Inne teleturnieje

Zaczęty przez Luxis, Pn, 16 Maj 2005, 20:03:22

podmark

Jednak tylko milion nagrody... Myślałem, że dadzą 10, to chociaż by zrobili furorę, a tak to milion można już było wygrać w kilku programach...

Pudelek

Milion jak na nasze możliowści to i tak dużo. Wystarczy dużo szczęścia i intuicja aby wygrać 10 razy więcej niż w Big Brotherze...

joker

Familiada już tyle lat jest w tv a mimo to nadal jest bardzo popularna - jest jednym z popularniejszych programów tvp2, ale to może też wina godziny - w niedzielne popołudnia nie ma zbyt wielu pomysłów na spędzanie wolnego czasu. Jeśli polsat pokusi się nawet o ten "marny" milion to ma duże szanse na zwojowanie fanów Familiady.

podmark

A tak wygląda czeska wersja "Gry w ciemno" (dziwne, że ATM się nie chwalił sprzedażą do tego kraju):

A oto i ich Krzysiu Ibisz - Marek Vasut (prowadził "Trosećnik" - ichniejszą "Expedition Robinson"):

Połączyli obie wersje, jakie były w Polsce - tzn. jest i runda eliminacyjna (u nas o wejście walczyło 30 osób, u nich 18), ale jest też stół z kopertami. No i jest niszczarka, która stanowi nieodzowny element formatu :). Program "Naslepo" (chyba każdy nazwę rozumie :). W Hiszpanii nazwali to "Negocjator") emitowany jest w niedzielę o 17:20 i trwa 35 minut.

marekforrester

To wielki sukces telewizji. Format programu jest naprawde ciekawy. Ciekawe czy czesi są zainteresowani tym programem i oglądają go, emisja nie jest w najlepszym czasie antenowym ale jak na teleturniej jest wporządku.

podmark

Cytat: marekforresteremisja nie jest w najlepszym czasie antenowym
Niedzielne popołudnie to bardzo dobry czas antenowy. Nie można wszystkiego wpychać do access prime time. Teleturniej nie jest najwyższych lotów - w sam raz na to pasmo (w Grecji też emitują to o zbliżonej porze). A co do oglądalności, to pierwsze wydania miało ponad 650 tysięcy ludzi, co zważywszy na ludność Czech jest bardzo przyzwoitym wynikiem (dla porównania: ich wersja "Grasz czy nie grasz" w niedziele o 20:00 ma niewiele ponad 800 tys.)

Luxis

A znasz więcej informacji na temat teleturniejów ATM? Np. gdzie sprzedano dany format czy jakie ma wyniki oglądalności w poszczególnych krajach? jestem baardzo ciekawy

Thorvald

Ja tam oglądałam rosyjską wersję teleturnieju, pod nazwą "Magia 10". U nich do wygrania jest 10 000 000 rubli, ale przeliczając to na złote, wychodzi mniej niż milion złotych  :P

a oto screeny

chatiflatt

CytatPod koniec tamtego tygodnia oglądnąłem sobie 'Czy jesteś mądrzejszy..." i na koniec podana była informacja o zgłoszeniach do programu. No i tak się składa, że w weekend wysłałem swoją ankietę zgłoszeniową.
Zobaczymy :)
no i zadzwonili :) Na razie zaprosili mnie na kasting, zobaczymy co dalej :)
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

podmark

Cytat: chatiflattzaprosili mnie na kasting
Przygotuj się na test na inteligencję (chociaż nie wiem, czy ma on jakiekolwiek znaczenie przy wyborze uczestnika do gry), test wiedzy ogólnej, no i autoprezentację przed kamerą (będą pytać, jakim byłeś uczniem w podstawówce, jakich przedmiotów nie lubiłeś). Powodzenia w każdym bądź razie.

Castingi na Wiolinowej nadal robią ? :)

chatiflatt

Dzięki za wskazówki :)

Taak, kastingi nadal są na Ursynowie, na Wiolinowej. Gdybym miał jutro wolny dzień [umówiony jestem na jutro na 14] to z domu mógłbym sobie pójść piechotą, bo mieszkam parę ulic dalej :) A tak, rano do pracy, na drugi koniec Warszawy, a potem na kasting z powrotem na Ursynów.

Jaki czas minął między Waszymi kastingami a nagraniami, Podmark i Pudelek?
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

podmark

Casting, na którym byliśmy razem z Pudelkiem był 2 września. On miał nagranie 14, a ja 18 października. Mój odcinek wyemitowali już 9 listopada, a ten z udziałem Pudelka był jakoś w połowie grudnia (przynajmniej tak mi się coś kojarzy).

chatiflatt

"Strzał w 10" - próbowałem to dzisiaj obejrzeć ale po kilku minutach przełączyłem. Ten program jest hitem w innych krajach? Aż trudno w to uwierzyć.
Barbara Weston

podmark

Może w innych krajach :Power of 10: nie jest taki przegadany, jak u nas ? Czarek też kiepsko wypada w roli prowadzącego. Ja tam wolę oglądać :Milionerów:. Podobno za tydzień w "Strzale w 10" jakaś dziewczyna będzie grała o milion, bo ma przed sobą jeden strzał :) (czyżby pomysł zapożyczony z ustawionych :Milionerów: ? Tam się sprawdziło, to szybko nagrali ustawiony odcinek SW10).

Chati - jak tam po castingu do "5-klasisty" ?

chatiflatt

Naturalny na pewno na nim nie byłem :D
Jeśli oglądałeś wczorajszy odcinek może, grała w nim moja koleżanka Magda. Wygrała 5 tysiecy bo się wycofała. Grała też w 'Grze w ciemno'. Ona mnie poinstruowała, co i jak mam mówić, czego raczej nie mówić, a czego nie robić.
Standardowo teściki dwa [dziurawiec wg prowadzącego test ma kwiaty koloru białego, mnie uczono że są żółte :gwizd:], a potem prezentacja i rozmowa z komisją [jeśli można ich tak nazwać]. Ale bez kamery. Czekając na wejście rozpoznałem 2 zawodników 'utrzymujących się' z teleturniejów. Jeden wygrywał w Wielkiej Grze i pamiętam go z Jeden z Dziesięciu. A drugi nie wiem gdzie występował, ale twarz znaną mi posiadał.
Powiedziałem, że jestem z natury ryzykantem [co nie do końca jest zgodne z prawdą :)] i jeślibym miał stówę i mozliwość gry o 300 000 - zagrałbym.

No i mają zadzwonić :)
Barbara Weston