już było kilka ciekawych twistów w naszym BB ;)

Showmag

tak? jakie?

nie zauwazylem :devil:
a nawet jak jakis byl, to i tak nie wypalil  :sciana:

Pudelek

Luxis, zadanie z bliźniaczkami było spalone! Kaśka i Jolka zostały przeniesione do ukrytego pokoju właśnie w związku z tym niewypałem.
A wyrzucenie Bartka to żaden twist.
Tak więc można powiedzieć, że był jeden znany już (choćby z Gladiatorów) twist , który i tak nie wyszedł...

Reality Omega

przynajmniej coś próbowali zrobić zawsze to było jakieś urozmaicenie, chociaż wiadomo dla ludzi którzy nie oglądali innych big brotherów to mogła być to dużo większa atrakcja, a dla nas fanów to tylko kiepskie Deja Vu (Polacy nigdy nie potrafią wymyślić czegoś oryginalnego). Niestety ale dalej jak się wszystko ogląda to zajeżdża straszną amatorszczyzną, bliźniaczki były źle wybrane, mocno się różniły i tak właśnie myślałem że mieszkańcy zorientują się w ciągu 2-3 dni.

chatiflatt

dlatego właśnie utworzyłem ów temat, by wpisywać twisty już znane i twisty wymyślone przez nas.
o blaźniaczkach - temat oddzielny
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

Toni

Temat bliżniaczek pojawił się także w Big Brother (6) Das Dorf w Niemczech. Tylko bez komentarza! Nasze bliżniaczki to były naprawdę bliżniaczki,tam były bardzo łatwe do rozpoznania. Szczerze to nawet nie pamiętam jak to sie skończyło czy mieszkańcy rozpoznali je (zamienaiły sie także i wymieniały informacjami w "sprechzimmer" :zabek: )Jedna z nich Beate byłą w domu przez 43 dni,natomiast druga z nich Birgit aż 113 dni! Miały po 45 lat. Były bardzo zabawne.Nasze takie niezbyt.