Inne teleturnieje

Zaczęty przez Luxis, Pn, 16 Maj 2005, 20:03:22

Luxis

Cytat: podmarkMasz pewnie na mysli program "5 tegen 5" nadawany na RTL 2
nie, chodzi mi o program, który już dawno widziałem, ze 2 lata temu, był albo na Sat.1 albo na ZDF, ARD lub Live. I to była Familiada taka normalna rodzinna, tylko że studio lepsze mieli, choć teraz to polskie też się zbliżyło do tamtego niemieckiego.
Cytat: jokergosciem specjalnym programu "Załóż się" będą Katrina and the Waves
nieznam ich z Eurowizji...

joker

Cytat: Łuki
Katrina prowadziła razem z Renars'em konkurs "conrgatulations", a zespół zwyciężył eurowizję w 1997 roku.

Axim

Hmm... a może kogos zainteresuje cos z archiwalnych teleturniejów ?

Ostatnio na mojej stronie: //www.polish-tv.prv.pl napisalem artykuł o historii teleturnieju "Koło fortuny". Pojawiło się też dużo zdjęć z programu (dział: zapy) a więc jesli ktos ma ochotę zobaczyć to zapraszam :)

sharkan

Cytat: joker
Cytat: Łuki
Katrina prowadziła razem z Renars'em konkurs "conrgatulations", a zespół zwyciężył eurowizję w 1997 roku.

https://paluki.pl/eurowizja/mp3/gbr1997.mp3   LOVE SHINE A LIGHT (duzymi , na kolorowo i specjalnie napisane zeby bylo widac :P)

Tą piosenkę będziemy mogli też wysłuchać w wynkonaiu Sakisa Rovasa( GRE 2004) - prowadzącego ESC06 na otwarciu

Luxis

Ten nowy teleturniej TV4 będzie miał premierę 4 maja i jest to inny niż zapowiadany (tak mi sie wydaje, ale nie jestem pewien :P ) na licencji I knew It!
Będzie to Przetrwanie (dziwny tytół jak dla mnie). Prowadzącym będzie Olszewski (ten sam co prowadził Daję słowo, szkoda że sie skonczyło)...

podmark

No rzeczywiscie - to będzie zupełnie inny teleturniej - pewnie jakis polski pomysł... Tytuł też mi się nie podoba, ale formułę mają fajną - w każdej rundzie zadawane będą te same pytania :) No a "I knew It", czyli "Nie zapomnij" będzie pewnie jesienią w Polsacie :)

Cytat: ŁukiProwadzącym będzie Olszewski (ten sam co prowadził Daję słowo, szkoda że sie skonczyło)...

Nie Olszewski, a Orleański :) Olszewski to tancerz "Tańca z Gwiazdami" :)

podmark

Oglądał ktos z Was pilotażowy odcinek nowego teleturnieju Pijanowskiego - "Ryzyko" ?? Ja niestety tak. Wg mnie to pomysł słaby - te ukryte nagrody też do d...  Bo jak można dać wygrać ludziom 6 jajek, albo pomidory  :plask:  Mam nadzieję, że program nie doczeka się realizacji kolejnych odcinków.

Luxis

a co to za program i na jakim kanale, o której leci?

podmark

Leciał w poniedziałek, 1 maja o 10:45 na TVP 1 - nie oglądając tego nic nie straciłes :)

Pudelek

Niestety widziałem. Bardzo słaby teleturniej, nieciekawa formuła, żenujące nagrody (jak już wspomniał Podmark) i niskie wygrane w finale (100zł!)  jak na teleturniej w telewizji publicznej. Podobno samym pomysłodawców jest Pijanowski. Niech lepiej facet zgada się z Magdą M. (nie pamiętam jej nazwizka, chyba Masny lub Masnej) i zacznie kręcić kultowym kołem fortuny :yeah: !

podmark

No i TV 4 wyemitowała własnie pierwszy odcinek nowego teleturnieju - "Przetrwanie". Muszę przyznać, że ta produkcja ATM-owi nie wyszła... Ogólnie to format słaby, prowadzący do bani, scenografia też... I co najważniejsze - już "Daję słowo" było od tego lepsze. Godzina emisji też jest zła - program z takim poziomem nie powinien się znaleć we wczesnym prime-time, lecz co najwyżej o godzinie 16:00.

Luxis

i ja znów zapomniałem i przegapiłem :/

alexander

o 16:00 jest moda na sukces  :devil:  :devil: Program kiepski, "Daje słowo" lepsze nieco ale ten to ehhh a tytuł już sam za siebie mówi "Przetrwanie" czyli kto z telewidzów przetrwa do konca programu!! :ubaw:  :ubaw:

joker

Jak czytam wasze opinie o nowych programach to rysuje mi się obraz nędzy i rozpaczy w Polskiej TV. Poszukajmy jakis dobrych stron zawsze trochę próbują urozmaicić :)
A propos "daję słowo" https://video.google.com/videoplay?docid=-2667621731894567044&pr=goog-sl
w ostatnim SMS puscili ten fragmencik podczas "końca nie widać, końca nie widać, nie widać, nie widać..."

Luxis

hehe, widziałem to, dobre było to "obciąganie" :P ;)