Epizod 13 - Loose Lips Sink Ships

Zaczęty przez Showmag, Pt, 14 Maj 2010, 07:12:19

kokosanka

Miałam nadzieje,Ze odpadanie Russel :mur:

Rosa

W zasadzie po dzisiejszym odcinku jestem juz pewien ze ta edycje wygra Sandra. Wszystkim otwarcie powiedziała że jest przeciwko Russelowi co na pewno wzbudzi poklask jury no i przypieczętował to jej głos gdzie przepowiedziala że Rupert na nia i tak zagłosuje.
Dobrze że pokazano w koncu Ruperta tak jak to go opisuja uczestnicy czyli jako oblesnego nie liczacego się z innymi zarozumialca.
Colby nie istnieje, niech go w końcu wywalą żeby nie zaśmiecał gry swoja marna osobą (from Hero to Zero)
Jerri wzbudza sympatię, kto by 10 lat temu pomyslał że tak będzie wyglądała gra tej dwojki.
Parvatti caly czas jest sobą, myśli o grze i wie że aby mieć szanse na wygrana do finalu musi zabrac ze soba Russela.

sloneczko107

teraz jestem pewna że Sandra jest właściwą osobą na właściwym miejscu i to za nią i za Parvati trzymam kciuki
widać że się dogadują i razem dojdą do finału :)
odcinek był sto razy lepszy jak poprzedni, a tekstu Russella o tym że kto jest przeciwko niemu są już nie tyle nudne co śmieszne, on nie ma pojęcia co się dzieje w plemieniu, żyje w swoim wyimaginowanym świecie gdzie jest królem
nie ma szans żeby wygrał tą edycję

Parvati - oby tak dalej, niech wygrywa konkurencje i pokazuje że nie tylko jest świetnym strategiem ale i mocną zawodniczką
Jerri - rozwaliła mnie tekstem o 'byciu przeciwko Russellowi' ona chyba do końca nie wie co się dzieje w plemieniu i jak mówiłam ostatnio jest jak chorągiewka...
Sandra - zyskała moją sympatię i szacunek za sposób w jaki gra
Colby - taka postać epizodyczna którą sie trzyma żeby zapełniała tło odcinka
Russell - powinien spuścić z tonu i tak nie wygra, a pewnie do finału go wezmą bo z nim każdy wygra
Rupert - najwyższa pora na jego odpadnięcie!

wb1

Moim zdaniem wszystko wydaje się już być jasne.
Colby - odpadnie teraz, nic sobą nie reprezentuje, cień człowieka ;)
Jerri - osoba, która powinna wylecieć zaraz po Colbym
Sandra, Parvati i Russel dojdą do finału. Jury zagłosuje na Parvati i Sandrę i to między nimi rozegra się walka o milion dolarów.

paczek1098

Mam najdzieje że Jerri wygra tą edycje. Ucieszyłem sie gdu odpadł rupert jest taki zarozumiały. Teraz powinn odpaść Sandra po niej Colby i Paravati Jerri i Russel w finale. O by nie wygrała Sandra i paravati one są okropne.

Fei_Long

Każdy mając swojego faworyta zawsze znajdzie powody dla których powinien on wygrać. Jednym odpowiada gra strategiczna, innym nic nie robienie, innym wygrywanie, a jeszcze innym knucie itd.

Parvati- powinna wygrać bo fajnie wszystko rozgrywa z głową i ma na swoim koncie zwycięztwa, ale nie powinna wygrać np. bo korzystała z pomocy HII Russella, wykorzystała go i również jest zakłamana, a to przedrzeźnianie Russella może coś uświadomiło ale było niewątpliwie dziecinne i pozbawione dojrzałości.

Russell powinien wygrać bo wygrywa jakieś konkurencje, świetnie manipuluje, natomiast argumentem przeciw jest jego zarozumiałość i brak szacunku do ludzi.

Sandra-  nie zwracała na siebie uwagi, znalazła HII i pod koniec miała odwagę postawić się Russellowi, jej minusy to żerowanie i pasożytowanie oraz kompletna niezaradność w konkurencjach.

Jerri- strategią jest zmienianie stron, co pozwala jej się dłużej utrzymywać ale takie niezdecydowanie może zostać odebrane negatywnie.

Colby- ci co go lubią powiedzą, że nie zwracając na siebie uwagi i utrzymując się od odpadnięcia Toma w grze doskonale sobie radzi.  Dlaczego nie powinien wygrać? Bo nie spełnia oczekiwań jakie pozostawił po sobie z s2, poza tym nic do tej pory indywidualnie nie wygrał.

Rupert- nie wiem jak to możliwe ale cieszy się  popularnością i jest (był?) lubiany, ale w jego przypadku mamy zero jakiejkolwiek strategii

Etc. etc.... można by wyliczać w nieskończoność kto zasługuje, kto nie itd. Każdy patrzy przez swój pryzmat, co on by zrobił, czy ma cechy i charakter podobne do cech i charakteru uczestników. Zależy od tego czy ktoś potrafi spoglądać obiektywnie, wyzbyć się emocji i trzeźwym okiem jest w stanie ocenić i docenić czyjąś grę...

Ale co do odcinka 20x13

Niby nic szczególnego się nie działo ale jednak fajnie się go oglądało. Sandra fajnie zakomunikowała, że ma immunitet. Przydał się niewątpliwie, ale rozegrano to w najprostszy sposób ale może i najlepszy. Konkurencje nie najgorsze... Colby fajnie się wkurzał i w końcu wybuchnął. Sandra niezaradna... Fajna zabawa z tymi kokosami  :yeah: :yeah: :yeah: Rada nie za bardzo emocjonująca, były lepsze odcinki...

chatiflatt

Odcinek nie był obfitujący w emocje. Utwierdziłem się w przekonaniu, że Sandra jest dobrym strategiem, świadomym lub nieświadomym, zaś Parvati jest najbrzydszą dziewczyną, jaką kiedykolwiek widziałem. Jej uśmiech i wysunięta dolna szczęka mają swoistą nazwę w anatomii, jak sobie przypomnę to napiszę :D Szczerze dziwię się agencjom modelingu, które ją zatrudniają i promują.
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

Grotherd

Jak dla mnie to, że ktoś jest dobry w konkurencjach wcale nie oznacza, że powinien wygrać. Konkurencje są jak dla mnie "dodatkiem" do tego, co dzieje się w obozie, choć, przyznaję, trochę się denerwowałem, jak pozostała tylko Parvati i Rupert w walce o immunitet. Chwała Bogu, że Rupert odpadł z gry, jakby wygrał, byłby najkoszmarniejszym zwycięzcą z wszystkich edycji. Ja bym go zresztą chyba zabił, gdybym próbował spać, a on rąbał drzewo. Rupertowy typ ludzi, czyli zarozumiały egocentryk sądzący, że siła fizyczna jest najważniejsza w całym życiu to najgorszy typ z możliwych. Najgorszy.

A tak szczerze mówiąc brakuje mi w tej edycji Corinne, nawet bardzo.

luk1990

odcinek ciekawy- klaruje sie juz czolowka ;DD
moim skromnym zdaniem Parvati jest naprawde ladna dziewczyna- i to bez makijazu- to mozna sobie tylko wyobrazac jak wyglada umalowana-a miec taki wyglad bez wspomagaczy to naprawde juz sporo;]
taka mala konkluzja;D

chcialem tez zapytac czy dobrze uslyszalem...czy juz jutro bedzie nowy specjalny, 2-godzinny odcinek ?? <hurra>

sloneczko107

jutro bedzie już finał i reunion

luk1990

tak mi sie wlasnie wydawalo ze 14 odcinek musi byc tym ostatnim :(

badzo szkoda no ale coz;] jutro dyskusja rozgorzeje na dobre ;DD
dzieki za doinformowanie mnie ;]

Meeg

Bardzo dobry odcinek ! Nie mogę się doczekać finału. Tak jak większość sądzę, że Parvati, Russell i Sandra dojdą do F3. Trzymam kciuki za dziewczyny (może minimalnie bardziej za Sandrę :D), bo obydwie zasłużyły sobie na wygraną w 100% i ciekawa jestem jak rozłożą się między nimi głosy w finale.

kokosanka

Juz jutro finał :devil: a o ktorej??mozna to na zywo obejrzec??
Dlaczego tak bardzo nie lubicie Ruperta?według mnie jest o wiele gorszych,ze sie tak wyraze uczestników.Ja nic do niego nie mam :P Nie sądze by był bardziej zarozumiały od Parvati czy Russela.

Meeg

Czy można na żywo to nie wiem, ale zaczyna się w USA o 20 czyli u nas wtedy będzie bodajże 2 w nocy (bo jest różnica czasowa).
A ja Ruperta nie lubiłam, bo dla mnie jak i Colby nic nie wnosił do gry.