Tydzień 07 - Wydarzenia

Zaczęty przez Showmag, Wt, 16 Paź 2007, 20:16:04

Showmag

Miejsce na opisy wydarzeń z Domu Wielkiego Brata, w tym także relacje live z kamer internetowych i komentarze dotyczące poszczególnych zdarzeń.

Zapraszam do postowania :)

FK

Znowu jakiś dziwny manewr: do Domu BB wejdzie Joanna TYLKO z jednym, wybranym przez siebie Panem...

chatiflatt

z tego co zrozumiałem z listu Wlk brata do JOaŚi - do mieszkańców dołączy tylko jeden mężczyzna, ten którego wybierze właśnie JOaŚa.

Nie mam pojęcia, którego wybierze - obydwaj z niej szydzą, jeden otwarcie, a drugi w sposób którego ona nie rozumie.
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

Toni

A co będzie z tym jednym który zostanie? No chyba dostanie się do domu a nie że koniec-odpada. Byłoby to bezsensem. Najlepiej jak weszli by pojedynczo każdego dnia od dziś. Bo przecież niebawem wejdzie kilka internautów. Więc tak nagle po sobie taka grupa nowych ludzi nie jest dobrym pomysłem. Mam nadzieję że Asia szybko będzie OUT! bo nie widze ją w życiu z mieszkańcami (Kasia L,Jola... :zabek: )
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Exile

Przed chwilą widziałem na stronce filmik z tą piłeczką do Agaty... dziwna sprawa... pewno prowokacja producentów, myśleli, ze Agatka się skusi, otworzy i będzie automatycznie nominowana, a wtedy w niedziele wyleci... producenci wiedzą, że jest nudna i nic nie wnosi do programu poza smrodem z fajek... :los:

Tom Kruz

Ciekawa teoria hehe. Ale wygląda na to, że bez automatycznej nominacji ciężko będzie wyrzucić stamtąd Agatę w najbliższym czasie skoro aż tyle osób zapewniło dziś w pokoju zwierzeń, że nie będzie nominować Kokonika.

Showmag

Joanna i Mariusz opuścili Sekretny Pokój
Dzisiejszego wieczora, decyzją Joanny Chmielewskiej, wraz z nią do Domu Wielkiego Brata wszedł Mariusz Schulz.

Trójka nowych mieszkańców zamieszkała w Sekretnym Pokoju w ubiegłą niedzielę. Przez cały ten czas mogli oni podglądać i podsłuchiwać pozostałych domowników. Wielki Brat powiedział Joannie Chmielewskiej, że to ona zadecyduje, kto wraz z nią zamieszka z pozostałymi zawodnikami w Domu Wielkiego Bata. Joanna ogłosiła, że do Domu zabierze ze sobą Mariusza Schulza. Tymczasem Paweł Mańka pozostał w Sekretnym Pokoju.

FK

Toni

Wczoraj po nominacjach nowi mieszkańcy weszli do domu tzn Asia i Mariusz. Paweł pozostał jeszcze w sekretnym pokoju.

chatiflatt

CytatNie mam pojęcia, którego wybierze - obydwaj z niej szydzą, jeden otwarcie, a drugi w sposób którego ona nie rozumie.
wybrala tego który szydzil z niej otwarcie.
Taktyczne zagranie
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

Toni

Gdy Agata zostanie usunięta wydaje mi się że wówczas Paweł przejdzie do domu Wielkiego Brata.

Showmag

Agata, Kasia L. i Kasia W. karnie nominowane!
W dniu dzisiejszym Agata, Kasia L. i Kasia W. zostały karnie nominowane do opuszczenia programu.

Po wczorajszych nominacjach Katarzyna Wiśniewska, Katarzyna Lenartowicz i Agata Gawęda rozmawiały na temat zaistniałej sytuacji. Zdaniem Wielkiego Brata, dziewczyny spekulowały na temat kolejnych głosowań. W związku z tym, wszystkie trzy zostały karnie nominowane do opuszczenia programu. "Ile razy (regulamin) był łamany" - powiedziała Iza zaraz po ogłoszeniu decyzji Wielkiego Brata, dając dowód temu, że uprzednio w takich sytuacjach, wobec mieszkańców Wielki Brat nie wyciągał żadnych konsekwencji. Teraz, kiedy zaistniała taka potrzeba - decyzją producentów, nominowano innych uczestników "Big Brother 4.1".

Przypomnijmy, że decyzją mieszkańców Domu Wielkiego Brata, w dniu wczorajszym nominowani zostali Adrian Nadolski i Jolanta Rutowicz. Dziś dołączyła do nich trójka innych domowników. Cała piątka zostanie poddana osądowi widzów. O tym, kto z nich opuści Dom przekonamy się w najbliższą niedzielę.

* * *

Już wczoraj internauci podejrzewali, że producenci w celu ratowaniu Joli i Adriana nominują karnie innych uczestników programu. Jak widać, spekulacje te okazały się słuszne. Przypominamy, że o nieprawidłowościach i podejrzeniach o manipulacje w programie "Big Brother 4.1" przeczytać można w artykułach:
- Jak zabić "Big Brother'a"?
- Prowokacja Endemol Polska i TV4 dla zwiększenia oglądalności?
- Endemol Polska, ATM Grupa i TV4 pozwani!
- "Big Brother 4.1" w HD. Czy aby na pewno?
- Endemol Polska zamyka buzię uczestnikom castingu?
- Dlaczego karnie nominowano Mirka?
- Tomasz Peczak potwierdza: "Big Brother to szuler"!

Na temat powyższych artykułów możesz podyskutować na łamach naszego forum dyskusyjnego.

Rosa

Szczerze mówiąc nieco się zawiodłem :obrazony:
Zamiast nudnej Agaty wyleci KL której konflikt z Jolka z pewnością był interesujący.

cranberry

Faktycznie przedziwny zbieg okoliczności mający miejsce już po raz drugi...sam nasuwa się wniosek, że to rzeczywiście może być próba ratowania obojga najpopularniejszych uczestników nakręcającuch program uczestnikami mniej popularnymi. Z drugiej strony jawne wygłaszanie z kim chce się "usiąść", a z kim nie ma ścisły związek kogo nominować lub nie czyli faktycznie daje to pewną możliwość manipulowania rzeczywistością. Ostatecznie mam mieszane uczucia co do oceny, ale nie ukrywam, że cieszy mnie taki obrót sprawy.  :los:

Tom Kruz

Każdy pretekst jest dobry. To żenujące, mimo, że było oczywiste (poczytajcie moje wczorajsze wpisy), iż Wielki nie dopuści do ''bratobójczego'' pojedynku Pustaczka i Flecika. Teraz po kolei cztery dziewczyny lecą. Zaczynamy do Kasi L zapewne. Na forum strony BB 4.1 pewnie ludzie s....ą ze szczęścia i prześcigają się w bluzgach na Kaśkę. Jeśli kiedyś też były manipulacje w BB to jakieś ..... bardziej subtelne. Teraz ''wyniki głosowania'' i ''karne nominacje'' budzą tylko niesmak i zażenowanie.
Idę na drugi odcinek LOSTA.