The Amazing Race 12

Zaczęty przez Pudelek, Wt, 28 Lis 2006, 19:50:06

Pudelek

Jak na jedyne FF w całym Wyścigu to rzeczywiście mogliby wymyślić coś bardziej złożonego.
Ostatni epizod był dobry (pomimo że znowu kręcony w Indiach). Wszystko zmieniało się jak w kalejdoskopie.
No ale niestety trzeci raz z rzędu w tej edycji odpadła para której kibicowałem!

Rosa

Ta edycja jest o tyle dziwna że obecnie nie mam zarówno pary której bym kibicował, jak i pary której życzyłbym zdecydowanie jak najgorzej. Finałowe odcinki obejrze dla wyścigu , natomiast brak będzie emocji które powinny byc aby program mógl byc uznany za udany. Coś chyba znowu z castingiem nie wypaliło.

Showmag

Nie mam pojęcia jak przebrnę przez pozostałe 3 (?) odcinki NIE mając ŻADNYCH faworytów...

Dodatkowo w obecnym skladzie az 3 drużyny mnie irytują...

KIEPSKA edycja - byle do konca  :krzywy:

igiko

Zdecydowanie za długo trzymają sie pary ojciec/córka i wnuczek/dziadek. Były pojedyncze pary które dało się lubić ale poodpadały. Z obecnych TK & Rachel lubię osobiście. Miejmy nadzieję, że ostatnie odcinki przynajmniej będą wmiarę. Szkoda chyba mimo wszystko, że tylko 11 epizodów i żadnych superleg itp. No nic Asia zacząłem pobierać żeby mieć co oglądać :)
The Amazing Race fan

Pudelek

12x09
Jeśli chodzi o etap japoński to najlepsza była pani kwiaciarka z zielonymi włosami i jej uśmiech gdy dostawała pachnący kwiatek. :D
A tak poza tym nic zaskakującego. Narzeczeni ciągle się kłócą, ojciec narzeka na co się da, wnusio i dziadzio wzajemnie raczą się komplementami, a moi ulubieńcy po raz kolejny wbijają sobie samobója...

Pudelek

12x10
No i tuż przed finałem mamy miłe zaskoczenie!
Nate i Jennifer dali ładne przedstawienie pod koniec odcinka. Było romantycznie i refleksyjnie. :los:
Przyznam, że w tej chwili ciężko wskazać "nowych milionerów" chociaż obstawiałbym zwycięzców ostatnich etapów. Mam jednak nadzieję, że moje przewidywania się nie sprawdzą i wygrają Ci, którzy mieli ostatnio najbardziej zmienne szczęście.

Mau

12x11 FINAŁ

Oczywiście nie odbyło się bez 'the only flight to the plce of destination'
Tylko tyle, że tym razem początkowe różnice czasowe nie były aż tak duże i nie podpadało :)

Bardzo podobał mi się finalowy roadblock - podobnie jak w poprzedniej edycji wymagał myslenia i dobrej pamieci, ale tym razem było to jakoś bardziej ekscytujące.

Co jeszcze? Wszyscy wiedzą, że moimi faworytami byli Goci ale finaliści zasłuzyli na mln dolarów. Uporem, determinacją i stylem gry.
radioactive. dalej zła

Kotelet

Jednak moim zdaniem jedni z nagorszych zwyciezcow w calym TAR <nie liczac Erica i Dani> najnudniejsza dating coupule w calej histori TAR... Moim zdaniem niczego ciekawego nie wprowadzili, zadnych emocji, nic! Mam nadzieje, ze zrezygnuja z przyjmowania do kolejnych edycji TAR takich par <a i tak zawsze ich sie pelno paleta> np. tacy Goci niby dating coupule a tacy inni od wszystkich xD Z  Inne pary bardziej zasluzyly na wygrana, wprowadzaly cos do tego show, by wygral najstarszy czlowiek w TAR, albo pierwszy raz para azjatow, lub tez para kid/parent <nie liczac 8, bo to nie wypal byl>, a tak znowu mamy para dating... Ech... Wygrani w TAR zawsze byli beznadziejni ;P

Finalowy leg podobal mi sie, bo caly mial wplyw na wygrana, a nie jak w poprzednich sezonach tylko koncowka. Roadblock tez ciekawy ;)

Podsumowujac ten sezon... Pierwsze 6 epizodow nudne jak flaki z olejem, jednak gdy zostala ich 5 zaczelo sie cos dziac, zaczal sie prawdziwy wyscig <i ta polowa mi sie strasznie podobala> Sezon oceniam 6/10, niedlugo o nim zapone...

Rosa

12x11
Akurat z finalowych par zyczyłem zwycięstwa wlasnie TK&Rachel z prostego powodu, byli najbardziej sympatyczni. Szkoda że tak mało ich pokazywano w poprzednich odcinkach.

Showmag

TK i Rachel zwycięzcami "The Amazing Race 12"
W niedzielę, 20 stycznia zakończyła się emisja dwunastej edycji "Niesamowitego Wyścigu".
Opublikowano: 2008/1/21 20:00:00

W programie wzięło udział 11 drużyn, które wybrały się w podróż dookoła świata. Po pokonaniu odległości niemal 30 tysięcy mil, odwiedzeniu 4 kontynentów i 10 miast, zwycięzcami widowiska zostali TK i Rachel. Zwycięska drużyna jako pierwsza dotarła na linię mety i zdobyła nagrodę wynoszącą milion dolarów.

Kolejna edycja "The Amazing Race" najprawdopodobniej emitowana będzie jesienią tego roku na antenie CBS.

Pudelek

Finał wyjątkowo mało emocjonujący ale zwycięstwo TK'a i Rachel mnie ucieszyło.

Edycja średnia; mało emocji, średnio ciekawi uczestnicy. Ale podobały mi się nowe elementy: U-Turn (zamiast Yield'a) i Speed Bump oraz brak Intersection.

igiko

TK&Rachel to chyba najlepszy wybór z tych 3 par. Etapy takie sobie nic specjalnego, to samo drużyny. Po co znowu etap w Indiach? Fajny Uturn, Speedbump i dobrze że wycofali intersekcje. Mógłby się jednak pojawić jakiś Yield chociaż jeden. Brakuje ostatnio mi także etapów gdzie drużyny leciały czarterami.
The Amazing Race fan

Reality Omega

Skończyło się więc mogę ocenić. Jeden z najgorszych sezonów. Początek sezonu był obiecujący lecz z każdym odcinkiem było coraz gorzej a jak zostało 5 drużyn(od tego momentu najbardziej lubiłem każdą edycję) to już była totalna porażka. Zwycięzcy beznadziejni... Finał kiepski, o zwycięstwie zadecydowało ostatnie zadanie, kto sobie szybciej przypomniał to wygrał. Nie rozumiem czemu amerykańce tak polubili ojca i córkę Azjatów, uważają ich za najlepszą, najfajniejszą drużynę ze wszystkich sezonów a ja ich po prostu nie cierpiałem... Tej jesieni/zimy dużo bardziej podoba mi się TARasia. Mam nadzieję że 13 sezon będzie lepszy, bo o to chyba nie trudno.

Pudelek

Cytat: Reality OmegaNie rozumiem czemu amerykańce tak polubili ojca i córkę Azjatów, uważają ich za najlepszą, najfajniejszą drużynę ze wszystkich sezonów

Gdzie tak uznali? Czytając fora i przeglądając wyniki ankiet na różnych stronach nie zaryzykowałbym nawet stwierdzenia, że byli ulubioną parą tej edycji. (Ja osobiście też ich nie lubiłem). Już zdecydowanie bardziej popularniejsi byli TK & Rachel.

My tu tak narzekamy na tę edycję, a tu okazuje się, że (według wikipedii) miała ona średnią ogladalność równą 11.84 miliona widzów co w rankingu oglądalności daje tej edycji drugie miejsce! Wiem, że duży wpływ na ten wynik miała sytuacja związana ze strajkiem scenarzystów. Ale liczy się efekt.

igiko

To dobra wiadomość jeśli taka słaba edycja miała tak dobrą oglądalność czyli duże szanse na kolejne kilka edycji i osobiście liczę że będzie znowu 13 odcinków z jednym superleg bo one znacznie uatrakcyjniały wyścig.
The Amazing Race fan