Taniec z Gwiazdami 02

Zaczęty przez podmark, Śr, 03 Sie 2005, 17:22:50

podmark

Oto gwiazdy i ich partnerzy w tańcu:
Katarzyna Cichopek i Marcin Hakiel,
Małgorzata Foremniak i Rafał Maserak,
Patrycja Markowska i Michał Skawiński,
Agnieszka Rylik i Marcin Olszewski,
Hanna Sleszyńska i Michał Szuba,
Piotr Adamski i Blanka Winiarska,
Paweł Deląg i Dominika Kublik,
Piotr Gąsowski i Anna Głogowska,
Conrado Moreno i Magda Soszyńska,
Kuba Wesołowski i Edyta Herbus.

alexander

Blanki żadnej nie btylo w TzG1 cieszy mnie ,że w programie biorą udział takie fajne osoby. A Wesołowski zawsze mówił ,że znajduje czas na wszystko a teraz nawet na nauke tańca znajdzie ciekawe jak to sie potoczy a co z Bar6 chya nie będa o tych samych godzinach?

podmark

To cos słabo ogladałes pierwszą edycję, skoro spostrzegłes jak nową tylko Blankę. Jest tam więcej nowych tancerzy, bo nie wszyscy z pierwszej serii zgodzili się tańczyć ponownie.

Pudelek

No i więcej par jest, więc logicznie musi być też więcej tancerzy.

Luxis

a nikt się niezastanawiał, jakie będzie jury w 2 edycji...
ktos może cos wie czy takie samo czy inne?!?  :hmm:

podmark

Cytat: Łukia nikt się niezastanawiał, jakie będzie jury w 2 edycji...
ktos może cos wie czy takie samo czy inne?!?  :hmm:

Ja się już nad tym zastanawiałem. Moja mama twierdzi, że całkowicie zmienią, a ja myslę, że teraz będzie to samo, tylko bez tego pedzia - tego kolesia od znajomosci tańców, chyba Piotr miał na imię.

Pudelek

Ja obstawiam, że jury się nie zmieni. A co do Piotra Galińskiego i Iwony Pavlowić to jestem nawet pewny. Ja osobiscie w jury nie za bardzo lubiałem tę Pavlowić, która sie zawsze do czegos przyczepiała, czego sama do końca nie potrafiła wytłumaczyć.

Pudelek

Hydraulik i pielęgniarka teraz razem

Poczynając od 16 czerwca b.r. Polska Organizacja Turystyczna przeprowadziła na zachodzie udaną akcję reklamową z "polskim hydraulikiem" i "polską pielęgniarką". Spotkała się ona z ogromnym, bardzo pozytywnym oddwiękiem na całym swiecie. Z wycinków i doniesień prasowych powstała ponad 500 stronicowa książka, a oglądalnosć  strony www.pot.gov.pl wzrosła osmiokrotnie, podobnie jak oglądalnosć stron internetowych  przedstawicielstw POT za granicą.

Nie sposób, oczywiscie, podać danych; w jakim stopniu nasza kampania miała wpływ na wzrost przyjazdów turystycznych do Polski, albowiem sezon turystyczny nie został jeszcze zakończony. Nie obyło się też bez, nielicznych, głosów krytycznych, szczególnie w naszym kraju, ale i te bierzemy wnikliwie pod uwagę, jako wraz zainteresowania i troski o dobrą promocję Polski. Polska Organizacja Turystyczna nie podziela jednak rozmaitych podtekstów jakich doszukiwali się odbiorcy naszej akcji. Naszym celem była jedynie promocja turystyczna Polski - czytamy w informacji agencji.

Kilka dni temu ruszyła trzecia i ostatnia odsłona tej kampanii. 25 rocznica powstania "Solidarnosci" skłoniła POT do przypomnienia, że największymi walorami dzisiejszej Polski jest wolnosć, młodosć i nowoczesnosć, które wspaniale współgrają z bogactwem polskiej tradycji, dziedzictwa kulturalnego i natury.

Bohaterowie kampanii reklamowej to Piotr Adamski (reklamowy hydraulik) i Bożena Szwarc (reklamowa pielęgniarka).

W najnowszej reklamie Adamski występuje już bez roboczego uniformu i klucza francuskiego. Zresztą "po cywilnemu" jest też ubrana Bożena Szwarc. Oboje na nowym zdjęciu są w dżinsach i kolorowych koszulkach.

To nie jest jednak banalna kontynuacja dwóch pierwszych pomysłów. Bożena palce układa w słynne w latach 80. "V" - od wiktorii. Za plecami obojga widnieje zas gdański pomnik poległych stoczniowców. O co chodzi?

- To zdjęcie, podobnie jak dwa poprzednie, obiegnie swiat - mówi dla "Metra" Krzysztof Turowski z POT. - Przy pomocy najbardziej dzis znanych młodych Polaków chcemy przypomnieć swiatu, że to własnie u nas narodziła się "Solidarnosć" - tłumaczy.

Ich zdjęcie na stronie w internecie obejrzy - jak się szacuje - kilkanascie tysięcy zagranicznych turystów.

Jednym słowem może się okazać, że wybór TVNu jest trafny, bo Adamski może jeszcze będzie startował w następnych wyborach prezydenckich...

alexander

W następnych czyli za 4 latka?

Showmag

Rusza "Taniec z Gwiazdami 2"
Piątek, 09.09.2005, 00:04

W stacji TVN rusza emisja drugiej edycji "Tańca z Gwiazdami". Pierwszy odcinek będzie można zobaczyć w niedzielę, 11 wrzesnia o godzinie 20:05. Natomiast już jutro o 8:00 wyemitowany zostanie specjalny prolog: "Taniec z Gwiazami: przed startem". W "Tańcu z Gwiazdami 2" wystąpi aż 10 par: Agnieszka Rylik i Marcin Olszewski, Conrado Moreno i Magda Soszyńska, Hanna Sleszyńska i Michał Szuba, Jakub Wesołowski i Edyta Herbus, Katarzyna Cichopek i Marcin Hakiel, Małgorzata Foremniak i Rafał Maserak, Patrycja Markowska i Michał Skawiński, Paweł Deląg i Dominika Kublik, Piotr Adamski i Blanka Winiarska, Piotr Gąsowski i Anna Głogowska. Program poprowadzą Hubert Urbański i Katarzyna Skrzynecka. Jedną z jurorek będzie zas Edyta Sliwińska- bohaterka amerykańskiej edycji "Dancing with The Stars", w której uczyła tańczyć Evandera Holyfielda- mistrza swiata w boksie. Tymczasem, w wywiadzie dla "Gali", Magda Mołek (prowadząca pierwszą edycję programu) poinformowała, że sama zrezygnowała z pracy w "Tańcu z Gwiazdami 2". "Robiłam cos, co było wbrew mojej naturze. Nie czułam się dobrze w roli prowadzącej, która tańczy na schodach w rytmie salsy czy samby. A zresztą po tym, co tam wyprawiałam, żaden znawca tematu nie odważyłby się ocenić, co to naprawdę było. Szukam w telewizji dziennikarskiego zajęcia, nie chcę być tylko oprawą rozrywkowego show"- powiedziała Mołek.

[showmag.info]

Pudelek

Tak sobie mysle, że "Taniec z gwiazdami" to fajny jednorazowy pomysł.
Drugi raz tego programu już tak chętnie się nie ogląda. Na początku myslałem, że poprostu nie mam chęci i siły na ogladanie powtórtek pierwszej edycji, ale teraz wiem, że to się tyczy całego programu (pomysłu).

A tak wogóle to hydaulik-model ma strasznie rozbrajający usmiech :hahaha: .

podmark

"Taniec z Gwiazdami 3" ???

Jeżeli wyniki oglądalnosci będą wynosić tyle, co oglądalnosć pierwszego odcinka drugiej serii, to z pewnoscią TVN pokusi się o realizacje kolejnej edycji. Niedzielny start tego tanecznego show znalazł się na czwartym miejscu pod względem najchetniej oglądalnosci. Aby obserowować Vipy w tańcu, przed telewizorami usiadło 4,34 mln widzów !!!

Luxis

no własnie!! To duże zainteresowanie ;) być może dlatego też, że zmienili porę emisji na niedzielny wieczór... ;P
ale jednym słowem udał im sie ten odcinek, nawet mi sie podobał i dotrwałem do końca odcinka ;P ;) ;D

galantos

Jak dostać się na publicznosć do Tańca Z Gwiazdami?

podmark

Cytat: galantosJak dostać się na publicznosć do Tańca Z Gwiazdami?

Oj bardzo trudno, zazwyczaj na widowni tego programu zasiadają osoby znane, szanowane. Jednym słowem elita - zwykli ludzie raczej się tam niedostaną...