The Amazing Race 12

Zaczęty przez Pudelek, Wt, 28 Lis 2006, 19:50:06

Kotelet

Nuda panie, nuda...

Za duzo lotniska jak powiedziales Rosa...
Za malo sie dzialo...
Etap bardzo krotki...

TAR Asia jest swietny, ze wzgledu na to, ze wystepuje wiele zadan pobocznych, to wlasnie mi sie podoba w Asia. Zadanie typu, zrobic zdjecia, policzyc, przjechac kierujac sie GPSem ubarwiaja wyscig. W amerykanskiej tylko jada z punktu A do B robia roadblock, detour i jada na pitstop...

Rosa

A co do pary która odpadła. Nie rozumiem co im strzeliło do głowy żeby zamiast krótszego detour wybrać ten dłuższy, przecież wiedzieli że sa gdzieś na końcu. Do tego wiosłowali w tempie raczej spacerowym. Zasłużenie odpadli choć spodziewałem sie ich w finalowej trojce.

Reality Omega

Prawda jest taka że właśnie nie zasłużenie odpadli, gdyby dostali prawidłowe bilety to byli by w pierwszej trójce w tym etapie. Ocena które zadanie jest szybsze, a które nie też tutaj nie było łatwe bo oba zadania były fizyczne. Co do płynięcia to może nie był to sprint, ale i tak myślę że płynęli najszybciej ze wszystkich drużyn które to robiły. Nie mieli szans dogonić innych i tyle. Wielka szkoda bo była to drużyna którą najbardziej tu lubiłem.

Rosa

Cytat: Reality OmegaNie mieli szans dogonić innych i tyle.
Ale skoro widzieli ile mają straty do poprzedniego zespołu to mogli sie domyślać że wykonyjąc ten sam detour tamtych nie dogonią. Jedyną ich szansą bylo wybranie bardziej fizycznego i chyba krotszego zadania.

Pudelek

Tym razem Polskie Linie Lotnicze przyniosły uczestnikom szczęście.
Zgadzam się, że znów było za dużo akcji na lotnisku. Ale tak na prawdę to tutaj roztrzygnęła się kolejność w tym etapie.
Dobra była akcja z mokrą Jennifer i taksówkarzami. Według mnie ich wymagania co do klientów były wymówką. Kto by chciał wozić taką marudną i kłótliwą pasażerkę!
I znów odpadli moi faworyci! A w Wyścigu dalej pozostają drużyny ojciec-córka i dziadek-wnuk, które według mnie już dawno powinny odpasć. No i te marudy Nathan & Jennifer...
W tej chwili w zasadzie trzymam kciuki za drużyny: TK & Rachel oraz Kynt & Vyxsin.

Rosa

Cytat: Pudelek
Dobra była akcja z mokrą Jennifer i taksówkarzami. Według mnie ich wymagania co do klientów były wymówką.
Ee tam, wpuścilbys kogos mokrego do samochodu? Do prywatnego bym nie wpuścił a taksówkarz to jeszcze przecież musi myslec o innych klientach.

Pudelek

Tylko jak to możliwe, że wszyscy wykonywali tę część Objazdu i tylko ta para miała taki problem?

Rosa

Bo może inni się nie kąpali w wodzie tylko płyneli łódkami :)

Mau

przeciez oni wszyscy ladowali w wodzie jak zlatywali z tej liny?
moze akurat taksowkarz byl pedant :)
Albo inni wolniej wioslowali i zdazyli wyschnac :D

BTW jak mozna nei wiedziec JAK sie wiosłuje?!
radioactive. dalej zła

Luxis

Cytat: PudelekTym razem Polskie Linie Lotnicze przyniosły uczestnikom szczęście.
o co chodzi, możesz jaśniej ;) bo jeśli mnie zainteresuje to ściagne epizod. Wogóle co to był za odcinek, jaki numer?

Pudelek

To był S12E06 lub 12x6. :los:
Uczestnicy mieli dostać się z Wilna do Zagrzebia. Najlepszym (najszybszym) połączeniem był lot przez Warszawę(?) Polskimi Liniami Lotniczymi LOT. Ale nie było pokazanej przesiadki na polskim lotnisku. To (tylko) tyle.

Pudelek

12x7
Moje dwie ulubione pary zaprezentowały się najgorzej w tym odcinku.
Jedna para wciąż coś gubiła i nie mogła czegoś innego znaleść. A druga para miała ciągłe problem z dojazdem na miejsce wykonywania zadania. Jeszcze te zaskakujące problemy z samochodami. Z podejrzliwością patrzę teraz na ręce produkcji! :D Na szczęście wszystko skończyło się dobrze.
Podoba mi się nowa kara związana z byciem ostatnim podczas NEL. Tylko ciekawe co to dokładnie będzie...

Showmag

12x07
Cytat: PudelekZ podejrzliwością patrzę teraz na ręce produkcji!
Otóż to. Ten cały BB4.1 odebrał nawet przyjemność ogladania innych reality.
Kiedy kolejnym uczestnikom nawalil samochod, od razu pomyslalem, ze to jakis przekret. Już w takie przypadki przestalem wierzyc.
Szczesliwie moi JEDYNI faworyci zostali, choc podejrzewam, ze moga wypasc w nastepnym odcinku - ciężko bedzie nadrobic czas i jeszcze wykonac dodatkowe zadanie.

Jeszcze o FastForward... Na miejscu uczestnikow wpadlbym w dziką radość, że za free dostaję taki prezent. Ale gdybym tylko zobaczył CO dokladnie mam sobie wyryć na ciele, to mojemu zdumieniu nie byloby konca. F(ast) F(arward) na cale zycie? Nie, dziękuję :kreci:
Na ich miejscu udałbym się teraz na szybko do jakiegoś salonu i zrobił z tym coś.

Ogólem sezon jest wg mnie kiepski. Mało emocjonujacy uczestnicy, kiepskie zadania i brak jakichkolwiek zaskoczen.

Mau

12x8
No i po następnym odcinku. znów dużo zamieszania i podobnie jak w TAR asia mogłoby się skończyć całkiem inaczej.
Ale coż c'est la vie.

Aaragorn - a propos poprzedniego e i tatuażu tez na początku stwierdziłam że super ale gdy popatrzyłam na te ff to od razu pomyslałam : co z tym można zrobić :)
radioactive. dalej zła

igiko

Kompromitacja z Uturnem bo tak to troche bez sensu jak zrobiono zresztą te zachowanie pary lekko głupkowate, niestety kolejny raz Indie które się troche przejadły. Sezon ogólnie słaby ale SpeedBump wg. mnie dobry pomysł
The Amazing Race fan