Inne teleturnieje

Zaczęty przez Luxis, Pn, 16 Maj 2005, 20:03:22

podmark

To ma być przede wszystkim dobra zabawa - nie można przejmować się tym, co mówią inni :).

Pudelek wystąpi w jednym z pierwszych odcinków - wtedy jeszcze mało osób będzie wiedzieć, że jest taki śmieszny program w tv. Gorzej będzie po miesiącu emisji, oglądalność zacznie rosnąć, a wtedy ... odcinek z moim udziałem  :los:

chatiflatt

ok, a pytania jakiego typu mogą paść? podajcie przykład?
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

FK

Pudelek - konieczie daj znać, kiedy można Cię oglądać. Trzymam za Ciebie kciuki i zyczę POWODZENIA :)

chatiflatt

po pytaniu jakie padło w kierunku Edyty Górniak [Dzień Kangura] zakładam, że poległbym.... ;P
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

joker

W tym odcinku amerykańskiej edycji, który oglądałem były naprzykład takie pytania:
- Dwie rzeki Ameryki mają więcej niż 2000 mil. Jedną z nich jest Missisipi, jaka jest nazwa drugiej?
- Jaki jest drugi co do wielkości stan w USA?
- Ile planet w Układzie Słonecznym jest mniejszych od Ziemi?
- Ile liter "a" jest w jakimś tam wyrazie?
- Ile narodowych świąt jest w listopadzie
itd ;)

chatiflatt

Barbara Weston

Pudelek

Nie w polskiej wersji. Ten program to koszmar dla wszystkich jego uczestników. Przynajmniej dla tych, z którymi rozmawiałem!

FK

Pudelek - opowiadaj!! Czekamy wszyscy...

Luxis

Jak wrażenia po Kole Fortuny? Bo nie widziałem jeszcze ani jednaego odcinka...
P.S.Chciałbym aby wróciło Najsłabsze Ogniwo oraz Grasz czy nie Grasz :devil: hehe
P.S.2.A pamiętacie jeszcze Życiową Szansę? Myślicie, że to losowanie uczestników było przypadkowe czy z góry zaplanowane? :)

ixa86

Jak dla mnie koło fortuny jest niestety mało ciekawe... a szkoda bo w głowie miałam pozytywne wspomnienia z dzieciństwa :los: TYniec mnie drażni, ta kobieta od odkrywania liter robi tam za atrape bo tak naprawde odsłania się to samo...finał jakiś dziwny ( Tyniec podaje jej litery do odgadnięcia), ogólnie mi sie niezbyt podoba. ale lubie zgadywać hasła więc czasem jak trafie to chwilę oglądam dla tych haseł  :P

joker

Ja tylko tyle co zasłyszałem, że program jest na poziomie show dla dzieci, a Tyniec robi z siebie idiotę :los:

Kardines

Oglądnąłem kilka odcinków "Czy jestes...". Ogolnie program byłby taki sobie poza tym że pytania są niektóre dla jakiś geniuszy i żaden z dzieciaków (albo mało który) zna odpowiedź. A tak wogóle to coraz rzadziej oglądam bo wkurza mnie przemądrzalstwo tych dzieciaków, a im dalsze odcinki, tym gorzej  :plask: (choc nie moga sie równac jeszcze z tym co widziałem w Eureko którego 3 edycja akurat leci. Trafiłem tylko na 1 odcinek, tamci "uczestnicy" sa poza granicami :] obejrzyjcie  to bedziecie wiedzieli o czym mowie)

podmark

W marcu w Polsacie startuje nowy teleturniej "Strzał w dziesiątkę". Jest to polska wersja "Power of 10". Prowadzącym ma być Cezary Pazura, a główna nagroda wyniesie co najmniej milion złotych (Polsat rozważa nawet możliwość dania 10 milionów). Uczestnicy nie muszą się wykazywać żadną wiedzą, liczy się szczęście - gracze typują, ile procent ankietowanych odpowiedziało na dane pytanie. Przy pierwszym pytaniu za 1000 $ zaznacza się przedział 40-procentowy, za 10 tysięcy 30-%, za 100 tys. już tylko 20-procentowy, za milion 10-procentowy, no a za 10 milionów trzeba wybrać odpowiedni procent z ostatniego pytania (tego za milion). Program ma być emitowany 2 razy w tygodniu -  w weekendy. Producentem będzie ATM Grupa :/

chatiflatt

Barbara Weston

Showmag

Lepiej się tego okreslic nie dalo, Chati ;)
To taka uproszczona, bardziej widowiskowa familiada. Mało ambitne widowisko, ktore nic nie wnosi.
Mialem okazję widzieć jeden odcinek przy okazji zeszłorocznego BB8 w USA (gdzie 2 uczestniczki trafily z Domu BB do tego wlasnie teleturnieju) i nie widzę w tym nic porywającego.

U nas już media trąbią, że program jest lepszy od Milionerów. Cóż, z racji tego, że niemyślenie jest wszędzie w modzie i wszędzie jest propagowane, to może i u nas ten programik się przyjmie.