Nagroda główna

Zaczęty przez Rosa, Wt, 05 Cze 2007, 10:42:03

Rosa

I brak dobrych uczesnikow bo za 100 tys to nie będzie zbyt wielu chętnych na castingach.

Tom Kruz

Nie sądzę, aby na liczbę osób na castingach miało istotny wpływ to czy nagroda wynosi 100 000 czy 200 000 zł. Kasa jest ważną motywacją, dla której ludzie zgłaszają sie do reality show, ale częsciej jednak na pierwszy plan wysuwają się dwa inne motywy:
- chęć zdobycia popularnosci (''chcę być sławna jak Madonna'' M. Sewioło),
- chęć zaistnienia w mediach (np. zdobycia pracy w tv, nagranie płyty etc.).

chatiflatt

no własnie. Frytka, np, dzięki jacuzi zagra w filmie. A jacuzi było w BB. A żeby dostać się do BB przyszła na casting. Wątpię, żeby liczyła jedynie na wygraną ;)
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

FK

Ludzie w większosci liczą na "cos szczególnego" po zakończeniu programu - nie chodzi o kasę. Gdybyscie zapytali kogokolwiek z uczestników castingów, jaka jest wygrana - nikt by Wam nie odpowiedział. A w castingu uczestniczył (...)

chatiflatt

A Ty, na co liczyłas idąc na casting, FK?
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

Rosa

Tylko obietnica dużej kasy może sklonić ludzi do porzucenia np pracy i zgody na porzucenie swojej prywatnosci. Nie będzie kasy to będziemy mieli ludzi jak w łysych i blondynkach.

Tom Kruz

Nie masz racji. Fakt, iż na casting do ''łysych i blondynek'' zgłosiło się mniej osób niż do programów typu ''BB'' czy ''Bar'' wynikał nie z tego, że tam była mniejsza kasa, ale z mniejszej popularnosci programów ''Amazonki'' i ''Gladiatorzy'' (szczególnie).
A poza tym dla ''przeciętnego Polaka'' 100 000 zł to wciąż niemała kasa.

Showmag

I nalezy tu dodac, ze jezeli ktos wciaz liczy na wielką karierę po BB, to niestety, ale moze się bardzo przeliczyc. dla tych, co podają przyklad frytki wystarczy przypomniec, ze BB3 byl w roku 2002 i od tego czasu nikt poza Frytką nie wypłynal i nie sadze, by ktos jeszcze mogl odniesc popularnosc za sprawą seksu w jacuzii.

tak więc tylko duża kasa moglaby POWAŻNIE skłonić ludzi do wziecia udzialu w kolejnych edycjach. zawsze znajdą się Ci, co chcą zaznac trochę popularnosci, ale realizacja marzen o odniesieniu kariery po programie jest minimalna.

FK

Cytat: brzezina2103A Ty, na co liczyłas idąc na casting, FK?

Na co..? W reality show jeszcze nie brałam udzialu (...) Chciałam się przekonać, czy inni postrzegają mnie jako na tyle interesującą osobą, że mogę wziąć udział w takim przedsięwzięciu. Jesli znajomi tak twierdzą, nie do końca mogłabym wierzyć w ich obiektywizm... Ale obcy..? Jak najbardziej. Zresztą własnie byłam na etapie poszukiwania pracy, więc potraktowałam to jako "poczekalnię". Potem, kiedy zaczęłam pracować a stałam się jednym z półfinalistów - chciałam dotrwać do końca. Kasa..? W pewnym sensie tak, chociaż po wygranej w GCNG nie ma ona dla mnie aż takiej wartosci. 12 lat temu straciłam ważną osobę w moim życiu i oddałabym każde pieniądze, żeby wrócić Jej życie. Ale wtedy... Wtedy żadne pieniądze nie miały szans Jej uratować (...) I tyle warta jest w życiu kasa. Mam swój system wartosci i cieszę się, że go mam...

Rosa

Jasne, że zawsze znajdą się ludzie gotowi do wzięcia udzialu w programie tylko dla popularnosci ALE ja nie chce oglądać 15 osob z ktorych każda marzy o wylansowaniu siebie i gra pod publiczkę. Kluczem do BB jest zróżnicowanie uczestników a to oznacza że stateczna głowa rodziny powinna być tam jako przeciwieństwo dla zbuntowanego 20 latka.

Zlosnica

Ale co jak co ale te 100 tys zlotych to trochę mało jak na wygraną w takim programie. Przecież w poprzednich edycjach można było wygrać bodajże pół miiliona?:>

mir123bych

ojjj wystarczy 100.000 po co więcej ;p liczy się fakt wygrania i sławy prawda? ;>

FK

Noooo... A ile potem kontarktów reklamowych cennych można zdobyć..! Na TV Market popyt jest cały czas :los:

Luxis

Ja się nawet nad nagrodą nie zastanawiałem... Dla mnie nie ma znaczenia czy 100 czy 500 tysięcy, no owszem różnica jest wielka. Ale trzeba brać pod uwagę wielkosć stacji, a Czwórka jest mała w porównaniu do TVNu. Poza tym nie porównujcie tu nagrody z Wyprawy Robinson i nagrody z BB Czwórki, bo to nie fair. Nagroda w Wyprawie była taka, bo sama realizacja w Malezji kosztowała majątek i jak wiadomo ten program był najdroższym programem w polskiej tv, więc nagroda była nie wielka.

Rosa

Jak jest duży i drogi program to własnie POWINNO się dawać dużą nagrode aby podkreslić tą wyjątkowosć. A w tym BB nagroda jest mniejsza (inflacja) niż w Łysych i Blondynkach czy Amazonkach (na Amazonki chociaz mieli jakis pomysl czego tutaj nie widać)