Inne teleturnieje

Zaczęty przez Luxis, Pn, 16 Maj 2005, 20:03:22

Kuba 942

Dziś po raz pierwszy obejrzałem Strzał w 10.Moim zdaniem oglądac się da,jednak na pewno jest gorszy od Milionerów.
Ale i tak najlepszy jest moim zdaniem Jeden z dziesięciu.

Kuba 942

Widzowie telewizji Polsat, którzy polubili teleturniej "Strzał w 10" mogą spać spokojnie. Jesienią program powróci na antenę. Program będzie emitowany jednak o nowej porze. Produkcja kolejnych jego odcinków rozpocznie się pod koniec sierpnia.
Nagrania najnowszej edycji "Strzału w 10" rozpoczną się w drugiej połowie sierpnia, a teleturniej powróci na antenę Polsatu  we wrześniu. Zmieniona zostanie jednak jego pora emisji. Od jesieni format będzie emitowany w niedzielne popołudnia o godzinie 16.45. Prowadzącym nadal będzie Cezary Pazura.

Oprócz pory emisji, producenci planują przyspieszyć tempo gry. Nowe odcinki teleturnieju będą bardziej żywiołowe, zmieni się akcja programu oraz gra uczestników. W każdym odcinku zwiększy się liczba graczy, co - jak zapewnia producent - jeszcze bardziej uatrakcyjni format oraz wzbogaci jego formułę. Producentem programu jest ATM Grupa.

źródło:www.media2.pl

DJ Ice

CytatNowy teleturniej w Czwórce
Czwórka pokaże polską wersję teleturnieju Dirty Rotten Cheater, który znają już widzowie m.in. w USA, Wielkiej Brytanii i Francji. W Polsce format ukaże się jako Kłamczuch. Za jego produkcję odpowiada ATM Grupa. Aktualnie firma poszukuje osób, które są zainteresowane wzięciem udziału w programie.

Z pozoru jest to typowy teleturniej. Bierze w nim udział sześciu graczy, którzy odpowiadają na pytania z różnych dziedzin. Jednak wśród nich jest oszust - tytułowy kłamczuch, który w sekrecie otrzymuje prawidłowe odpowiedzi. Może z nich skorzystać w każdej chwili, ale musi to robić w taki sposób, by nie wzbudzać podejrzeń. Uczciwi zawodnicy powinni zdemaskować podstawioną osobę. W przeciwnym wypadku stracą możliwość wygrania nagród pieniężnych. Kłamczuch pojawi się na antenie Czwórki najprawdopodobniej w sezonie jesiennym. Do programu można się zgłaszać wysyłając e-mail na adres [email protected].

źródło: tvpolsat.info

Pewnie znowu poprowadzi to albo Orleański albo Klawiter. :/ Do roli prowadzącego tego programu zaangażowałbym Wojtka Jermakowa z Happy Hour, lub kogoś nowego.
Ktoś oglądal zagraniczną wersję tego teleturnieju? Proszę o opinię. :)

DJ Ice

CytatKrzysztof Ibisz poprowadzi nowy format Czwórki

Jesienią na antenie Czwórki pojawi się teleturniej "Kłamczuch". Program poprowadzi Krzysztof Ibisz.

W każdym odcinku formatu weźmie udział sześciu zawodników, którzy zmierzą się z pytaniami prowadzącego. Ich zadaniem - poza udzielaniem prawidłowych odpowiedzi - będzie wskazanie z własnego grona tytułowego "kłamczucha" (wcieli się w niego gracz, któremu producenci wyświetlą na pulpicie komplet prawidłowych odpowiedzi).

Pod koniec każdej rundy odbywać będzie się eliminacja jednego z uczestników. Jeśli wyrzucona przez zawodników osoba będzie "kłamczuchem" na jej miejsce zostanie potajemnie wyznaczony ktoś inny. Jeśli zaś zostanie wyeliminowany uczciwy gracz, ten sam "kłamczuch" pozostanie w grze, a wszyscy biorący udział w zabawie stracą połowę wygranych przez siebie pieniędzy.

Rozgrywka będzie toczyła się w ten sposób aż do finału, w którym pozostanie tylko dwóch zawodników. Będą musieli oni przekonać do siebie publiczność zgromadzoną w studiu. Jeśli prawdziwy "kłamczuch" zostanie zdemaskowany przez głosującą widownię, straci wszystkie pieniądze i odejdzie z niczym - wygra uczciwy gracz. Jeśli jednak "kłamczuchowi" uda się nabrać publiczność to właśnie on zgarnie całą pulę.

"Kłamczuch" będzie emitowany dwa razy w tygodniu od września. Program oparty na licencji "Dirty Rotten Cheater" wyprodukuje dla Czwórki ATM Grupa.

źródło: wirtualnemedia.pl

No nie, Ibisz?!  :szok: :ubaw: :devil: :sciana: :zzz: :kreci: :gwizd: :buzz:

Rozumiem - Czwórka i Polsat dogadali się między sobą w wyniku czego wystąpi u ''konkurencji'', no ale znowu Ibisz? Niewątpliwie jest jednym z najlepszych prezenterów, ale mogli postawić na kogoś innego... Podwyższenie oglądalności teleturnieju znaną twarzą? 

Showmag

Zagraj w "Grasz czy nie grasz"
Teleturniej "Deal or no Deal" emitowany był w wielu krajach na świecie. W Polsce było go można oglądać w telewizji Polsat od 1 października 2005 do 31 sierpnia 2007. Widowisko doczekało się 4 edycji. Program wyprodukowała firma Endemol Polska, a prowadził go Zygmunt Chajzer.

Teraz możesz sam spróbować swoich sił w teleturnieju "Grasz czy nie grasz". Zasady gry są zbliżone do telewizyjnej wersji formatu. Z tą różnicą, że tutejsza wygrana pozostanie - niestety - tylko wirtualna. W internetową wersję programu możesz pograć przechodząc do dalszej części newsa. Życzymy miłej zabawy!

Więcej: https://showmag.info/?p=3192

Pudelek

Ten "Kłamczuch" to rzeczywiście podrzędny teleturniej! Dlatego pewnie jest w TV 4, a nie w Polsacie...
Formuła łączy ze sobą Familiadę, Najsłabsze ogniwo, Kłamcę i  interaktywne teleturnieje. Nie dość, że mało oryginalne to jeszcze wyjatkowo nieudolne!
Uczestnicy bardzo słabo kłamią...

Kuba 942

Zgadzam się z Pudelkiem. Program łączy te kilka programów które wymieniłeś. Rewelacja jakaś to to nie jest, ale da się oglądać. Już po pierwszym pytaniu podejrzewałem Edmunda co do tego, że jest kłamczuchem, słabo kłamał, było widać, że próbuje wstrzelać w środek, zdobywając zawsze jakąś kasę.
A Ibisz jaki ma śmiech...

Kuba 942

Mi się ten teleturniej "Kłamczuch" podoba. Fajny był dzisiejszy odcinek. Ibisz nawet fajnie moim zdaniem prowadzi.
podmark mam pytanie jak wysyłałeś zgłoszenie do ATM-u to co jeszcze trzeba podać prócz zdjęcia?

podmark

Cytat: Kuba 942 w Pt, 12 Wrz 2008, 23:20:49podmark mam pytanie jak wysyłałeś zgłoszenie do ATM-u to co jeszcze trzeba podać prócz zdjęcia?
Ja wypełniłem ankietę do teleturnieju podczas castingu do "Fortu Boyard" i to oni do mnie oddzwaniali.
A przy normalnym zgłoszeniu to trzeba napisać list o sobie (wiek, czym się zajmujesz, jakie są twoje pasje) oraz zdjęcie.

Kuba 942

Wieczorne powtórki emitowanego na antenie Czwórki teleturnieju prowadzonego przez Krzysztofa Ibisza "Kłamczuch" mają większą oglądalnością niż emitowane kilka godzin wcześniej premierowe wydania show.

Średnia widownia czterech premierowych odcinków "Kłamczucha" (emisja w czwartki i piątki o 19.00) wyniosła 202 tys. widzów, przy udziale w rynku na poziomie 1,87 proc. w grupie 4+ i 2,17 proc. w grupie 16-49 - wynika z przygotowanych dla nas danych AGB Nielsen Media Research. To więcej niż TV 4 miała w tym paśmie rok temu - wtedy stację śledziło średnio 178 tys. osób, a jej udział wynosił odpowiednio 1,48 proc. i 1,30 proc.

Większą popularnością od premier programu cieszą się promowane przez stację jego powtórkowe wydania, które są nadawane są także w czwartki i piątki, ale ok. godz. 22.00. Do tej pory oglądało je średnio 336 tys. widzów, a udział Czwórki w rynku wynosił 3,72 proc. w 4+ i 3,95 proc. w 16-49.

"Kłamczucha" śledzi nieco więcej kobiet niż mężczyzn. Poza tym program przyciąga przed telewizory głównie widzów w trzech grupach wiekowych (30-34 lat, 40-44 lat i powyżej 50. roku życia) oraz mieszkańców największych miast.

[wirtualnemedia.pl]
Ja też oglądam powtórki, na początku myślałem, że te o 19 to powtórki z poprzedniego dnia, ale jednak się myliłem. Ale jakoś ja wolę oglądać późno wieczorne powtórki. Teleturniej moim zdaniem wyszedł ATM-owi, ciekawa propozycja na wieczór Czwórki.

DJ Ice

Teleturnieje wyprodukowane przez ATM przeważnie były BARDZO DOBRZE wykonane - tu mówię poważnie.
Szkoda tylko, że każdy program z gatunku reality muszą BARDZO DOBRZE zmanipulować - to fakt.

joker

Pamiętacie Rolanda Pieczkowskiego? Zrobił oszałamiającą karierę w telewizji... - dziś widziałem go jak rozdawał ulotki przy stacji metra centrum :gwizd:

Kuba 942

"Kłamczuch" poprawił oglądalność TV4 - wszystkie jego emisje notują wyższe udziały w rynku od średniej uzyskanej przez stację we wrześniu br.

Wg danych AGB Nielsen Media Research, emisje prowadzonego przez Krzysztofa Ibisza programu ogląda po godz. 22.00 średnio 320 tys. widzów, którzy w grupie 4+ przynoszą stacji blisko 1,5 proc. wyższy udział w rynku od średniego wyniku stacji we wrzesniu 2008 r.

W grupie 16-49 program notuje 3,5 proc. udział w rynku. Pasmo 19.00-20.00 w dni robocze zostało przez "Kłamczucha" poprawione o 41 proc. w grupie 4+ i prawie 20 proc. w grupie 16-49.

W przypadku emisji weekendowych, "Kłamczuch", wobec wiosny 2008 roku, podniósł wyniki sobotnio-niedzielnego pasma 17.00-18.00 o 120 proc. w grupie wszystkich badanych i o 55 proc. w grupie wiekowej 16-49.

"Kłamczuch" emitowany jest w Czwórce od 4 września tego roku w czwartki i piątki o 19.00 oraz ok. godz. 22.00. Powtórki programu nadawane są także w soboty i niedziele o godz. 17.00.
[medialink.pl]

Kuba 942

Jest szansa by do Polsatu powrócił teleturniej Idź na całość  :yeah:

Prawie każdy pamięta teleturniej Idź na całość prowadzony przez Zygmunta Chajzera. Program na antenie Polsatu gościł 4 lata. Przez ostatni rok gospodarzem był Krzysztof Tyniec.
Idź na całość polegał na wybieraniu przez uczestników jedną z 3 bramek. Niestety w jednej zawsze czaił się zonk - czarny kot. Kto go wylosował odchodził z programu tylko z nim.

– Już rozmawiałem z Niną Terentiew o tym, żeby ten teleturniej powrócił. To jeszcze nic pewnego, ale jest szansa, że znowu zobaczymy go w Polsacie – powiedział Chajzer w rozmowie z Super Expressem.

Idź na całość pojawił się w ofercie Polsatu w 1997 roku i przez około trzy lata cieszył się ogromną popularnością wśród widzów. Rekordową widownią może pochwalić się odcinek z 25 stycznia 1998 roku, który według TNS OBOP oglądało ponad 10,6 mln osób (30,1%), przy udziałach na poziomie 57%.

Przez ostatni rok zmieniono formułę programu. - Był taki okres, że po trzech latach ogromnych sukcesów Idź na całość trochę trzeba było tę formułę zmienić. Ja byłem też zmęczony właśnie takim sposobem rozgrywania tego teleturnieju. Doszliśmy więc do wniosku, że będzie lepiej, jeśli odejdę, a zastąpił mnie Krzysztof Tyniec. Ten program prowadził on jeszcze przez rok, potem niestety oglądalność spadła drastycznie – mówił Chajzer w jednym z wywiadów w 2005 roku.

[media2.pl]
Mam nadzieję, że tak się stanie i teleturniej pojawi się w ramówce Polsatu :)

chatiflatt

Cytat: Kuba 942 w Cz, 27 Lis 2008, 14:14:57
- [...] Ja byłem też zmęczony właśnie takim sposobem rozgrywania tego teleturnieju. Doszliśmy więc do wniosku, że będzie lepiej, jeśli odejdę, a zastąpił mnie Krzysztof Tyniec. [...] – mówił Chajzer w jednym z wywiadów w 2005 roku.
hahaha,
no i tak pan Chajzer zdradził nam żelazną zasadę mediów, wg której aktorzy odchodzą z seriali, a prowadzący z teleturniejów - zmęczenie. Jeśli ktoś pomyślał choćby przez chwilę, że są to pieniądze to bardzo się rozczarował :devil:
[na lodzie też 'tańczył' dla utrzymania kondycji, nie dla kasy, jakby ktoś pytał :D]
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston