Inne teleturnieje

Zaczęty przez Luxis, Pn, 16 Maj 2005, 20:03:22

Showmag

Trwają prace nad polską wersją teleturnieju "Hole In The Wall", w którym uczestnicy muszą tak wygiąć ciało, aby w najróżniejszych pozycjach zmieścić się w otworze styropianowej ścianki. Japoński format pokazały już między innymi stacje BBC One, FOX oraz Russia TV.

Program w oryginalnej wersji w 2006 roku emitowała japońska Fuji TV. Od niej prawa do produkcji nabyła FremantleMedia, która wprowadziła go na australijski, brytyjski, rosyjski oraz amerykański rynek. Teraz firma przygotowuje się do realizacji polskiej odsłony teleturnieju.

W każdej grze biorą udział dwie trzyosobowe drużyny. Ich członkowie muszą przyjmować takie pozycje by zmieścić się w otworze w styropianowej ścianie. Nadjeżdża ona z odległości ok. 15 m zbliżając się do uczestnika, który stoi na krawędzi basenu. Zawodnik, któremu nie uda się przeskoczyć przez ścianę, wpada do wodnego zbiornika. Każda udana próba jest punktowana.

Castingi do programu rozpoczną się w styczniu. Już teraz trwa jednak nabór internetowy. Producent zachęca do udziału w show wszystkich "którzy nie posiadają żadnego talentu". Firma nie zdradza na razie dla kogo wyprodukuje format. Najprawdopodobniej trafi on na antenę, któregoś z nadawców, w marcu 2009 roku.

[WM]

Życzyć tylko powodzenia w sprowadzeniu tego badziewia do polski ;)
Ten program po 1 odcinku (a nawet i w trakcie) staje sie nudny i nie dziwię się, że Amerykancy zdjęli go z antenty po paru emisjach...

Kuba 942

Niech pomyślę...Polsat? Coś tak mi się wydaje.
Ogólnie to dziwny ten teleturniej [jak czytam z opisu] Zamiast ściągać takie teleturnieje, to niech nasze TV już wrócą do sprawdzonych np. Chwila Prawdy [TVN], Idź na Całość [Polsat], Miliard w Rozumie i Va Banque [TVP]

Joel

Ten teleturniej jest tak samo głupi jak i śmieszny :P Wersja japońska mnie rozwaliła. Jeśli się nie mylę, to chodzi o Human Tetris. Dla zainteresowanych linki :

https://youtube.com/watch?v=Ll2kajMH2u0
https://youtube.com/watch?v=4bekQU9l8hk&feature=related
https://youtube.com/watch?v=PB3Ir3sRIJo&feature=related
https://youtube.com/watch?v=UG0guVq_0uo

A może zrobiliby edycję Vip?  :los: Taka Jola Rutowicz wyginająca się na dziwne kształty ? :P

Mam nadzieję, że to jednak nie powstanie -nei potrzeba nam kolejnej głupoty....

DJ Ice

No cóż, ja nie pokładam większych nadziei w ten projekt. Jego fanem nie jestem, ale ciekaw jestem jak to u nas wyjdzie.

Jednak bardziej mnie interesuje, która telewizja chce ten program wyemitować...

Rosa

To coś z pewnościa sie pojawi, cięzko wymyslić cos tańszego a jak wiadomo u nas bardziej się liczy nie atrakcyjność (w tym przypadku żadna) a zrobienie programu za grosik.

DJ Ice

CytatJapońskie show w polskiej wersji w Czwórce

Czwórka pokaże wiosną polską wersję comedy game show "Hole in the wall". Castingi do programu odbędą się 11 i 12 stycznia w stolicy. Japoński format pokazały już między innymi stacje BBC One, FOX oraz Russia TV.

Przypomnijmy, że "Hole in the wall", to absurdalny teleturniej, w którym uczestnicy muszą tak wygiąć ciało, aby w najróżniejszych pozycjach zmieścić się w otworze styropianowej ścianki. W każdej grze biorą dwie trzyosobowe drużyny.

Program dla TV4 wyprodukuje firma FremantleMedia Polska, która realizuje dla TVN między innymi 'Mam talent!" "Na Wspólnej" oraz talk-show Kuby Wojewódzkiego.

źródło: wirtualnemedia.pl

* * *

Chati, do tego programu chciałeś się zgłaszać? ;)

chatiflatt

nie nie, Moment prawdy dla Polsatu.
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

adikm1

Czy ktoś jeszcze został zaproszony na casting :D ?? 

Kuba 942

We wiosennej ramówce telewizyjnej Dwójki pojawi się nowy teleturniej - "Do boju Polsko", który ma zastąpić krytykowany show "Gwiazdy tańczą na lodzie".
Nowa pozycja TVP2 ma opierać się na formacie "I love my country", który emitowały już telewizje w Czechach, Niemczech i Holandii. W programie "Do boju Polsko" Polacy będą mieli okazję pokazać, jak kochają swój kraj

[media2.pl]

Ciekawe o co będzie chodzi w tym teleturnieju. Bo to, że Polacy będą mieli pokazać jak kochają swój kraj za dużo mi nie dało.
Mogli by powrócić do teleturnieju Va Banque. Ale to będzie taki teleturniej w sam raz dla TVP bo o Polsce.

adikm1

Dzwonili już do kogoś z castingu do Hole in the Wall :) ??

Kuba 942

Teleturniej prowadzony przez Cezarego Pazurę nie powróci na antenę telewizji Polsat - dowiedział się Presserwis. W zamian stacja zaoferuje widzom... program randkowy.
Nina Terentiew, dyrektor programowa Polsatu, przyznaje w rozmowie z Presserwisem, że teleturniej ,,Strzał w 10" nie odniósł sukcesu.

Miejsce teleturnieju w wiosennej ramówce ma zająć nowy program randkowy oparty na formacie izraelskim ("Foreplay"). Uczestnicy będą wybierać partnerów na podstawie krótkich materiałów filmowych.

[media2.pl]

Co oni mają z tymi randkowymi programami. Najpierw TV4 teraz Polsat. To już Strzał w 10 lepszy.

Ice

CytatCo oni mają z tymi randkowymi programami. Najpierw TV4 teraz Polsat.

Tylko, że ''Gra Wstępna'' i ''Chłopaki z taśmy'' mimo, że to podobne produkcje (randkowe) to i tak będą się znacznie różnić. Przynajmniej tak widać po krótkich opisach i moich informacjach, które sprawdzę i przeanalizuję dopiero jak te dwa programy wystartują. I w zasadzie to Polsat pierwszy poinformował o emisji ''Gry Wstępnej'' w sezonie wiosennym, a potem dostarczyła informację Czwórka. Chociaż to nie jest ważne, bo wszystko wewnątrz stacji (produkcje, które będą emitowane, ułożenie ramówki) planuje się dużo wcześniej. :)

CytatTo już Strzał w 10 lepszy.

E tam, gadasz... ;) Dobrze, że usuwają ten shit z ramówki - jestem uradowany. :yeah: A nowy program to co innego a na porę popołudniową się nadaje. :) Zobaczymy w praniu.

joker

Ten program to szansa dla tumanów
Nowy show TV4 Istne szaleństwo

,,Istne szaleństwo", najnowszy talk show TV 4, wbrew zapowiedziom twórców, zamiast obalać, utrwala stereotypy na temat jego bohaterów. Napakowani faceci mają intelekt nieproporcjonalnie mały w stosunku do bicepsów, zaś tlenione blondynki są rozgarnięte jak kupa liści.

Kilka dni temu zastanawiałem się, czym jeszcze zechcą nas zaskoczyć twórcy i uczestnicy teleturniejów? Bo wydawać by się mogło, że Himalajów prostactwa sięgnął ,,Big Brother" i jego klony w rodzaju ,,Łysych i blondynek" i ,,Dwóch światów" oraz że w głupocie nikt nie przebije wyczynów Joli Rutowicz. A jednak. Odpowiedź znalazłem w najnowszym talk show emitowanym na antenie stacji TV 4.

Oglądając teleturniej, można odnieść wrażenie, że jego istotą jest stare porzekadło ,,jak nie potrafisz – nie pchaj się na afisz", tyle że odwrócone o 180 stopni. Wśród bohaterów ,,Istnego szaleństwa" zdarzają się indywidua, które nie tylko, że nie powinny nigdy trafić na afisz (albo do telewizji). Kilku obywateli ubiegających się o główną nagrodę w wysokości 300 tysięcy złotych plus egzotyczna wycieczka nie powinno nigdy opuścić murów podstawówki. Bo z tego, co pamiętam, wiedzę o tym, jak brzmią nazwy stolic państw, przez które przepływa rzeka Dunaj, zdobywa się mniej więcej podczas pierwszego roku nauki w gimnazjum. Właśnie na takiej kwestii w jednym z odcinków polegli trzej uczestnicy ,,Szaleństwa" – właściwie zbyteczne, ale doprecyzuję – o karkach grubych jak nos słonia. Najgorsze nie było jednak nie to, że pakerzy nie znali odpowiedzi. Prawdziwą mordegą było patrzeć, jak chłopaki próbowały wytężyć szare komórki, wprawić mózgi w trans i skierować myślenie na tematy inne niż sztanga, triceps, ,,Pudzian", keratynina, siłka, solarka, aeroby i hantle. Na twarzach kafarów malował się gigantyczny wysiłek, śmiem twierdzić, że na barki wzięli sobie ciężary dużo większe od tych, które zwykli wyciskać na siłowniach.

Ale to nie był koniec mąk. Regulamin daje bowiem tumanom szansę – głupotę można okupić na przykład śpiewaniem. Jak wiadomo z tą formą ekspresji jest nad Wisłą i Odrą coraz gorzej, dawno już pogrzebaliśmy swoją kulturę muzyczną – poza Podlasiem i Podhalem nie śpiewamy w domu, chyba że po kilku głębszych. Tu rzecz jasna o płukaniu gardeł dla kurażu nie było mowy, na pijaństwo na razie nawet w ,,Istnym szaleństwie" nie mogą sobie pozwolić. Skutek był taki, że kafarnia próbował nucić na dwa głosy przygotowanego zawczasu przez organizatorów dyskotekowego hiciora, którym był – jakżeby inaczej – szlagier K.A.S.Y. ,,Maczo". Wszystko to ma zdaniem realizatorów programu, prowadzonego przez Kubę Klawitera, przełamywać stereotypy, którymi obarczeni są rywalizujący ze sobą na antenie przedstawiciele blondynek ze studentami czy modelek i modeli z aktorami oraz sportowcami. Cóż, miało być pięknie, a wyszło jak zwykle.

/dziennik.pl

Kuba 942

Wczorajszy finał Jeden z Dziesięciu był świetny. Szczególnie finał. Gościu brał pytania na siebie przez co odskoczył na wiele punktów. Jeden z Dziesięciu to jak dla mnie najlepszy teleturniej w Polsce. Tu liczy się wiedza a uczestnicy biorący udział w grze (szczególnie ci z wielkiego finału) mają ją bardzo dużą. Tacy to mieliby duże szanse np. na milion w Milionerach tyle, że tam aby wejść do gry o milion często trzeba chronologicznie ułożyć np. płyty Dody czy programy TVN-u w której kolejności się pojawiały (od najmłodszego do najstarszego)
I gościu już nie wejdzie.

Kuba 942

Oglądał ktoś dzisiaj Kłamczucha? Jeżeli nie to niech żałuje. Mirek normalnie rozmontował system :) polecam powtórkę ;)
Nie podoba mi się nowa oprawa Kłamczucha, i grafika w studio jak i muzyka. Tamta z jesieni była lepsza.
Ale co do dzisiejszego odcinka to świetny. Mirek najlepszy. Pierwsza odpowiedź "Dokąd uciekłbyś przed natrętną kobietą" a on do lasu  :ubaw: no i wdał się w ciekawą rozmowę z Ibiszem.