Wyprawa Robinson

Zaczęty przez Showmag, Nd, 24 Paź 2004, 15:51:43

Rosa

Cytat: podmark
Cytat: Rosa
Gdyby takie były założenia to nie byłoby wcale glosowań. Aby wygrac trzeba byc zarówno twardym jak i umiec się dogadać z odpowiednimi osobami (no i mieć szczęscie).

Ale umiejętosć dogadania się w grupie,a taktyka i knucie to zupełnie cos innego !!!
Szczerze mówiąc dogadanie sie w grupie, taktyka i knucie są jednakowo ważne :zabek: i wręcz potrzebne aby wygrac taki program.

alexander

Musimi powiedzieć ,że program to taktyka i umiejętnosc radzenia na wyspie i grupie ale też kiedy wybieramy Robinsona to musi być osoba potrafiąca radzić sobie  w tych skromnych warunkach i nie ważne co by się działo powinien sobie jakos poradzić na takiej bezludnej wyspie. Dlatego gdyby nie było eliminacji przez grupę tylko program polegałby na ocenianiu kto dałby sobie rade na tej wyspie szanse miałby Wincenty ale nie tylko on fakt ,że 70% prac wykonywał na wyspie własnie on lecz nie wiemy kto co i ile robił bo nie bylismy z nimi na tej wyspie i nie oglądalismy ich 24h na dobre żeby wiedzieć co oni dokładnie całe dnie robili.

Rosa

Ale trzeba uczciwie przyznać że nie tylko praca się liczy.
Dla zawodników którzy 90 % czasu po prostu sie nudzą często ważniejszy jest czlowiek ktory potrafi ich jakos rozerwać czy codziennie parę dobrych dowcipów opowiedzieć od tego który haruje we dnie i w nocy.

Mau

Kurcze, jak mozna twierdzic ze wygrana ma zalezec tylko od fizycznych umiejetnoci... IMO wazniejszy jest 'zwierzecy spryt' - wykorzystanie wszelkich szans (jakimi jest manipulacja innymi ludzmi, taktyka, wytrzymałosć) umiejętnosć znalezienia się w każdej sytuacji 'psychologicznej' (np przy zmianie składów grup) niz wyłączne 'zdolnosci manualne'.
Porównujac do postaci literackiej - Robinson nie tylko wykazał sie umiejetnosciami praktycznymi, ale takze przekonał do siebue Pietaszka....
radioactive. dalej zła

egzystencjonalistka

W tym programie rzeczywiscie tak jak pisze Rosa potrzebne jest szczęscie, jak i umiejętnosć dogadania się z odpowiednimi osobami. Trzeba umieć też manipulować niespostrzeżenie ludmi tak aby im się wydawało, że to oni manipulują Tobą. Heh zresztą podobnie jak w życiu....

Luxis

Oto link: https://robinson2004.prv.pl  do super stronki o Robinsonie 2004, super zdjęcia, infosy, grafika, cool, sa tam tez info o Milionerach, Agencie i Hubercie i innych... zapraszam!!  :aniolek:
m.in. tam też mają link do tego serwisu BB Show! czyli tez go polecają i cenią...  ;)

Showmag

Witold Cassetti w "Dzień Dobry TVN"
Niedziela, 21.08.2005

We wrzesniu w TVN startuje nowy weekendowy program "Dzień Dobry TVN", który poprowadzą dwa duety: Magda Mołek i Olivier Janiak oraz Kinga Rusin (żona Tomasza Lisa) i Marcin Meller. "Dzień Dobry TVN" będzie programem emitowanym na żywo, poswięconym rozrywce, kulturze, sportowi i podróżom. Nie zabraknie spotkań z gwiazdami, wiadomosci o najciekawszych imprezach i wydarzeniach kulturalnych w kraju oraz porad, wywiadów i reportaży. W programie znajdzie się kilka stałych elementów. Jeden z nich stanowić będzie przegląd najciekawszych miejsc w których można wypocząć. Tym zadaniem zajmie się Witold Cassetti, uczestnik "Wyprawy Robinson 2004".

[showmag.info]

joker

Cytat: podmarkNa "Wyprawie Robinson" TVN zarobiła tylko 3 mln złotych, więc liczyła na dużo więcej.
3 miliony zarobiła nie licząc tego co się jeszcze zwróciło - z tego co tu przeczytałem to 24 milony, czyli łącznie ok. 27mln PLN. To już lepiej brzmi, bo jak by zarobiła tylko 3mln to by chyba już żadnego Reality nie nakręcili  :)  . Ja mam nadzieję, że teraz mieli tylko taki zastuj z powodu tego wozu do transmisji, musimy jeszcze trochę poczekać aż kasy nazbierają i pewnie znowu zawalą nas reality show'ami(oby)

Showmag

oto co znalazłem: widok z satelity na wyspę Tengah, na której toczyła się akcja "Wyprawy Robinson":

podmark

No to jak już dajemy linki do google maps, to ja też podam - z tego co mi się wydaje to Besar - serce produkcji. Na jednej z plaż mieszkli Żółci (bo gdyby ktos nie wiedział - Rapang to nazwa plaży, nie wyspy) -

szymoncz

Chyba niee, bo w TV mówili "Wyspa"

podmark

Cytat: szymonczChyba niee, bo w TV mówili "Wyspa"

Tak - jak nie wierzysz, to najprostszym sposobem, by się o tym przekonać jest wejsciue na stronę www.wyprawarobinson.onet.pl i tam jako tło strony startowej jest zarys wysp w Malezji i tak doskonale widać, że Rapang jest częscią wyspy Besar.

2iomus

Program uznaje za udany. Bardzo fajne vvidoczki (Kasia D.  :prosi: ),boski Hubert no i super konkurencje. To ze sie udalo sie przebic jakiegos vvyniku ogladalnosci to movvi sie trudno..program byl super :)

sqone

Cytat: 2iomusTo ze sie udalo sie przebic jakiegos vvyniku ogladalnosci to movvi sie trudno

Gdyby TVN był ogólnodostępny to oglądalnosć Wyprawy Robinson była by większa niż M jak Miłosć i inne pierdy :P No ale cóż i tak było super! Jeden z najlepszych RS`ów jakie widziałem. Fajnie jak zrobią II edycję :) Pozdrawiam fanów Robinsonki 2004

podmark

Cytat: sqoneGdyby TVN był ogólnodostępny to oglądalnosć Wyprawy Robinson była by większa niż M jak Miłosć i inne pierdy :P

TVN ma 85 % zasięgu, a TVP2 około 97 %, więc 2,44 mln nawet razy 20% nie daje więcej niż 10 mln. Na matematyce to się nie uważało ?? Pomysl lepiej nad tym, co piszesz, a nie pleciesz, co slina na język przyniesie  :plask: