Inne teleturnieje

Zaczęty przez Luxis, Pn, 16 Maj 2005, 20:03:22

Luxis

Także nie mogę się przekonać do Strzału w 10, nudnawy jest chwilami, ale emocje są :] tylko, że zawsze o 18 przerzucam na Milionerów i im oglądalność spada hehe :D

Goku

Wczoraj jakoś po drugiej w nocy na Pulsie leciał odcinek "Czy jesteś mądrzejszy od piątoklasisty", w którym koleś był już na pytaniu za 100.000 zł. Już myślałem, że wygra nagrodę główną, ale wtedy w kategorii "Lektury" dali mu pytanie o jakichś Miziołków czy coś takiego. Co to w ogóle ma być? Sorry, ale tą lekturę musieli wprowadzić jakoś niedawno skoro jak ja byłem w podstawówce to jeszcze jej nie było, więc skąd ten koleś miał znać odpowiedź? W ogóle czasami jak widzę pytania w tym programie to dziwię się czego tych dzieciaków teraz uczą w szkole podstawowej? Jak czasami jako pytanie z 3-ciej klasy jest coś co ja miałem dopiero w klasie 6-tej albo czego nie miałem w ogóle.

podmark

Losy Miziołków -o ile dobrze pamiętam- miałem w książce od polskiego (chyba w klasie trzeciej), ale nie nazwałbym tego lekturą - to były krótkie historyjki.

Co do pytań - to, że coś jest podpisane klasa III to wcale nie oznacza, że jest to z trzeciej klasy - regulamin teleturnieju przewiduje nawet pytania z szóstej klasy, bo mogą być one kontynuacją poprzednich klas.

Pytania są trudne, bo nie można zbyt łatwo wygrywać. Wielu ludzi się może przejechać na myśleniu typu "Materiał podstawówki jest banalny" - jak producenci zaczynają szperać w podręcznikach i dawać pytanie np. "Ile lat żył Józef Piłsudski ?" to się nie ma co dziwić, że tak wielu uczestników kończy grę stosownym stwierdzeniem...

chatiflatt

Na testach wstepnych tez nie jest dobrze odpowiedzieć na wszystkie pytania prawidłowo. Bo to oznacza że posiadasz dużą wiedzę. A to może mieć później wpływ na poziom trudności pytań podczas nagrania. Ale z drugiej strony, osoba z 'większą wiedzą' może mieć większą szansę dostania się do programu, bo przecież człowiek inteligentny przyznający się, iż nie jest mądrzejszy od 5klasisty przy dobrej reklamie może przyciągnąć widzów. Teoretycznie :)
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

Luxis

Strzał w 10 jest cholernie trudny i beznadziejny... czy ten teleturniej na świecie jest naprawdę hitem?? helloł...

Kuba 942

Ja tego teleturnieju strzał w 10 w ogóle nie oglądam,bo Polsatu nie mam.Ale jak widzę po komentarzach to lepiej już oglądać Milionerów.Kiedyś lubiłem oglądać Milionerów,ale teraz to już rzadko oglądam.
Najbardziej podoba mi sie teleturniej Jeden z dziesięciu.Kiedyś lubiłem także oglądać Va banque.

Showmag

Cytat: Luxis w So, 19 Kwi 2008, 21:41:59
Strzał w 10 jest cholernie trudny i beznadziejny... czy ten teleturniej na świecie jest naprawdę hitem?

W usa zdjęli go z anteny po niespełna 1,5 roku emisji ;)
Emisję "Power od 10" anulowano juz takze w Australii (po 2 odcinkach), we Francji i w Niemczech (po 5 odcinkach).
Polsat to zawsze wie, gdzie udupić pieniądze  :devil:

podmark

Niby nudny, oglądać ludzie nie chcą, a ten teleturniej zdobył Złotą Różę na festiwalu Rose D'or , Czym to jury się kierowało - nie wiem...

maniakTV

CytatAaragorn: W usa zdjęli go z anteny po niespełna 1,5 roku emisji ;)
Emisję "Power od 10" anulowano juz takze w Australii (po 2 odcinkach), we Francji i w Niemczech (po 5 odcinkach).

Hehe, co ciekawe u nas ma być podobno kontynuacja na jesień i.... uwaga (!)...
...MAJ¡ KONKUROWAĆ Z MILIONERAMI TVN-u RÓWNIEŻ W NIEDZIELĘ! :lol: :D :D :D
Bynajmniej taką propozycję złożył ATM Polsatowi. :D :)

Teleturniej nie wypalił - to fakt. Polacy nie lubią udziwniania, stawiają na sprawdzone formaty tudzież podobne do tych, które już były emitowane.

CytatAaragorn: Polsat to zawsze wie, gdzie udupić pieniądze  :devil:

:P

Może teleturniej znajduje się na antenie Polsatu bo jest jednym z najtańszych od innych teleturniejów? Hmmm.... Tego nie wiem, ale tak mi się zdaje. Zresztą Solorz ma udziały w ATM-ie.  :buzz: ;) Więc zamiast wziąć się za inny teleturniej, który jest lubiany w Europie to zdecydowali się zlecić produkcję teleturnieju, który jest niewypałem.

Co jak co, to w końcu ATM. :devil:

Już lepsze były poprzednie produkcje typu - 'Rosyjska Ruletka', 'Awantura o Kasę'... :) ;)

Pudelek

No i "Gra w ciemno"! :P
Oglądam wciąż ten teleturniej na Polsacie 2. Aktualnie znów leci moja seria. Ten teleturniej jest przede wszystkim śmieszny. Podoba mi się jak to niektórzy ludzie dają się zakręcić przez Ibisza. Zwłaszcza starsze panie, które chcą aby wygrana starczyła chociaż na lody na wrocławskim rynku...  :plask:

A "Strzał w dziesiątkę" ma fajny pomysł i . . . tyle. Nie ważne jak się to nakręci, zawsze pozostanie pewien niedosyt.

chatiflatt

A wrocławski rynek jest przepiękny... :wisienka:

To 'gadanie' Pazury jest wpisane w format teleturnieju, prawda? Gdyby nie to gadanie program byłby znośny, formuła mi sie nawet podoba.
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

podmark

Jak donosi Press, jesienią "Strzał w 10" w niedziele o 16:45. Nina Terentiew: <Teraz żałuję, że wysłaliśmy "Strzał w 10" na bitwę z "Milionerami"> - szkoda, że nie bierze "na klatę" odpowiedzialności, bo przecież to ona zabiegała o konkurencję tego kiczu z programem TVN. A teraz mówi "wysłaliśmy". Gdyby nie przekonywała zarządu do tej godziny nadawania, to pewnie daliby to w innym paśmie.

chatiflatt

Dziś o 19 na Dwójce obejrzyjcie "Tak to leciało!". Śpiewać będzie bohater Idola, Szansy na sukces, You can dance 2, ten chłopak z długimi kręconymi włosami :D Szykuje się świetna rozrywka przed porażką biało-czerwonych :los:
Barbara Weston

maniakTV

Czy chodzi Ci o Rolanda?  :buzz: O mój Boże... :D Trzeba obejrzeć.  :ubaw: :devil: :updown: :zabek:

Będzie SHOW!!! :los:

Na pewno będzie się tak samo zachowywał tak jak podczas Idola, YCD itd. :D

matlewq

Właśnie przed chwilą,widziałem zapowiedź i akurat był Roland  :buzz: :buzz: :buzz:

Napewno będzie SHOW  :buzz: :buzz: :buzz:

Trzeba to obejrzeć  :buzz: