Milionerzy

Zaczęty przez Showmag, Wt, 11 Wrz 2007, 04:09:05

Detryt

Z takimi pytaniami to moglbym grac :)

Wlasciwie wszystkie odpowiedzi znalem, a zeby odpowiedziec na to ''niezwykle trudne'' pytanie o Kake wystarczy sie troche pilka nozna interesowac :) Banalne.

I to mi sie wlasnie nie podoba, jeszcze w polaczeniu z pierwszym pytaniem (z tym zyczeniem latwych pytan dla uczestniczki) rodzi sie pytanie - czy producenci nie chca przypadkiem ulatwic komus drogi do miliona?
Bo przeciez w tej edycji ogladalem kilka odcinkow i wiekszosc uczestnikow odpadala na samym poczatku gry, wiec zeby nie zniechecic publiki dano masom troche igrzysk.

kryki

CytatSwoja drogą to na publiczności płacą 50 zł za ok 6-7 godzin w studiu i łatwo się tam dostać .A wcześniej myślałem ,że trzeba zapłacic aby wejsc.Ciekawe jak to jest w show'ach i naszym BB

W BB 4.1 płacili 30 zł za odcinek. W BB V ponoć płaca 50 zł za odcinek.

Trzymam kciuki za Pauline.

robinson

Pauline, która i tak wygra 500,000 zł .Żenada i tyle. Nie ma za co trzymać tych kciuków.

Goku

Ja szczerze wątpię, że zrezygnuje - ma zbyt duże szanse na zwycięstwo. Przykro mi Tkk_Bolly, ale jakoś ci nie wierzę. Albo kłamie ta twoja znajoma albo to ty robisz nas w balona.

joker

W dzisiejszym "dzienniku" było napisane, że TVN ujawnił (czego trochę nie rozumiem) ile wygra Paulina:
Spoiler
500 000 zł :(  
[Zamknij]
był artykuł na pół strony, ale niestety więcej szczegółów nie znam, bo tylko zerkałem do kolegi, który siedział obok :P

chatiflatt

może dlatego, że pojawiało się coraz więcej sygnałów od osób
Spoiler
takich jak koleżanka Tkk_Bolly, które były na nagraniu.
[Zamknij]
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

SkazanyNaSmierc

Cytat: jokerbył artykuł na pół strony, ale niestety więcej szczegółów nie znam, bo tylko zerkałem do kolegi, który siedział obok
Link do calosci :(
Spoiler

Piotrek

Nie wiem jak Wy, ale nie uwierze do póki nie obejrzę.  Zawiść ludzi może być tak ogromna, że lepiej nie zwracać na to co piszą internauci. Po prostu Paulina wywołała ogromną burzę czy wygra milion czy nie i dlatego gazety i internauci wymyślają różne rzeczy... Takie jest moje zdanie...

Jutro - zobaczymy... Coś nie chce mi się wierzyć, że nie wygra bo ma dwa koła ratunkowe więc ma ogromną szansę na wygraną...

Luxis

Nie wierze w to, że nie wygra nagrody głównej... Ludzie zmyślają i specjalnie to piszą, nie wierzcie im, na forum Milionerów podali kilka pytań, które rzekomo były za milion, i komu wierzyć?? Bzdura, ja ludziom nie wierze, a moja znajoma była, mój znajomy kuzynki był, moja ciocia z Ameryki była na widowni, itd. itp.

Poza tym większość twierdzi, ze na prawie wszystko znała odpowiedź, teraz po fakcie może tak, ale przed telewizorem na pewno nie. Poza tym pytania są łatwe, jeśli znamy na nie odpowiedź, a trudne jeżeli nie, czyli dla każdego poziom jest inny, proste jak budowa cepa..

Nawet gdyby to było specjalnie i wygrałaby ona to bardzo bym się cieszył i mocno 3mam kciuki :] Przecież musi być w końcu pierwszy polski milioner, ile lat można czekać...

P.S.Japonia ma 14 milionerów z tego programu, to myślicie, że tam mają arcy ciężkie pytania?? jaaasne :P hehe

Luxis

Teraz zobaczyłem ten artykuł w Dzienniku i jest o przekłamany, jest bardzo dużo nieścisłości, zobaczcie sami (pogrubiłem nieścisłości):
Cytat: dziennik.plMilion pozostanie niezdobyty
środa 2 kwiecień 2008 17:09

Nie będzie głównej nagrody w "Milionerach"

Nie będzie miliona w "Milionerach" - ujawnia press.pl. Paulina Kowalczyk, której do zdobycia głównej nagrody teleturnieju zostało jedno pytanie, odejdzie z programu z "zaledwie" połową miliona. Studentka architektury, według press.pl, w nagranym już odcinku nie zdecydowała się zaryzykować. A w internecie pojawiły się pytania za milion.

Press.pl twierdzi, że program TVN idzie na wojnę o telewidzów z nowym polsatowskim teleturniejem. W czasie ostatniego odcinka "Milionerów", w którym Paulina doszła do pytania za milion, emitowano w Polsacie "Strzał w dziesiątkę".

Dlatego, według press.pl, TVN zaczął mocno reklamować kolejny odcinek, w którym Paulina Kowalczyk ma walczyć o milion złotych. Gdyby się jej udało, zostałaby pierwszą Polką, która zgarnęła główną nagrodę. A to pomogłoby stacji wygrać walkę o telewidzów.

Tymczasem, jak podaje press.pl - zazwyczaj dbający o wiarygodność swoich informacji - sensacji w teleturnieju nie będzie. W sobotnim odcinku Paulina Kowalczyk nie zdecyduje się odpowiedzieć na pytanie za milion.

W internecie pojawiły się już rzekome przecieki, mówiące o tym, jak wyglądać będzie sobotni odcinek teleturnieju. Według internautów, Paulina dostanie pytanie z mitologii.

W jednej z wersji będzie ono brzmiało: Która z bogiń ma taką samą broń jak Artemida:
A: Selene B: Diana C: Juwenta D: Ops.

Inna mówi, że pytanie za milion to: Która z niżej wymienionych postaci mitologicznych nie była dzieckiem Bellerofonta?
A: Hippolochos B: Filonoe C: Isandros D: Laodamia

Potem scenariusz przy obu pytaniach się powtarza. Paulina, jak donoszą internauci, najpierw skorzysta z koła ratunkowego pół na pół. Wtedy odrzucane są dwie z trzech błędnych odpowiedzi. Następnie łodzianka poprosi o pomoc publiczność. Internauci twierdzą, że głosy rozłożą się 52% do 48%. Dlatego, jak piszą, Paulina zrezygnuje z odpowiedzi i odejdzie z programu z połową głównej nagrody w kieszeni.

Ale to tylko przecieki, które zawsze pojawiają się przy takich okazjach. A dla ciekawskich wyjaśnienie - w obu przypadkach prawidłowa jest odpowiedź B.

Andrzej Mężyński
Na końcu puenta, że zawsze pojawiają się przecieki jest najbardziej trafna...

Po pierwsze nigdy nie widziałem artykułu, w którym piszą tak często źródło informacji. Po drugie Milionerzy z Pauliną byli emitowani w niedziele o 18, nie w sobote, kiedy był Strzał w 10...

Zobaczymy co będzie...

Pudelek

Ja obstawiam, że ta dziewczyna nie wygra miliona. Gdyby wygrała to ten cały szum powstałby dopiero po emisji ostatniego pytania...
Myślę, że TVN nie przypadkowo emituje ten odcinek teraz. Wydaje mi się, że zainteresowanie po wielkim powrocie już mija, no i teraz trzeba dać ludziom jakąś wygraną by znowu wzbudzić emocje. A poza tym Polsat właśnie ruszył ze swoim konkurencyjnym teleturniejem. Teraz wiadomo, że nie zaszkodzi on "Milionerom".

EDIT: Luxis ze swoim artykułem mnie wyprzedził. W pełni zgadzam się z jego treścią.

Cytat: LuxisPo drugie Milionerzy z Pauliną byli emitowani w niedziele o 18, nie w sobote, kiedy był Strzał w 10...
Ale to właśnie ten dzisiejszy sobotni odcinek będzie najbardziej emocjonujący...

Tkk_Bolly

W sumie na waszym miejscu też pewnie bym nie uwierzyl, bo w necie różne rzeczy wypisują .A to, że nie wygra to fakt.. i jak już pisałem wczęsniej pozmieniali kolejność odcinków , bo ten z Pauliną był miesiąc temu kręcony, aby jak pisało w artkule Milionerzy mieli konkurować ze Strzałem 10-tkę.Po emisji programu z Pauliną możemy się wkróce spodziewać  odcinków ,które był kręcone wcześniej czyli bez szans na główną wygranę

Pozdrawiam niedowiarków :yeah:

Luxis

Jasne jasne :/

Znalazłem coś jeszcze na stronie Press.pl:
Cytat: press.plJak wynika z nieoficjalnych informacji "Presserwisu" – Paulina Kowalczyk nie zdobędzie w najbliższy weekend najwyższej nagrody (odcinek został już nagrany). Wycofa się z 500 tys. zł.
czyli informacje są nieoficjalne..

Piotrek

Cytat: Tkk_BollyA to, że nie wygra to fak

TO nie jest fakt. Faktem będzie dopiero jak obejrzymy ten odcinek... Zresztą dlaczego miałaby nie wygrać? Ma dwa kola pytaniue trudne chyba nie będzie więc... Tkk_Bolly nie wierzę Ci, wybacz...

Cytat.Po emisji programu z Pauliną możemy się wkróce spodziewać odcinków ,które był kręcone wcześniej czyli bez szans na główną wygranę

Ciekawe skąd ty to wszystko wiesz. Ktos Ci nagadał bzdur i teraz klepiesz...

Cytat: Tkk_BollyPozdrawiam niedowiarków :yeah:

No coment.... :sciana:

Pudelek

Do Luxisa: Oficjalnie to tylko może TVN potwierdzić lub zaprzeczyć. A im zależy na tym by ludzie do ostaniej chwili czekali na rozstrzygnięcie.

Cytat: maniakTV
Cytat.Po emisji programu z Pauliną możemy się wkróce spodziewać odcinków ,które był kręcone wcześniej czyli bez szans na główną wygranę

Ciekawe skąd ty to wszystko wiesz. Ktos Ci nagadał bzdur i teraz klepiesz...

Akurat teraz to Ty się mylisz i jeszcze czepiasz sie kogoś kto prawdopodobnie ma rację. W większości teleturniejów nadają odcinki nie w takiej samej kolejności jak je kręcą.