Oficjalna strona internetowa

Zaczęty przez podmark, Wt, 21 Sie 2007, 16:14:47

joker

Cytat: PoPekale o ile dobrze pamiętam to poprzednie edycje pod tym względem nie zachwycały
Heh... to było 5 lat temu - w tematych czasach mało kto patrzył na stronę internetową. Dużo w necie się zmieniło w ciągu tych 5 lat.

Rosa

Jesli rzeczywiscie BB w wydaniu internetowym to będą tylko 4 stałe kamerki bez dźwięku to już moge powiedzieć że program nie będzie porażką a totalną KLAP¡.
Ludzie bardzo szybko się zniechęcą jesli będa zdani tylko na talenty edytorsko twórcze panów z ATMu. Czasy kiedy program tego typu mógł istnieć tylko w TV już kilka lat temu bezpowrotnie mineły i obecnie kiedy większosć potencjalnych widzów ma niezłe łącza to live feeds są podstawą do budowania programu, bez ktorej to wszystko runie.

mseptember

Może poprzednie strony były i dawno temu, ale przekaz był z dźwiękiem. W pierwszej edycji zdaje się nawet przez satelitę. Francuzi w swoich programach od czasu dom czasu, nawet często wyłączaja dźwięk - gdy dyskusja schodzi na niewygodne tematy - ale żeby tak całkiem? Przecież taki przekaz jeest nic nie wart. No chyba, że ktos liczy na widoki spod prysznica :\. Poza tym też nie rozumiem po jakiego grzyba te fotko-youtubowe zabawy. Chyba żeby było trudno cokolwiek znaleźć na temat BB. Strony z poprzednich lat - choć może mniej zaawansowane technologicznie, były duuuużo lepsze. KATASTROFA. Jedyna nadzieja w stronach mniej oficjalnych ;).

PS. Na stronie brakuje mi informacji o domu, w niektórych edycjach zagranicznych były piękne prezentacje 3D, a tutaj ani słowa.. żeby chociaż jakis rozkład pomieszczeń.. może jeszcze cos zmienią..

PS2. Jestem wsciekły na produkcję o te kamery. Już mógłbym sie pogodzić NAWET z utratą dźwięku, ale niech chociaż pokazują LUDZI! A tak - jak już przypadkiem któras zacznie działać, to i tak oglądam samą scenografię. Jestem baaaardzo rozczarowany..

Showmag

Ostrzegamy! Kamery na żywo BEZ dźwięku!
Serwis Reality-TV.pl ostrzega wszystkie osoby, które chcą podglądać mieszkańców Domu i zamierzają zakupić kod do płatnej strefy na oficjalnej witrynie "Big Brother 4.1"!

Oficjalna witryna reality show "Big Brother" informuje na swoich łamach, że daje internautom możliwosć podglądania uczestników "Big Brother 4.1". "Wejdź do strefy płatnej i zobacz wszystko! Pikantne video, kamery z dostępem 24h na dobę. Bez cenzury, bez ograniczeń" - czytamy na stronie głównej. Dostęp do kamer jest możliwy po wejsciu do tzw. "strefie płatnej", co wiąże się z wysłaniem SMS-a pod odpowiedni numer i poniesieniem przez użytkownika opłaty za usługę.

Twórcy strony nie są jednak równie chętni do ogłaszania informacji, że udostępniony obraz z czterech kamer internetowych pozbawiony jest... jakiegokolwiek dźwięku. Wiadomosć o tym fakcie ("Obraz z kamer dostępny jedynie bez dźwięku") została podana małymi literami zaraz pod numerami telefonów, na które można słać SMS-y. Tym samym, użytkownicy chcąc sledzić wydarzenia w Domu Big Brother narażeni są na stratę pieniędzy. Serwis Reality-TV.pl dotarł do informacji, że "taka była decyzja producenta" i nie wiadomo, czy dźwięk w ogóle zostanie udostępniony. Uczestników "Big Brother'a" można więc tylko podglądać - ale podsłuchiwać już nie.

Tymczasem przez kilka miesięcy twórcy dumnie zapowiadali, że "Big Brother 4.1" ma być zwrotem w kierunku internautów. Program miał skupić fanów reality show i zaoferować im nowe możliwosci. "Miłosnicy sieci sami będą mogli tworzyć wirtualne postacie do złudzenia przypominające żywych ludzi, tzw. avarty. Jesli duża liczba internatów wykreuje taką samą postać (czyli swoje alter ego), którą będzie chciała oglądać na ekranie, my wprowadzimy ją do Domu Wielkiego Brata" - zapowiadał Filip Pietkiewicz, przedstawiciel firmy ATM. Jednak jedyne, co o trzymali fani programu, to vortal skupiający głównie tzw. "dzieci neostrady", które na łamach witryny mogą wymieniać się prywatnymi filmami i zdjęciami, a także publikować niezbyt mądre komentarze. Chcąc obejrzeć filmy czy zdjęcia z Domu Wielkiego Brata, musimy najpierw przebrnąć przez klipy całkowicie niezwiązane z programem, które zostały udostępnione przez użytkowników. Na witrynie panuje olbrzymi chaos i ciężko znaleźć interesujące nas informacje. Brak tu szczegółowych wiadomosci o uczestnikach, wirtualnej wycieczki po Domu Big Brother, czy chociażby najswieższych wiesci dotyczących wydarzeń w programie.

Z kolei brak dźwięku w przekazie na żywo z Domu Wielkiego Brata stanowi precedens na skalę swiatową w produkcji tego formatu. Taki zabieg jest działaniem na szkodę programu, wprowadzeniem cenzury i zaprzeczeniem jednej z głównych idei widowiska: sledzenia domowników non stop, przez 24 godziny na dobę, 7 dni w tygodniu.

molko

JEDNA WIELKA SCIEMA!!! to ma być reality show w wersji 4.1??? hahaha!
nowe, zaawansowane technologie? kpinę sobie robią z widza!!!
chyba zaawansowana technologia według TV4 :D

a miało być tak pięknie! no cóż, można było się spodziewać  :disappointed:

a miałem jutro wysłać smsa

haha! <gestkozakiewicza>

mir123bych

ja się zastanawiam czemu tivi.pl nie działa jeszcze :/
kamerki na stronie głównej mają naładować więc lepiej późno niż wcale :)

joker

ale informację dzisiaj walnęli:
CytatPrzypominamy tym samym, że korzystanie z kamer internetowych jest wyłącznie bezpłatnym dodatkiem do Strefy Płatnej. Wykupienie dostępu wiąże się przede wszystkim z możliwoscią przeglądania ekskluzywnych materiałów filmowych i zdjęciowych, których baza z każdym dniem pobytu mieszkańców w domu będzie się powiększać.

Redakcja TiVi prowadząca oficjalny serwis Big Brother 4.1.
Pewnie ludzie ich gnębią, że nie ma głosu w kamerach i się probują wymigać  :ubaw:

Pudelek

Big Brother nie dla użytkowników Neostrady

Internetowy serwis programu 'Big Brother4.1' nie jest dostępny dla wszystkich użytkowników sieci. Kłopoty z wejsciem na stronę mają użytkownicy Neostrady.

Techniczne kłopoty wiążą się prawdopodobnie z nieprzystosowaniem witryny do ustawień DNS Neostrady. Administracja strony po naszej interwencji zapowiedziała zajęcie się problemem.

Nie jest to jednak jedyne zmartwienie twórców strony. Kłopoty mają również użytkownicy, którzy wykupi płatny dostęp do serwisu. Występują powszechne trudnosci z płynnym i komfortowym przekazem obrazu z kamer internetowych, rozstawionych w salonie, łazience, ogrodzie i głównym korytarzu w domu Wielkiego Brata.

- Pracujemy bardzo intensywnie, by niezwłocznie wszystkie niedogodnosci wyeliminować i umożliwić pełne korzystanie ze Strefy Płatnej naszego serwisu i jak najszybsze przeglądanie zawartych tam ekskluzywnych materiałów filmowych i zdjęciowych, których baza z każdym dniem pobytu mieszkańców w domu będzie się powiększać - tłumaczy redakcja prowadząca oficjalny serwis Big Brother 4.1.

Wirtualnemedia

Tom Kruz

To dziwne, bo sądząc po poziomie wpisów mam wrażenie, że tzw. ''dzieci neo'' tam nie brakuje hehe.

Kazuki

Własnie oglądam dom WB na żywo... brak mi słów, 4 nie ruchome kamery, nie ma nawet zbliżeń, więc o czytaniu z ruchu ust można zapomnieć :P
Przecież już nawet w Barze był dźwięk i kamera nie stała w miejscu, tylko pokazywała zawsze miejsca w których cos sie działo. ><
Hm jest może jeszcze jakas szansa na dodanie nowych kamer no i przede wszystkim dźwięku ?

Wykupienie dostępu wiąże się przede wszystkim z możliwoscią przeglądania ekskluzywnych materiałów filmowych i zdjęciowych
Taa te ich "ekskluzywne" materiały mogą sobie wsadzić......

molko

po jakiego grzyba ludzie mają możliwosć stworzenia tam profili? ładują jakies beznadziejne fotki i zrobił się ze strony wielki smietnik a la grono

nawet nie ma info na jaki nr głosować itd.

strona do bani!!!

mir123bych

To i Ja się nad tym zastanawiałem i nie doszedłem do niczego mądrego... może chcieli taki Ala serwis społecznosciowy osiągnąć, ale skutek na razie jest mizerny bo strona bardzo często się 'muli' Sam oglądam tylko materiały związane z BB 4.1 zamiast materiałów userów :/

FK

Rzeczywiscie - strona do bani. Więcej informacji na temat użytkowników niż uczestników BB. Tempo wąskotorówki do Pcimia Dolnego.

M.M

Popieram ! Strona , to jakas pomyłka :( Nie ma forum , jakies niepotrzebne zdjęcia i filmiki użytkowników bezsensu ... Kod wykupiłem na miesiąc i to był mój największy błąd , w zapowiedziach miał być przekaz na żywo 24/dobę , ale nie sądziłem , że ktos może być takim kretynem i wstawić cztery stałe kamery i jeszcze bez dzwięku :( Strona ledwo chodzi jest prawie cały czas obciążona . Szkoda , że tym się nie zajmuje np. Interia tam nigdy nie było problemów teraz zajmują się tym chyba dzieci, których marzeniem jest zostać w przyszłosci informatykami . Niestety , ale przez takie cos ten program wiele traci . Jednym słowem żenada !

joker

Hym... W pierwszy odcinku, kiedy wpuszczali ludzi do BB, chyba Karina wspomniała cos takiego, że na stronie będzie można robić swoje avatary i jesli jakies szczegóły z tych avatarów będą się powtarzać najczęsciej to taka osoba pojawi się w domu. Więc może to o to biega w tym całym "serwisie społecznosciowym", z robieniem swoich profili itd. Później gdy już będą zrobione te avatary, to z posród najpopularniejszych zaproponują niektórym osobom wejscie do domu. Innego racjonalnego wytłumaczenia nie mogę znaleźć :/