Taniec z Gwiazdami 14

Zaczęty przez Showmag, Pt, 23 Wrz 2011, 18:51:37

chatiflatt

Uczestników dobrano fatalnych. Dlatego Terentiew ocknęła się, że program może być klapą.
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

Damian

Fatalna to jest Siwiec i Kwiatkowski, reszta jest naprawdę w porządku. Nie oszukujmy się, żadna wielka gwiazda raczej się na udział w takim programie nie zgodzi. Jury byłoby w porządku, gdyby nie Grabowski. Mam wrażenie, że on tak na siłę został wciśnięty. Zero uśmiechu, nic. Nawet w spocie wiosna 2014 polsat jego mina nie zachęca.

podmark

No i po pierwszym odcinku... Skopiuję swój wpis z innego forum:
Cała masa wpadek z dźwiękiem, a danie na wizję odsłuchu prowadzących to wpadka nie do przyjęcia w profesjonalnej produkcji! Takie coś powinni na mikserze wyciszyć jeszcze przed podawaniem wyników.

O ile na początku byłem zadowolony z przejęcia formatu przez Polsat, tak teraz mam poważne wątpliwości. Scenografia pstrokata - bardziej nowoczesna, pasująca do edycji zachodnich, gdzie taniec schodzi na dalszy plan, a liczy się show. U nas jednak gwiazdki jakoś tańczą, a przez odwracającą uwagę multimedialną scenografię i słabe kadrowanie, jednak nie są zauważalne.

I nie przemawia do mnie fakt, że jest to nowa ekipa realizująca - mieli czas sie przygotować, podpatrzeć wykonanie TVN.
Prowadzący bez polotu - Ibisz bez napisanego scenariusza (?!) - zero żartów, tylko zapowiada i wymienia imiona jury, a niestety Anna Głogowska bardziej sprawdziłaby się tu jako tancerka...

Na plus wg mnie Grabowski w jury - jest w nim potencjał. Malitowski zbyt światowy, Galiński chyba lepiej by się wkomponował.

W skali 1-10, premierze w Polsacie daję 5. Po tylu wzorcowych edycjach w TVN widz oczekuje znacznie więcej.

Damian

Ogłoszenie wyników głosowania widzów to była jakaś tandeta, jakich mało. Wszystko niedopracowane, trąciło amatorką! Do tego było słychać kobietę, która podpowiadała Ibiszowi. Jednym słowem masakra! Kulisy to też straszny groch z kapustą!
Jak pojawiła się Kasia Skrzynecka i Piotrek Gąsowski to przez moment wrócił ten fajny klimat, który stworzyła poprzednia stacja. Niestety potem do akcji wkroczył Ibisz i Głogowska. Tak jak podejrzewałem, trzęsła się pod koniec przy ogłaszaniu wyników. Ja jestem szczerze mówiąc zawiedziony końcem. Początek był obiecujący...
PS: Jeszcze jedna sprawa: owszem wszystko jest piękne, kolory, całe studio itp, ale to wszystko strasznie przyćmiło tańczących! Za dużo tego wszystkiego napchali. Nie da się skupić na tańcu!

Toni

Przyznam szczerze, że spodziewałem się czegoś gorszego niż to co pokazano. :)
Owszem problemy z dźwiękiem były nie do przyjęcia ale ... poza tym wszystko powiedzmy że grało i buczało.
Fajnie było znów zobaczyć Czarną Mambę. Jestem pozytywnie zaskoczony Panem Grabowskim.
Z kolei nie spodziewałem się, że Natalia Siwiec zatańczy najgorzej. :)
Co do prowadzących to masakra. Już naprawdę łyknąłem to, że prowadzącymi są Skrzynecka i Gąsowska.
Mimo opatrzenia się nimi jako prowadzący to zdecydowanie wolałbym ich znowu. Byłoby bliżej tvnowsko. :)
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

ciriefan

1 odcinek TzG

Myślę, że można go ogłosić w miarę sukcesem. Wiele rzeczy wyszło na plus. O dziwo Ibisz świetnie się sprawdził, Głogowska też nie była najgorsza. Wysoki poziom był (poza wpadką przy ogłaszaniu wyników z odsłuchem prowadzących) i świetnie się oglądało. Było też kilka minusów. Największym jest Beata Tyszkiewicz, która kompletnie nie ma nic do powiedzenia (co za szoker). Irytująca jest niesamowicie. Jedyny jej plus to pojazd po Siwiec (i to 5 punktów). Grabowski o dziwo jak na nie profesjonalistę wypadł świetnie, więc jak dla mnie może sobie tam być. Minusem też jak dla mnie było to, że orkiestra poszła na łatwiznę i wykorzystali piosenki, które już mieli zrobione w poprzednich edycjach i to jeszcze takie oklepane, często używane. Chyba tylko Siwiec dostała nową piosenkę. Nawet faceci tańczyli swinga, do której w jednej z poprzednich edycji też był grupowy swing. Liczę, że jednak zaczną przerabiać trochę nowsze piosenki. Nie podoba mi się też 100 tys nagrody dla zwycięzcy. To skandal, bo przecież płacą im na udział. Powinna ta kasa iść na jakiś cel charytatywny.

Jeśli chodzi o występujące panie, to zdecydowanie najlepsza jest Joanna Moro. Był to chyba jeden z najlepszych 1 tańców ze wszystkich edycji. Jako że nie przepadam za Joanną, mimo że był słabiej zatańczony, najbardziej podobał mi się walc Violi Arlak. Razem z Klaudią były moimi pierwotnymi faworytkami. Klaudia to petarda, oby utrzymała dobry poziom, bo również nie jest zbyt popularna, więc każdy słabszy taniec może się skończyć jak z Violą. Anecie poszło przeciętnie, ale ją lubię, więc na razie może zostać (a pewnie zajdzie daleko, nie zdziwię się jak do finału). Szostak słabiutko, nie mogła utrzymać równowagi, w pewnym momencie tak się zachwiała, że myślałem, że się przewróci. Ale z tymi cyckami będzie jej ciężko właśnie z równowagą i sylwetką. No a Siwiec... Masakra. Medialne gówno, nie wiem, kto na nią głosował. Wiedziałem, że będzie słabo, bo ona nie jest nauczona pracy. Już po relacji z treningów było widać, że tak średnio się do tego przykłada. No ale samo świecenie dupą nie równa się dobremu tańcowi. Poza wystawianiem cycków trzeba jeszcze trochę włożyć pracy. Strasznie mi się podobał ten mega hejt jurorów na nią, miałem niezły ubaw. A ona w ogóle nie umiała się zachować. Jej miny i komentarze... W ogóle jak Iwona powiedziała coś tam o miednicy, to się zastanawiałem, czy Siwiec wie, co to jest miednica. Naprawdę czy ona ma aż tyle fanów? Tragedia.

Z facetów ciężko było coś wypatrzyć w tym tańcu grupowym, ale jak dla mnie na plus wyróżnił się Rozenek.

Generalnie wyniki głosowania są dla mnie trochę skandaliczne. Ciekawy jestem, na ile one są wiarygodne, a na ile Polsat ratuje swoje gwiazdki. Violka nie zasłużyła na odpadnięcie. Straciłem jedną z moich faworytek.

Damian

Mnie też się podobało to zbesztanie Natalii Siwiec. Nadal nie wiem, co ona robi w tym programie. W wyniki głosowania jakoś dziwnie nie chce mi się wierzyć...

Toni

Według mnie byłoby dziwne gdyby jej nie było w tym programie.
Co do wyników głosowania dla Natalii to w poprzednich edycjach bywali także uczestnicy, którzy tańczyli także beznadziejnie i co?? Przechodzili.

Damian

Byłoby dziwnie gdyby jej nie było, bo...?

Toni

Wzbudza skrajne emocje. Od Euro minie w czerwcu dwa lata a ona jest nadal na językach.
W edycji TVN sądzę, że też by się pojawiła.
Co robiła w TzG Marta Krupa czy Francys Studnicka??

Damian

Nadal jest na językach, bo robi z siebie to, co robi. Takie czasy...

ciriefan

Tu wcale nie chodzi o jej status popularności czy jakość tańca, tylko o to, co ona sobą reprezentuje. Nie wiem dokładnie, kim jest Francys, ale podejrzewam, że ma o wiele większe osiągnięcia zawodowe niż robienie loda swojemu chłopakowi i kąpanie się nago z przyjaciółką w swoim reality show. Ale takie są czasy, że liczy się bardziej goła dupa, duże cycki i ładna twarz niż reprezentowanie sobą czegokolwiek wartościowego.

Damian

Dokładnie. Jak widać, dla użytkownika Toni nie robi to żadnej różnicy.

Toni

Tak jakby mali wielcy celebryci występujący w poprzednich edycjach TzG reprezentowali coś wartościowego.