Survivor: The Game

Zaczęty przez sharkan, Śr, 29 Cze 2005, 01:13:51

sharkan

Nawet nie wiedzialem ze jest gra Survivor ...fajnie ciekawe gdzie mozna ja dostac ??? Bo u nas to raczej nie

o to jest ta gra www.gry-online.pl/s016.asp?id=1455

Showmag

Kilka dni temu miałem okazję grać w tę grę ("Survivor: The Interactive Game, The Australian Outback"). Już na wstępie powiem Wam, że jeżeli Wy nie mieliscie okazji - to nie ma czego żałować... Jest to jeden wielki gniot. Owszem, wizja "wcielenia" się w Robinsona, branie udziału w konkurencjach o nagrody rzeczowe i immunitet, zawieranie sojuszy, czy uczestniczenie w radach plemienia może wydawać się zachęcające, ale w tej grze wszystko wydaje się być jedną wielką pomyłą.

Akcja "Survivor- The Interactive Game" toczy się w miejscu, gdzie nagrywano drugą edycję programu, czyli w Australii. Wybieramy plemię, do jakiego chcemy należeć i z jakim chcemy rywalizować. Następnie wcielamy się w któregos z uczestników (do wyboru mamy uczestników z 1 i 2 edycji programu) lub tworzymy własną postać. Cała rozgrywa - tak jak w prawdziwym programie - podzielona jest na 13 odcinków.
W każdym z nich rywalizujemy w dwóch konkurencjach (podobnych do tych telewizyjnych, lecz niedopracowanych - czasem banalnie łatwych, a czasem niewykonalnych): o nagrodę rzeczową i immunitet. Jeżeli tę drugą przegramy, udajemy się na radę plemienia, gdzie eliminowany jest jeden z zawodników. Oczywiscie sami jestesmy w ciągłym zagrożeniu... Dlatego musimy prowadzić z pozostałymi przenudne i chaotyczne rozmowy tekstowe i zawierać 'niby' sojusze.
Tak jak w prawdziwym programie, w pierwszym etapie gry wyrzucani są słabi uczestnicy. Po połączeniu plemion, następuje wykluczanie najsilniejszych graczy - tak więc tutaj trzeba mieć się na bacznosci, a czasem - dla uniknięcia eliminacji - celowo zawalić konkurencję o nagrodę rzeczową, w wypadku gdy nie jestesmy w stanie wygrać indywidualnej rywalizacji o nietykalnosć. Musimy tępić silnych konkurentów, bo mogą stać się zagrożeniem, które pozniej będzie nam trudno wykluczyć.
Jeżeli się nam poszczęsci - w trzynastym odcinku wemiemy udział w trzech ostatnich radach, a podczas finału kilkuosobowe jury przyzna nam zwycięstwo. Na koniec wyswietli się fikcyjny czek na milion dolarów :)

Gra z komputerem to oczywiscie nie to samo, co gra z żywym człowiekiem... Dlatego do gry wprowadzono "Multiplayer", szkoda tylko, że ogranicza się on... do sieci LAN. Plusem jest, że głosu do gry użyczył prowadzący "Survivor"- Jeff Probst. A teraz przejdzmy do krótkiego omówienia wad... Wydawcom zależało wyraznie na zbiciu kasy, zmniejszając budżet przeznaczony na grę do minimum. Gra została ukraszona przenudną scieżkę dzwiękową, grafika jest fatalna, akcji jest jak na lekarstwo, a na KAŻDYM kroku odczuwalne jest niedopracowanie. Ponadto grę można ukończyć w ciągu jednego dnia.

Tutaj można znaleźć informacje o grze w j. angielskim:
https://insidemacgames.com/previews/view.php?ID=47&Page=1
https://insidemacgames.com/reviews/view.php?ID=238

Screenshoty:

Tu z kolei zobaczyć można screenshoty z drugiego wydania gry, zatytułowanego: "Survivor - Ultimate Edition" (można grać 36 uczestnikami z edycji od 1 do 4):

sharkan

Szkoda ze nie ma gry Big Brother ale zawsze w Simsach można zrobić <rotfl>

kuba234567

Ma ktos może dostęp do gier Survivor (wiem że są stare)????

Viggo

Ma ktos dotep do tej drugiej, kiedy to wcielić się można w bohatera z serii od 1 -4?
bo ja mam tylko ta pierwszą

Luxis

Viggo a daj adres, gdzie można ta pierwszą dostać??

Viggo

Łuki oj to była jakas strona z torrentami, juz teraz nie pamiętam wpisałem tyrtu gry i mi wyskoczyło i zassałęm

stroz85

gralem w to.. hehe sciaglem z jakiegos forum z plikami p2m... nic szczegolnego , ale dla fanow to niezly kasek:)

Exile

Ja bym chcial w to zagrac, niestety nie moge znalezc. Ktos mi moze podac link torrent/p2m do zassania tej drugiej czesci?

Exile

Ludzieeeeeeeeeeeee pomozcie!!!!!!!!!!!!!!

Exile

Dzieki, zaczynam zasysac. :)

omiii

Sciągnąłem sobie I częsć gry i mimo że w stanie wizualnym tragiczna - rajcuje mnie . Jeszcze jej nie skończyłem bo mnie wycieli w episode 9 za to że byłem zamocnym graczem no cóż czasami lepiej przegrać konkurs o nagrode rzeczową ktora w grze nic Ci nie daje poza satysfakcją ale za to miec czystrze sumienie i przychylnosć reszty plemienia

wookash94

Czy sa nowe odslony tej gry, w ktorej mozemy grac uczestnikami z np. 6 serii?

Showmag

Tak jak zostało napisane w drugim poscie - wyszły tylko dwie odsłony tej gry.