The Amazing Race 12

Zaczęty przez Pudelek, Wt, 28 Lis 2006, 19:50:06

joker

Chciałem sobie pooglądać, ale mówią tak szybko i niewyraźnie, że nic nie rozumiem - więc znudziło mi się w połowie 1 ep. Zrobię jeszcze jedno podejście, ale nie wiem co z tego wyjdzie  :bye:

Pudelek

Epizod nr 2 jest już lepszy.
Co do wyeliminowanej drużyny zgadząm się z Rosą; ta drużyna ciekawie się prezentowała na samym początku. Ale w Wyścigu dała kompletną plamę.
Zadania bardzo fajne, zarówno objazd jak i blokada.
A Chińczyk strasznie terroryzuje swoją córkę jak i konkurencję. A co do czego przychodzi to nawet roweru nie potrafi utrzymać.
Dziadzio też pokazuje jakie wszystko jest proste (w teorii). To taki nasz Marian z BB.
Ale przynajmniej jest z kogo się pośmiać w tej edycji... :zabek:

igiko

Cytat: PudelekZadania bardzo fajne, zarówno objazd jak i blokada.
Tak to trzeba przyznać w 2ep dobrali te zadania świetnie zobaczymy co będzie dalej. Szczególnie te zadania rowerowe dość dobrze przedstawiły holenderską kulturę.
The Amazing Race fan

Reality Omega

sezon trzyma poziom, kolejny b.dobry odcinek, tylko czemu jedna z drużyn na końcu zrobiła, to co zrobiła, największy i najgłupszy błąd jaki widziałem od paru sezonów, jestem strasznie zawiedziony :?!:  :plask:  :sciana:  :bye:

PS. wypowiem się więcej jak już wszyscy obejrzą odcinek, teraz nie chce spojlerować

Pudelek

To chyba pierwsza edycja, którą oglądam bez przeczytania wcześniej spoilerów . Tak staram się sobie urozmaicić tę edycję. :los:
Kolejny ciekawy odcinek.
Jak na razie bez większych zaskoczeń odpadają słabe drużyny. Może trochę szkoda, że kolejność odpadania danych typów drużyn jest podobna jak w każdej edycji.
Nie lubię typu "randkujących par": Nathana & Jennifer oraz Loreny & Jasona. Ciągle albo na siebie najeżdzają albo robią jakieś sceny...
Za to trzymam kciuki za rodzeństwo i blondynki.

Showmag

Haha. Amazing Race przypomniał o Burkina Faso ;)
Ciekawe, czy Mai Kotarskiej z Baru4 udało się wyruszyć w to miejsce podczas jej trasy koncertowej :lol:

Wielka szkoda, że nie wylecieli Lorena i Jason. A tak ponownie przyjdzie oglądać łkanie tej pani nad rozlanym mlekiem...

Już trzeci sezon z rzędu zmuszony jestem oglądać blondynki. Ileż można? Te, jak na typowe Amerykanki przystalo, mają standardowe blond włosy, rozowe czapeczki i próżnię w głowach. Mieszkancow Afryki uważają oczywiście za mniej kumatych od narodu amerykańskiego: "This is C-o-o-w-w-w-b-o-y-y-y! C-o-w-b-o-y-y-y-y!" (i tu naśladownictwo ruchów pana z lassem) :zgon:

Piotr_K

Zacząłem oglądać dzisiaj tą edycję. Amazing race jak amazing race :)
Polubiłem parę "Kynt i Vyxsin" oraz "Azaria i Hendekea"- Obie wydają sie miłe mentalnie.
Mam jedno pytanie. Czy w jakiejkolwiek edycji byli w Polsce?

Pozdrawiam!

Pudelek

Poczytaj sobie trochę o poprzedniej edycji -All Stars. Wtedy na pewno już nie będziesz się łudził, że na trasie tego Wyścigu znajduje się Polska. No chyba, że będzie jakaś przesiadka w Warszawie lub Krakowie jak było w edycji dziesiątej.

Showmag

12x04

W skrócie: TAR jak TAR. W końcu pojawił się U-turn. Jakieś urozmaicenie od - moim zdaniem - nudnej intersekcji.
Jak na razie moimi jedynymi faworytami są Goci :updown: Innych okazów brak.
Zadania tym razem były średnio ciekawe; jedynie zadanie taneczne przypadło mi do gustu. Niektórzy przybierali całkiem nieoczekiwane pozy, to też tubylcy mieli niezły ubaw  :los:

Z kolei zapowiedź kolejnego odcinka do ubawistych już nie należy i wygląda poważnie niebezpiecznie :he?:

Exile

Nie mam czasu na oglądanie TARu, co to jest ten uTurn? :)

Piotr_K

Jest to zatrzymanie jednej pary na określony czas. Wykorzystane w dobrej chili, może uratować zawodników od eliminacji.

Kotelet

Odcinek fajny, ale juz TAR mi sie troche nudzi... :P Znowu nie wygra w ameryce para kobieca <blondyny nie sa tak dobre jak siwetne BQ>. Moje ulubiona para to goci, sa tacy fajni ^^ xD Najmniej lubilem pare ktora odpadla <jak ta kolesiowa doila w poprzednim odcinku myslalem, ze padne ze smiechu xD>, Nathan & Jennifer sa tez denerwujacy, nie lubie par "dating".

U-turn ciekawy zwrot i sie nie dziwie Blonda ze go uzyly, sa tylko 2 w calym wyscigu, wiec trzeba z niego skorzystac ;P

Piotr zle wytlumaczyles, U-turn polega na tym, ze wyznaczona para musi zrobic drugi Detour, ktorego wczesniej nie zrobila, wiec tak naprawde robie obydwa Detour i nie ma zadnego wyboru ;)

Piotr_K

Masz rację :D Zwracam honor. Widać, że źle zrozumiałem :)

To dojenie było rzeczywiście zabawne - również sie uśmiałem :D

Pudelek

12x05
Znowu za dużo czasu poświęcono na pokazanie sytuacji jak drużyny zdobywały bilety lotnicze. Było to mało ciekawe. Nic takiego się nie wydarzyło co mogłoby przebić takie przygody z poprzednich edycji.
Zadania ciekawe i tak jak lubię rodem z  Europy. Kolejny etap pewnie też będzie na Litwie.
Blondyny mnie zawiodły. Już dawno nie było drużyny, w której spory miałyby tak destrukcyjny efekt. Zresztą w tej edycji zdecydowanie brak mi faworytów...
To mają być  NEL?

Rosa

12x06
ZA DUŻO MATERIAŁU Z LOTNISKA.
Dopiero po 18 minutach zaczął się normalny program czyli ponad 1/3 odcinka poświęcono na kupowanie biletów. Dużo lepiej to zrobione jest w TAR Asia gdzie na tą czynnośc poświęcono nie więcej niż minutke ostatniego odcinka.