The Amazing Race 14

Zaczęty przez Showmag, So, 01 Lis 2008, 13:08:47

Showmag

14x08
Ten odcinek przynajmniej w dwoch momentach wzbudzil jakies emocje:
- zadanie z zębami (obrzydliwe)
- świadomosc, ze Mark i Michael w koncu mogą zostać wyeliminowani (alleluja)

Kiedy juz wydawalo się, że znowu im się upiecze, Phill dał im 4 godziny kary :D
Szkoda, ze od razu sie z nimi nie pozegnalismy. Liczę na to, ze ta kilkugodzinna strata czasu będzie nie do odrobienia, bo nie wyobrażam ich sobie w finale.

Cale szczęscie jeszcze 3 odcinki i koniec. Umęczyć się mozna przy tym programie :|

Meeg

14x08
Po dwóch niezłych odcinkach wcześniejszych, ten znów był strasznie nudny.
Roadblock - beznadziejny.
Detour - trochę lepszy, karaoke było ok, ale zadanie z zębami mi się nie podobało.
Najlepsza z całego odcinka była zapowiedź następnego. Ale się Luke wkurzył :D.
Jamie & Cara mnie strasznie irytują. Na początku nawet je lubiłam. Mam nadzieję, że nie wygrają, bo na to nie zasługują.
Czekają nas teraz 3 etapy w Chinach. Nie wiem jak ja to przeżyję. I chyba będzie jeszcze jeden non-elimination leg.

Pudelek

Cytat: Meeg w Pn, 13 Kwi 2009, 12:57:46
Ale się Luke wkurzył :D.
Napewno nie tak, że aż mu mowę odjęło... :los:

Ja jeszcze nawet nie ściągnąłem tego odcinka ale od dwóch edycji specjalnie mi się nie spieszy...

igiko

14x08
Słabo. Dziecko specjalnej troski oczywiście obrzydziło się szczękami. Roadblock kompletnie bez sensu, genialne pary które zostawiły swoje bagaże w taksówkach i nie chcieli po nie wracać. Moim zdaniem kara dla Stuntmen-ów zbyt wysoka, przynajmniej próbowali dotrzeć jakoś i odzyskać bagaże, no ale złamali regulamin. Już od kilku edycji brakuje mi etapów egzotycznych na sawannie (Tanzania, Botswana), w dziczy (Borneo), czy pływania łódką po wyspach (Filipiny). Zapowiedź następnego etapu też ciekawa, Lukowi odbija, trzy pary na raz na macie (?) może być ciekawie.
The Amazing Race fan

wookash94

14x08
Odcinek nawet ciekawy. Roadblock beznadziejny, detour już ciekawszy. Gratuluję pomysłu na zadanie ze szczękami. Było też kilka momentów wzbudzających emocje - chociażby kara Marka & Michaela, która moim zdaniem była także za długa, bo na ogół różnica pomiędzy zwycięzcami etapu a ostatnią drużyną wynosi około 2 godziny. Wątpię, żeby udało im się wyprzedzić kogoś w następnym epizodzie, ale jeśli lot do Chin będzie kilka godzin po wystartowaniu nowego etapu, to mogą nadgonić. Dziwię się Kishy & Jen, które wiedziały, że nie zabrały torby zaraz przy wypłynięciu, a jednak nie zawróciły. A na zwycięzcę typuję promowanych od pierwszego odcinka Margie & Luke'a.

Meeg

Cytat: wookash94 w Wt, 14 Kwi 2009, 20:52:39A na zwycięzcę typuję promowanych od pierwszego odcinka Margie & Luke'a.

Obyś się mylił... Nie chciałabym widzieć na mecie pierwszych Margie & Luke'a. Chociaż to możliwe. Wydaje mi się, że wygrają oni albo Jamie & Cara (które nie zasługują na zwycięstwo, w przypadku matki i syna nie byłoby to rażące, bo w końcu wygrali 3 etapy). Wiadomo, że ja trzymam kciuki za Tammy & Victora, którzy według mnie byliby najbardziej zasłużonymi zwycięzcami, ale wydaje mi się, że niestety nie zobaczę ich triumfujących.
Cóż, zobaczymy co wydarzy się w następnych epizodach ;).

Pudelek

14x08
Odcinek taki sobie. W zasadzie nie ma czego komentować.
Ale kolejny będzie super! :D Ten cały Luke to nadawałby się do polskiego Big Brothera! Przeklinałby co chwila ale nie trzebaby było go za kązdym razem "wypikać". :D Teraz widzę, że ten chłopak jest jak dziecko, cały czas prowadzony za rączkę przez swoją mamusię. W tym wieku to chyba już się nie powinno mieć takich problemów emocjonalnych.

Naprawdę w tej edycji nie mam komu kibicować!

Meeg

14x09
Odcinek ujdzie w tłoku.
Na pewno lepszy od poprzedniego.
Podobało mi się miejsce (piękne były te mogoty :D) i Detour (a przynajmniej to zadanie ze znakami chińskimi).
Roadblock według mniej beznadziejny.

Co do sytuacji z Lukiem i Jen. Na początku uważałam, że to jego wina (Jen go nazwała "bitch", to było dobre  :ubaw:) i ogólnie uważałam, że za bardzo się tym przejmuje (od urodzenia nie słyszy, pewnie dużo przeżył, a przejmuje się taką dziewczyną i jednym słowem "bitch"). Chociaż przyznam, że jak Kisha zaczęła się śmiać z Luka (ja to tak przynajmniej odebrałam) to trochę straciłam do niej szacunek bo co jak co, może chłopak zbyt gwałtownie zareagował, ale to ona zachowała się po prostu niekulturalnie. Ale cóż to jej sprawa.

Tak generalnie to strasznie chciało mi się śmiać z Tammy & Victora jak nawijali po chińsku :D. Uwielbiam ich. Mam nadzieję, że dostaną się do F3, bo odpaść w Chinach... wstyd! :P

Ogólnie odcinek niezły, odpadli M&M, więc teraz zapowiada się walka ;).
Mam nadzieję, że te etapy w Pekinie będą bardzo dobre (a przynajmniej dobre, żeby wreszcie się coś działo).

igiko

14x09
Niestety znowu (w 12 edycji także) wysłano uczestników pochodzenia chińskiego do Chin, co im znacznie ułatwia komunikacje. T&V korzystali jednak z tego dobitnie ;) Roadblock taki niby nijaki, ale mi mimo wszystko się podobał. Speedbump pierwszy raz chyba w tym samym miejscu co wskazówka, więc nie zajmował dużo czasu. Detour też do przeżycia. Dobrze że Stuntmen-i odpadli. Z tym walką Luka i Jen to moim zdaniem jego wina. Za pierwszym razem go pchnęła w biegu, a ten z łokcia w twarz. Za drugim razem chyba chciał skrzynkę wywalić przy jej użyciu to odpowiedziała. Widać, że to wielkie dziecko, nie wie jak należy zachować się wobec kobiet. Na pitstopie też kłótnia o nic, coś tam się uśmiechnęły, ale bez przesady, to że jest głuchy to w programie ukazuje się jako najmniejszy z jego problemów. Trochę się edycja rozkręciła. Mi brakuje jednak czarterów, sawanny i tropikalnych wysp...
The Amazing Race fan

Showmag

"The Amazing Race 14": kolejna osoba homoseksualna ujawniona
Czternasta edycja reality show "The Amazing Race" okazuje się rekordowa pod względem ilości osób homoseksualnych, biorących udział w programie. W ostatnim czasie emitująca program telewizja CBS potwierdziła, że 28-letnia LaKisha Hoffman jest lesbijką.

Więcej: https://showmag.info/2009/04/19/the-amazing-race-14-kolejna-osoba-homoseksualna-ujawniona/

wookash94

14x09
Bardzo podobał mi się dzisiejszy odcinek, mimo że przegrana Michaela & Marka była przewidywalna. A co mi się podobało? Przede wszystkim walka Luke vs. Jen. Stoję po stronie Jen, ponieważ najpierw dostała twarz, tylko dlatego, że chciała wziąć wskazówkę od tyłu. Potem została popchnięta na clue box i nie dziwię się, że mu oddała. A następnie Luke powiedział matce, że zupełnie nic nie zrobił. Na mecie próbował grać kartą głuchoty, co akurat nie miało nic wspólnego. Margie za wszelką cenę próbowała go bronić. Nawet Phil był po stronie Jen. Tak więc liczę, że odpadną Margie & Luke, bo po dzisiejszym odcinku nie mogę ich znieść. A pozostałe 3 pary są bardzo dobre. Nawet mi obojętne czy wygra Tammy & Victor, Kisha & Jen czy Jaime & Cara. Chociaż lepiej by było gdyby wygrała kobieca drużyna, ponieważ nigdy jeszcze taka nie wygrała.

Pudelek

14x09
Oj działo się! Najstraszniejszy moment tego odcinka to chwila gdy Luke odkrywa, że podczas zadania się skaleczył!
Awantura też była dobra. Wrażliwy chłopak został zdyskryminowany przez murzynki!
A wogóle jak patrzę na niego to wydaje mi się, że Luke jest chyba też lekko upośledzony. Napewno wpływ na jego dziwny światopogląd ma matka, która też nieźle przesadza...

Showmag

SPOILER
Tak marny sezon i zero litości dla widzów.
Okazuje się, że będzie 12 odcinkow tej edycji, tak więc w jutrzym ep. nikt nie odpadnie.

Showmag

14x10
Hmm... Etapu bez eliminacji nie było, za to wyścig trwa dalej. Muszę jednak przyznać, że to jeden z nielicznych dobrych pomysłów w tej edycji. Dzięki temu bitwa o final3 jest walką, a nie jakąś tam potyczką.
Łudzę się, że murzynki przejdą dalej, bo jednak chciałbym mieć kogokolwiek komu można choć trochę kibicować w finale :/

wookash94

14x10
Kolejny odcinek, który mi się podobał. Pomysł z podwójnym etapem bardzo mi się podoba. Konflikt Margie & Luke vs. Kisha & Jen znów się trochę podsycił, z czego bardzo się cieszę. Roadblock świetny ze względu na Carę. Detour też dobry. Dziwię się Jen, która bała się pływać w kamizelce ratunkowej. I mam nadzieję, że w końcu odpadną Margie & Luke.