[Australia] The Amazing Race: Australia

Zaczęty przez Pudelek, Śr, 21 Lip 2010, 13:42:32

Pudelek

Na razie nie wiadomo za dużo na temat tej edycji. Nie wiadomo czy trasa Wyścigu będzie przebiegać tylko przez Australię czy przez cały świat, kiedy będzie nagranie i emisja w jakiejś tv, jaka będzie wygrana i kto będzie prowadzącym. Podobno jest szansa na to by prowadzącym był Phil, który prowadzi oryginalną (amerykańską) wersję programu.

wb1

Powstają kolejne edycje kontynentalne, a u nas nic... Tylko Europa, Afryka (no i Antarktyda ;)) nie planują na razie własnej wersji TARu, a szkoda.

Pudelek

Wiadomo coś więcej na temat programu.
Zgłoszenia są przyjmowane do 8 września. Jest to edycja tylko dla mieszkańców Australii: https://au.tv.yahoo.com/the-amazing-race/ , a program nagrywany będzie jesienią.
Oto logo:

Tylko jeszcze prowadzący nie jest znany.

Phil

W tej edycji drużyny również odwiedziły Polskę. Program nagrywany był w listopadzie 2010 roku, a swoją premierę będzie miał najprawdopodobniej w maju tego roku.

Pudelek

W USA chyba powinni darować sobie kolejne edycje. Natomiast przyszłością formatu są regionalne edycje programu.
Na 100 % spojrzę na edycję australijską. Interesuje mnie czym będzie się różniła ta wersja od oryginału no i oczywiście będę wyczekiwał etapu polskiego.

Tkk_Bolly

01x01
I jak się podobał premierowy odcinek?

Ja jestem pozytywnie zaskoczony. Przede wszystkim odcinek trwał dwie godzinny i dzięki temu moglśmy poznać wszystkich.No właśnie wszystkie ekipy pokazywali równomiernie, za co też ogromny plus. Widać też, że w castingach postawili na urodę :los: Ale mimo wszystko ekipa jest urozmaicona i każdy znajdzie jakiś fawoytów dla siebie. Jak narazie najlepsze wrażenie na mnie wywarły modelki, serferzy i Chris z piękną Anastacią. Szkoda, że nie było eliminacji zwłaszcza patrząc kto przybiegł na miejscu ostatnim.
Co do zadań to oprócz pierwszego to mi się podobały, o pozycjach głównie zaważyło liczenie pieniędzy, trochę za duży wpływ na grę miała ta konkurencja. Ale w sumie dobrze, że często jest roszada w pozycjach przez co ogląda się bardziej emocjonująco

Phil

01x01
Pierwszy odcinek był bardzo dobry. Moi faworyci to na razie Sam & Renae, Jeff & Luke i Anne-Marie z Tracy. Były emocje. Drużyna, która przybyła jako ostatnia mogła odpaść ;)

A ja serferów nie lubię. Mam nadzieję, że szybko odpadną. Nie mogę doczekać się kolejnego etapu.

Pudelek

ep 1
Rewolucji nie było ale oglądało się przyjemnie i zapowiada się ciekawa edycja.
Osobiście zaintrygowały mnie panie pracujące w hipermarkecie. Teoretycznie pierwsze do odstrzału, praktycznie mogą przebyć parę etapów zwłaszcza, że ich zmagania wzbudzają emocje.
Surferzy i kowboje teoretycznie mają spore szanse, a praktycznie nie prezentują się już tak okazale.
Para która przybyła na metę ostatnia rzeczywiście mogłaby odpaść bo jest chyba najmniej charakterystyczna i waleczna.

sloneczko107

01x01
Oglądnęłam, choć w sumie nie miałam zamiaru, ale bardzo mi się odcinek podobał i zadania były ciekawe, tylko ten brak eliminacji mnie zawiódł... w sumie nie spodziewałam się że modelki będą pierwsze na tym etapie, ale dobrze dla nich widać że są silną drużyną :) na ten moment nie mam faworytów jako takich, ale przyjemnie się oglądało odicnek, wiec na pewno sięgnę po kolejny :)

Phil

A nie mówiłem, że warto zobaczyć ;)

1x02
Już nie tak kolorowo jak ostatnio. Nie lubię takich etapów, gdzie po zadaniu trzeba polecieć w inne miejsce. Dobrze chociaż, że jedno państwo to jeden etap, nie jak w pewnej edycji TARA, gdzie do jedno państwa leciało się na jedno zadanie. Zadania były tragiczne, bo powielone:
Zadanie z kołem, olejem i samochodem - TARA 3
Kurczaki - TARA 3
Zadanie z bawołem - TARA 2
Zadanie z monetami - TARA 3
A zadanie z szukaniem wachlarza skojarzyło mi się z zadaniem z szukaniem osoby z telefonem komórkowym ze zdjęciem danej drużyny - TARA 2

Szkoda, że surferzy wygrali etap... Jak na razie moi faworyci to: Anne-Marie & Tracy, Sam & Renae, Anastasia & Chris

Tkk_Bolly

01x02
Drugi odcinek zadaniowo mniej mi się podobał. Nie podobało mi się to ciągłe zrównywanie w czasie uczestników.Tak jakby co chwilę gra zaczynała się od nowa i pierwszą połowę odcinka można sobie spokojnie przewinąc.

Podobały mi się intereakcje uczestników, przede wszystkiem przy zadaniu z monetami. Joey jest śmieszna, prawdziwa b*tch, ale jej relacje z innymi kobietami wymiatają.

Co do drużyny którą pożegnaliśmy, to trochę szkoda, ale jest silna, ciekawa kadra, więc mało drużyn możnaby żegnac bez żalu

sloneczko107

01x02

Cytat: Phil w Wt, 24 Maj 2011, 21:42:01
A nie mówiłem, że warto zobaczyć ;)

to cię posłuchałam i zobaczyłam ;)

drugi odcinek tak samo mi się podobał, jak i pierwszy ;)
pary sa ciekawe i przykuwają uwagę, a 'dogadywanie się' na zadaniu z monetami było ciekawe i chyba pokazała że Joey do lubianych nie należy, jak i całą para
ogólnie to taka fajna odmiana po kiepskich edycjach amerykańskich

Phil

01x03
Odcinek był lepszy niż poprzedni, chociaż znowu krótszy. Zadania oczywiście znów częściowo skopiowane, ale nie będę o tym mówić :) Dopalacz mi się podobał. Mam nadzieję, że Rich i Joey i odpadną w następnym tygodniu. Szkoda Express Pass'a Sam i Renae. Modelki trochę się skompromitowały nie wiedząc gdzie jest Hong Kong. I w dodatku eliminacja moich faworytek. No nie...

Tkk_Bolly

Wie ktoś jak z oglądalnością? I ewentualną realizacją drugiego sezonu?

1x06
Modelki już są zdecydowanie najsłabsze w stawce, więc przejście każdego kolejnego etapu,  będzie dla nich sukcesem. Ale teraz pewnie będzie się szykował  non-elimination leg, więc może je trochę jeszcze pooglądamy. Obok nich kibicuję parze Chris & Anastacia, których udało mi się bardzo polubic.  W zeszłym odcinku całe szczęście, że cudem znaleźli kluczyki do auta w piasku na pustyni. Są bardo mocni i chyba jako jedyni mogą namieszac w czołówce, w której są  trzy pary męskie  dosyc nudnym.Czyżby w  kolejnym odcinku drużyny zawitały do Polski