Wybory parlamentarne 2007

Zaczęty przez Showmag, Pn, 17 Wrz 2007, 11:43:58

FK

Cytat: jokerWB podkreślał, że jest to złamanie zasad domu BB, a nie regulaminu
Ale chyba Regulamin jest zbiorem zasad, prawda..?

mseptember

Myślę że nie ma takich zasad, w imię których mogli by im odmówić prawa do głosowania. Dopiero by się afera rozpętała.

Rosa

Cytat: mseptemberMyślę że nie ma takich zasad, w imię których mogli by im odmówić prawa do głosowania. Dopiero by się afera rozpętała.
Ale nikt im nie zakazuje głosowania. Zawsze moga wyjść i zagłosować (i potem już nie wrócić  :ubaw: )
Powtarzam że mam nadzieję że Ci ludzie NIE będą glosowali w tych wyborach.

FK

Cytat: RosaZawsze moga wyjść i zagłosować (i potem już nie wrócić
To jest zbyt piękne, żeby mogło być prawdziwe...  I wtedy weszliby nowi uczestnicy... I zacząłby się prawdziwy Big Brother  :prosi:

Toni

Komisja wyborcza szkoda,że się nie zgodziła na głosowanie w domu Wielkiego Brata,a następnie przesałnie przez producentów oddanych głosów mieszkańców. Nie podoba mi się,że mieszkańcy (jeśli dojdzie do tego głosowania) że opuszczą dom i udają się do komisji wyborczych.
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Pudelek

A skąd masz informację, że uczestnicy będą glosować po za domem WB?

Toni

Podczas programu "Prosto z domu" Wielki Brat ogłosił,że komisja wyborcza nie wyraziłą zgody by mieszkńcy oddali głos w domu Wielkiego Brata a następnie by głosy były przewiezione do komisji wyborczej. Więc wchodzi tylko w grę opuszczenie domu przez mieszkańców tych którzy chcieć będą głosować.
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

joker

Pudelek, Aaragorn opisał to w pierwszym poście:
Cytat: AaragornJednocześnie Państwowa Komisja Wyborcza wyjaśniła, że uczestnicy programu nie mają możliwości głosowania bez opuszczania Domu Wielkiego Brata. Odwołała się do przepisów Ordynacji Wyborczej, która nie przewiduje możliwości tworzenia innych obwodów głosowania, np. dla potrzeb uczestników programów telewizyjnych.

Exile

Hmm a czy jest sens aby wariaci głosowali na wiariatów? :los:

Pudelek

Ja myślę, że nie jest to wystarczający powód by zrobić uczestnikom wycieczkę do świata zewnętrznego. Może jeszcze niech idą do kina na nowy film Wajdy, no i 11 listopada niech dostaną przepustkę na defiladę. Powodzenia w robieniu na siłę z Gerarda i reszty patriotów.

molko

każdy ma ddo tego prawo! ludzie! ja słyszałem, że była taka sama sytucja w innym kraju

Pudelek

Każdy ma prawo opuścić program w ramach potrzeby.
Często zdarzają sie podobne sytuacje. Na przykład choroba osoby bliskiej. Czasem wystarczyłaby tylko wizyta. Jednak takie osoby muszą definitywnie opuścić program. Czemu ta sytuacja ma być inna.
Zresztą wielu osobom zdarza się nie uczestniczyć w wyborach mimo chęci. Na przykład w ramach wyjazdu za granicę, gdzieś nie ma żadnej możliwości głosowania.

FK

Cytat: Pudelektakie osoby muszą definitywnie opuścić program. Czemu ta sytuacja ma być inna.
Dokładnie tak - zasada jest prosta: wychodzisz - nie wracasz. Teraz wyjdą na wybory a potem zaczną jeździć na imieniny ciotek  :sciana:

molko

przecież jak ktoś jest za granicą to może głosować - musi złoszyć wniosek, że nie będzie go w kraju :]

Pudelek

Zaznaczyłem w swoim ostatnim poście, że czasem nie ma żadnej możliwości zagłosowania. Nie wszędzie jest Konsulat Polski...