Wyspa przetrwania

Zaczęty przez Luxis, So, 07 Maj 2005, 15:54:23

neokoriban

Szkoda, że żadna stacja nie wyemituje drugiej edycji Wyprawy Robinson. Mogliby przynajmniej spróbować tak jak z Big Brotherem. Może kiedyś.....:)

lukasz000

Żadnej stacji się to nie opłaca , gdyż produkcja jest  4 razy droższa od "agenta" .

podmark

No i co z tego, że 4 razy droższe od "Agenta" ? Jak pokazały dane o przychodach z reklam emitowanych przy tym programie, jednak się ta produkcja opłaciła TVN - i to o kilka milionów do przodu :).

neokoriban - program może za kilka lat pojawić się w innej stacji. Na świecie jak w przypadku innych programów i tu widać roszady między stacjami. Więc może kiedyś...

lukasz000

Gdyby TVN  był zadowolony  z wyników  oglądalności , (2-3mln) i z wpływów reklamowych , to zrobiłby kolejną. Zresztą sam Edward Miszczak  zapowiedział  , że  nie jest zadowolony z tego programu i w przyszłości  nie planują kolejnej.  
A co będzie za kilka-kilkanaście lat nigdy nie wiadomo , stację zawsze z roku na rok zarabiają więcej pieniędzy , więc wszystko jest możliwe .

Exile

Może ATM jak dorobi się na BB4.1 rozpocznie produkcję show o nazwie "Wyprawa Robinson 2.1" O żesz! Tam to by dopiero były przekręty i manipulacje! I emisja w Czwórce, ew. równie popularnym Pulsie czy Tele5.
A realizacja projektu niekoniecznie w tropikach - nasza Białowieża też urodziwa...

podmark

Nie chce mi się wyjaśniać Ci praw, jakimi rządzą się telewizje.

TVN z wyników oglądalności zadowolony nie był, jeśli chodzi i zyski również może nie - ale Ty na początku pisałeś o opłacalności. A opłacalna to :Wyprawa Robinson: była. No chyba, że dla Ciebie opłacalność oznacza coś więcej niż zwrot kosztów realizacji i dodatkowe kilka milionów w kieszeni.

lukasz000

Stacji TVN nieopłaca się robić programu , który zarobi zaledwie kilka milionów na czysto , w stosunku do programów studyjnych gdyż  wystarczy , że zrobią programy  jak np. Taniec z gwiazdami , który z samych reklam zarobił 38mln , a  dojdą wpływy z głosów telefonicznych , to jest ok. 50mln. A jeden odcinek kosztuje stację 800tys złotych , a i oglądalność jest bardzo dobra ,a przecież im większa oglądalność tym wyższe dochody z reklam.
Także na programie szymon Majewski TVN więcej zarabia więcej niż na wyprawie Robinson
przy którym sami muszą wydać sporo  pieniędzy. Więc nie opłaca się im robić tak drogiego programu jak wyprawa Robinson.

podmark

Cytat: lukasz000Stacji TVN nieopłaca się robić programu , który zarobi zaledwie kilka milionów na czysto

Ty w ogóle czytasz to, co piszesz ?? Nie opłaca - a jednak zarobią. To są dwa wyrazy przeciwstawne. Lepiej chyba napisać, że TVN woli dawać programy, które zarobią więcej, a których produkcja kosztuje mniej.  A nie chrzanić o opłacalności - coś co nie przynosi strat jest zawsze opłacalne !

TVN zmienia się powoli w Polsat kilka lat wstecz - liczą się dla niej tylko pieniądze. Prestiż odchodzi na drugi plan. A produkcją wielkobudżetowych produkcji taki prestiż się zdobywa.

Rosa

Tyle że już pisaliśmy o tym że nasza Wyprawa Robinson to byl niewypał właśnie przez katastrofalna realizację tego formatu przez TVN. Ja rozumiem że idealnym programem dla naszych TV jest coś gdzie nie trzeba wkładać ŻADNYCH pieniędzy a zarobi się miliony ale czasem trzeba mimo wszystko postawić na jakość.
Na świecie to nawet Bulgarzy mają już 2 edycję więc ja wciąż mam nadzieję że i u nas coś takiego jeszcze się kiedyś się pojawi.

Pudelek

Jest co ulepszać więc powinni spróbować z kolejną edycją.
Uważam, że Big Brother ciekawszy już nigdy nie będzie. Maksimum zostało osiągnięte  więc ten program już powinni sobie darować.

FK

Cytat: RosaJa rozumiem że idealnym programem dla naszych TV jest coś gdzie nie trzeba wkładać ŻADNYCH pieniędzy a zarobi się miliony

No właśnie: żeby wyjąć - trzeba włożyć :los:

Pudelek

Ale można włożyć minimum jak w przypadku seriali gdzie najwięcej kosztuje pensja dla Cichopek i innych "aktorów". Poza tym wystarczy badziewiasty scenariusz i już jest co wyjmować.
A w przypadku programów trzeba się trochę bardziej przyłożyć: sceneria, zadania, uczestnicy co wpływa na inne ważne elementy takie jak napięcie, rywalizację itp. Porażka jednego ogniwa może wpłynąć negatywnie na całą resztę.
Dlatego jestem fanem reality shows, a nie seriali...

joker

Ja mam nadzieję, że TVP kiedyś wpadnie na ten format, bo czwórka nie ma kasy, a polsat nie schyli się po ochłap wyrzucony z TVN :( Może wtedy wreszcie TVP puściła by jakiś normalny program - już nie pamiętam kiedy coś ostatnio tam oglądałem :hmm:

robinson

witam, jestem wiernym (a raczej byłem) fanem polskiej edycji Wyprawy Robinson, szkoda że tvn nie robi drugiej edycji,zostają tylko zagraniczne. chociaż nie wiadomo, milionerzy wracają to może i WR też. mogliby chociaż puścić powtórke ,chetnie bym obejrzał. zaznaczyc -> Ma może ktoś odcinki polskiej edycji ??Porszę pisać na maila, albo linki do ściągnięcia proszę podać , mail w profilu <-  :gwizd:  Ogólnie myśle że druga edycja to byłby świetny pomysł, nawet teraz, bo konkurencja nie ma za bardzo co emitować, Prison Break za polsacie sie skończył, a TVP 1 i 2 to rzadko coś fajnego puszczają. Niech ktoś napisze do TVN niech zrobią drugą edycje !!!!! :yeah:

chatiflatt

Czasem warto napisać - PROSZĘ pisać, albo PROSZĘ podawać linki.
Milej trochę, kulturalniej :gwizd:

Wyprawa wg mnie nie była hitem TVNu. Milionerzy zaś byli hitem. Sensowne jest więc wpuszczenie na ramówke  z powrotem hitu niżeli kitu.
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston