The Voice of Poland 2

Zaczęty przez Showmag, Wt, 14 Lut 2012, 23:58:27

chatiflatt

Podobno w drugiej edycji casting jest otwarty dla wszystkich, a nie jak to było w pierwszej - przed trenerow zapraszano osoby zaprotegowane. Umknęło mi to chyba. Wiedzieliście o tym?

CytatDotychczas uczestnicy show byli poszukiwani poprzez polecenia, rekomendacje i szkoły muzyczne. Tym razem jednak zdecydowano się zorganizować otwarty casting.

https://rozrywka.dziennik.pl/telewizja/artykuly/413133,firma-rochstar-organizuje-precasting-do-nowej-edycji-the-voice-od-poland.html
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

Nayma

Jeżeli program będzie konkurować bezpośrednio z X Factorem, a przy tym w jury znajdą się moje typy, mianowicie Maryla Rodowicz, Monika Brodka, Bracia i Kuba Badach (+ brak Zielińskiej jako współprowadzącej), z całą pewnością przełączę w tym czasie na TVP2.
Chciałabym, by był to pierwszy polski program realizowany na światowym poziomie, mianowicie rozdzielenie na dwa dni, chociaż w przypadku Przesłuchań w Ciemno, Bitew i Finału. I wcale nie musi to być dzień po dniu, np Sobota i Niedziela, z tego co wiem Idol emitowany był na początku w czwartki i niedziele, a następnie środy i soboty. Myślę, że w przypadku drugiej edycji TVoP dobrymi dniami i porami emisji byłyby czwartek 20.40 i sobota 19.40. W czwartek nie ma o tej godzinie miażdżącej już na starcie konkurencji, a i brakuje w tygodniu takiego programu, może poza Top Model. Co prawda TVP2 wykupiła chyba ostatnią serię Dr. House'a i ma zamiar nadawać ją w czwartki, ale zawsze zostaje jeszcze 21.40. Myślę, że sobotnie odcinki programu, a już na pewno start, powinny trwać dokładnie dwie godziny, zaczynałyby się wcześniej i kończyły później niż X Factor, przy okazji zabierając mu trochę widzów. Jednak czy tak będzie - wątpię.
Co o tym myślicie?

Damian

To nie jest dobry pomysł. To nie X Factor.

Nayma

Skoro podobnie jak ja, a nie wszyscy forumowicze tutaj, masz konto na kilku forum o tego typu programach i ogólnie telewizji, mógłbyś sobie wybrać jedno do dyskusji.

Phil

@Nayma,
TVP2 w czwartki: 20:40 i 21:40 - House s.8
soboty o 19:00 - Postaw na Milion
Pierwszy sezon TVoP (no może oprócz "Przesłuchań w ciemno" zawsze emitowany był przez ponad 2 godziny (ok, 2,5h).

Nayma

@Phil,
Bitwy trwały z tego co pamiętam półtorej godziny.

Damian

Według "Faktu" tylko Andrzej Piaseczny nadal będzie jurorem ze starej ekipy. Nowymi jurorami mają być: Patrycja Markowska, Ania Rusowicz i Kuba Badach. Ja nadal uważam że jury nie powinno być w ogóle ruszone. Powinni się wziąć za mocną promocję show, a nie zmieniać rzeczy które były bardzo dobre.

Nayma

Bardzo dobre według Ciebie. Czy promocja pierwszej edycji była słaba? Na prawie wszystkich stronach internetowych była reklama programu, oprócz tego częste zwiastuny w telewizji. Tutaj resztę miało wykonać jury, i tego nie zrobiło. Według mnie zmiana jest jak najbardziej na plus, niestety nie jestem zadowolona z możliwego ponownego udziału Piaska. Ania Rusowicz ok, alternatywa za Brodkę (chociaż wolałabym Brodkę), natomiast Patrycja Markowska, przy już trzech dość młodych jurorach, jako czwarta młoda osoba, już nie. Jury według mnie powinno trafiać do odbiorców w każdej grupie wiekowej. I tutaj dobrą kandydatką jest jakby nie było legenda Maryla Rodowicz.
Nowy prowadzący także na plus, natomiast "Kate Rozz" wygląda mi trochę na taką kobietę z kijem w du*ie, jej prowadzenie to chyba nie będzie nawet poziom Nataszy Urbańskiej. Smuci mnie jedynie wyrzucenie Mateusza Szymkowiaka, Maciej Musiał mógłby zostać co najwyżej drugim V-Reporterem, zastąpienie już mi się nie podoba.

chatiflatt

Kim jest Ania Rusowicz? Nie znam ani jednej jej piosenki. Aaa, to ta, co nagrała jedną płytę i promowała ją dzięki pamięci swojej matki. A na festynach typu Dzień Labradora zawsze gra ten sam zestaw 2-3 piosenek.

Ja już chyba pisałem, że Piaseczny będzie nadal jurorem.
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

Nayma

W 2012 roku Ania Rusowicz zdobyła 4 Fryderyki (w kategoriach: "Wokalistka roku", "Fonograficzny debiut roku", "Album roku pop", "Produkcja muzyczna roku"), no ale tak, kim w ogóle jest ta pani? W końcu w Polsce mamy tyle innych znanych i cenionych artystek, takich jak Honorata "Honey" Skarbek, Iwona Węgrowska, Marta Wiśniewska, Natalia Lesz, Dorota Rabczewska ... To któraś z nich powinna usiąść na miejscu, które być może zajmie Ania.

Damian

Nayma, nie tylko według mnie jury było idealne. Prawie każdy na innych forach właśnie żałuje zmiany w jury, bo to nie tu leżał problem. Reklama była i jest słaba, za słaba. Nie zgadzam się z Tobą.

Nayma

Reklama jest teraz słaba, o ile nie tragiczna, ale nie była taka przed pierwszą edycją.
Nie sądzisz, że skoro TVoP odstawał daleko pod względem oglądalności przy innych programach w jesiennej ramówce 2011, to głupotą ze strony stacji i produkcji byłoby nie zmieniać nic? Według mnie zmiany co edycję w jury w takich programach jak właśnie The Voice czy X Factor są zdecydowanie na plus.

Damian

Ale problem w tym że akurat jury i te wszystkie inne rzeczy które TVP zmienia były właśnie tym czymś co przyciągało. Jestem za zmianami, ale wtedy kiedy są potrzebne. Akurat tu wszystko powinno zostać. Problem leży ewidentnie w malej promocji, może powinni pomyśleć nad innym dniem emisji, a Oni dalej robią to samo: znowu program w sobotę, do tego o 20:05, kiedy konkurencja zaczyna od 20:00 i już zabiera potencjalnych widzów. Zmieniają to co było jak najbardziej dobre, a popełniają te same błędy.

Nayma

Przyciągało, ale widocznie za małe dla szefów stacji grono widzów, stąd zmiany, które potrzebne są tutaj i teraz, bo wyniki oglądalności były fatalne. Mieli czekać, aż spadnie do średnio 1,5 miliona? Przypominam, że premierę oglądało NIECAŁE 2 miliony widzów. Przecież takiego wyniku nie osiągnął ani jeden odcinek z 13 edycji Tańca z Gwiazdami.
Inny dzień emisji? A jaki proponujesz? Według mnie jedynie Przesłuchania w Ciemno, Bitwy i Finał mogliby rozłożyć na sobotę i czwartek. W niedzielę Ranczo zmiótłby ten program z powierzchni Ziemi, w poniedziałek, wtorek i środę szlagierowe M jak Miłość i Na Dobre i na Złe, w czwartek niestety po dwa odcinki Dr. Housa, a w piątek Rodzinka.pl i nowy program kabaretowy na żywo. To prawda, że robią nierozsądnie dając swoje programy kilka minut po tym, jak startuje konkurencja, a nic nie powiedziane, że podobnie jak 3 edycja BnG, TVoP 2 nie będzie startować o 20.10.

Phil

Cytat: Damian w So, 19 Mar 2013, 17:29:40
a Oni dalej robią to samo: znowu program w sobotę, do tego o 20:05, kiedy konkurencja zaczyna od 20:00 i już zabiera potencjalnych widzów. Zmieniają to co było jak najbardziej dobre, a popełniają te same błędy.
O 20:05 na TVN zaczyna się już pierwsza przerwa reklamowa, która trwa z około 10 minut, więc tutaj nie ma jakiegoś wielkiego problemu.
A promocja drugiej edycji TVoP rozpocznie się 2 lutego, więc poczekajcie spokojnie :)
Zobaczycie, że drugi sezon zgromadzi więcej widzów niż pierwszy, bo nie będzie tam Nergala.