The Amazing Race 13

Zaczęty przez Pudelek, Wt, 06 Lis 2007, 22:00:21

Showmag

13x08
Ta edycja jest jeszcze bardziej nijaka niz "Family Edition".
Cieszę się z ostatniej wyelminowanej pary... Irytujący byli, aczkolwiek szkoda, że pozostale odcinki przyjdzie ogladac bez nich - będzie jeszcze bardziej nijako.

O nijakosci tej edycji swiadczy nawet to, ze nie znam imion żadnej pary, biorącej udzial w tym programie...

Liczę, że chociaż ci starsi w separacji pierwsi dotrą na linię mety.

Pudelek

13x08
Znowu Andrew i Dan się prześlizgnęli dalej. I znowu w związku z błędami innych.
Ta edycja powinna mieć podtytuł: Amazing Race - Wyścig dyslektyków! Oni dalej nie czytają wskazówek do końca i ze zrozumieniem.
Odcinek ciekawszy niż poprzednie ale na razie i tak uważam, ze to najgorsza edycja programu.

Showmag

13x09
Odcinek bez rewelacji. Jak nietrudno bylo się domyślić, fratbrothers dotarli jako ostatni i juz prawie ich pozegnalismy, gdy oczywiscie okazalo sie, ze to etap bez eliminacji.
Akcja z butami, z mundurami - ci ludzie to wtorni analfabeci... Umiejętnosc czytania ze zrozumieniem na poziomie ZERO. Musztra wojskowa w ich wykonaniu - tragedia! Toż to nie jeden patafil lepiej by to wykonal.
O zgrozo, trzeba bedzie sie z nimi jeszcze męczyć... Z nimi, i z pozostalymi zespolami.

Zastanawiam się, czy niski poziom ostatnich dwóch edycji to tylko kwestia złego castingu i złego doboru zadań, czy tez moze ten format po prostu się wypalił?

Showmag

13x10
W koncu zbliżamy się do finału tej przenudnej edycji. Przez ostatnie dwa sezony czlowiek aż zapomniał, że ten reality show może jeszcze w ogóle emocjonować. Tymczasem, e10 w koncu wzbudził jakies emocje i jest to zarazem jedyny emocjonujący epizod spośród wszystkich dotychczasowych odcinków TAR13. Zwłaszcza koncowka byla dramatyczna...

Po raz kolejny czytanie ze zrozumieniem sprawiło nie lada problem uczestnikom. Nie dosc, ze Fratbrothersom udało się przejsc do finału, to jeszcze Ken i Tina byli blisko eliminacji... Toż to byłaby już kompletna klapa, gdyby w finale nie znalazła się JEDYNA drużyna, ktora na ten finał zasługuje.

Pozostaje tylko mieć nadzieję, że Ken i Tina wygrają, bo nie zniosę widoku Fratbrothersów pierwszych na linii mety...

Pudelek

Jestem dwa epizody do tyłu i jakoś mi się nie chce teraz tego nadrabiać.
Wiedziałem, że dostaną się te cieniasy do finału. Przecież już od dawna wiadomo, że jedna para wogóle nie trafi na metę Wyścigu. Wiadomo już która. :P

Showmag

"The Amazing Race 13": jedna z drużyn nie dotarła na metę
Jedna z drużyn, która brała udział w trzynastej edycji reality show "The Amazing Race", nie dotarła na linię mety. Nieszczęśliwcami okazują się być Dallas i Toni Imbimbo, którzy nie dotarli na finał widowiska po tym, jak zgubili paszporty.

Więcej: https://showmag.info/2008/12/06/the-amazing-race-13-jedna-z-druzyn-nie-dotarla-na-mete/

* * *

Zaczynam się bać, że Fratbrothers wygrają...

Showmag

Nick i Starr zwycięzcami "The Amazing Race 13"
Wczoraj w USA zakończyła się emisja trzynastej edycji reality show "The Amazing Race".

Więcej: https://showmag.info/2008/12/08/nick-i-starr-zwyciezcami-the-amazing-race-13/

* * *
Finał emocjonujący tak jak i poprzedni odcinek. Tradycyjnie moi faworyci nie wygrali, ale końcówka i tak była wzruszająca :aniolek:
Pozostaje mieć nadzieję na dobry sezon 14, bo dwie kiepskie edycje pod rząd powaznie zniechęcily mnie do tego formatu.

Pudelek

Dziś obejrzałem trzy ostatnie odcinki tej serii. Ta edycja była najgorsza i nie spieszyło mi się do oglądnia ostatnich epizodów. Drużyny nie dość, że mało ciekawe to jeszcze wyjątkowo tępe! Oni popełniali więcej błędów w ciągu jednego etapu niż w innych seriach w czasie trwania całej edycji! Najgorsi byli Andrew i Dan na których pod koniec nie mogłem już nawet patrzeć! Chociaż marsz jednego z nich to najciekawszy moment tej edycji :P. Przynajmniej zwycięzcy tej edycji byli zasłużeni. Ken i Tina też zasłużyli na miejsce w finale. Szkoda mi tylko drużyny matka -syn, która była sympatyczna i dość mocna (jak na poziom tej edycji).
Ogólnie to strasznie się umęczyłem oglądając to. Aż się boję, że kolejna edycja może mieć podobny przebieg...

Showmag

"The Amazing Race 13" w AXN
Dobra wiadomość dla polskich widzów programu "The Amazing Race": wiosną stacja AXN pokaże trzynastą edycję widowiska.

Więcej: https://showmag.info/2009/02/16/the-amazing-race-13-w-axn/

Kuba 942

No to super  :yeah:, właśnie teraz na AXN leci dwunasta edycja TAR. Są w miarę na bieżąco (wiadomo, nowego sezonu równocześnie ze stacją nadającą TAR nie pokażą)

Meeg

Jeśli chodzi o TAR 13 to faktycznie ta edycja była bardzo słaba.
Cieszę się przynajmniej, że wygrali moi faworyci - Nick & Starr zdecydowanie zasługiwali na zwycięstwo. Najlepsza drużyna tej edycji.

wookash94

13x01
Jestem po pierwszym odcinku na AXN i bardzo mi się spodobał start. Pierwszy roadblock i detour były bardzo dobre. Muszę także przyznać, że jest dużo ciekawych par, takich jak Ken & Tina, Nick & Starr, Terence & Sarah, Toni & Dallas, Kelly & Christie czy Aja & Ty. Widzę, że ten sezon ma duży potencjał. Już sam pierwszy odcinek tego sezonu pobił na kolana TAR 14.

Kuba 942

Też dziś ( no już nie  :P ) oglądałem na AXN-ie pierwszy odcinek 13 sezonu. I średnio mi się ten odcinek podobał. No i już wiem kto wygrał ten sezon (wiadomość na forum )

Meeg

Mmo, że oglądąłam już te edycję wcześniej, potanowiłam jeszcze raz oglądnąć ją na AXN.
13x01
Start tej edycji faktycznie dużo lepszy niż 14. Część par mi się podoba, część nie, ale jednak więkoszość ma dużo większy potencjał niż pary w TAR14.
Detour - pomysł ze schodzeniem OK, ale schody juz mi się nie podobały.
Zapowiedż mnie rozbawiła (a konkretnie Sarah) - "Nawet się nie przywitali!". Po co ona tu przyjechała? Żeby się zaprzyjaźniać?! Nie lubię takich osób, niech się zajmuje sobą  :plask:.

(teraz oglądając to jeszcze raz przyjrzę się bardziej Dandrew,  SPOILER jak oni mogli się znaleźć w finałowej trójce)

Thorvald

To chyba jedyna edycja, którą oglądam od pierwszego odcinka...

Ep.01 - Wkurzyło mnie to, że odpadła para, która wydała mi się bardzo ciekawa, miła i sympatyczna... Do gustu najmniej przypadli mi Andrew i Dan, nie dość, że zarozumiali, to jeszcze głupi

Ep.02 - Odpada kolejna para, którą lubię, arghhh Blondynki jak zwykle przedostatnie...

Ep.03 - Rozwaliła mnie kłótnia rozwódek ze Starr o zrzucony stanik. Rozwódki są głupie, ale są też wredne i za to je lubię xD Za to nie trawię Nicka i Starr, arghhh... Jak braciszek podszedł do rywalek, żeby powiedzieć, że nie chcą mieć wrogów, a potem Starr nakłaniająca Aję do zawrócenia Kelly i Christie... Głupia chamka, jakby nie mogła zrobić tego sama, życzę im, żeby odpadli następni xD Oczywiście odpadła kolejna para, do której nic nie mam :( Ale za to blondynki się odbiły xD A rozwódki zostały w grze... Mam nadzieję, że dadzą popalić siblingsom xD

Jak na razie najbardziej polubiłem (z tych co zostali) : blondynki, rozwódki, matkę i syna, no i Terrence'a i Sarah, a nie znoszę Nicka i Starr, Andrew i Dana ... Reszta jest mi obojętna