Epizod 04 - Tonight, We Make Our Move

Zaczęty przez Rosa, Pt, 05 Mar 2010, 09:45:44

Rosa

Cytat: vinz1986 w Śr, 03 Mar 2010, 18:00:02
tez  brakuje mi 2 konkurencji miejmy nadzieje ze niedługo sie to zmieni
20x04
Taaa, no i życzeniu stało się zadośc , mieliśmy 2 konkurencje a w efekcie totalny brak w odcinku parvatti, Jerri, Danielle i Courtney.  :sciana:
Oj, edytorzy wrócili do swoich tradycyjnych koszmarnych metod z poprzednich sezonów.

bobaas

20x04

Szkoda mi Cirie. Była najmądrzejsza w całym plemieniu Heroes. Biorąc pod uwagę to, że sojusz Cirie, który został razem jest nadal w przewadze można uznać za niezbyt dobrą decyzję JT i to on winien być kolejną osobą wyeliminowaną (przez Candice, Amande, Jamesa, Ruperta). Patrząc jednak na to, że sprawy zmieniają obrót bardzo szybko nie jest to wcale pewne. Candice już w zapowiedzi przebąkuje, że chce 'iść' z Tomem i Colbym.
Jedyny błąd Cirie to zaufanie JT, któremu ufać nie można w S20, podobnie jak w S18 o czym przekonało się pare osób.
Będzie bardzo ciekawie później i jeszcze jest szansa na spłate z nawiązką dla JT ;p

Kardines

20x04

Kolejny bardzo dobry odcinek :) Sandra zaczyna się rozkrecac, mam nadzieje że działając z Robem wyeliminuje Russela i daleko zajdzie. Coach - bez komentarza. Po pierwszych 2 odcinkach myślałem ze się zmienił, ale jest tak samo ja dawniej. W Heroes nie ma już praktycznie nikogo komu kibicuje. Zrobili w sumie dobry ruch eliminując Cirie. Gdyby tak jak poprzednio wywalili kogoś silnego (np Toma) to mogliby zacząć tracić przewage fizyczna w konkurencjach. Oby tak dalej :)

Rosa

20x04
Russel jest naprawde nieco ograniczonym typkiem który nie ma pojęcia o grze. On po prostu nie mysli tylko gra czysto silowo, tu szybko zawiązac jakiś sojusz, znaleźć idola a aspekty społeczne totalnie zaniedbać.
Cirie padła ofiara własnej broni, podobne zagranie zaprezentowała w Cook Island.
Gdyby JT tak gral w Tocantins to bym powiedziała że jest zasłużonym zwycięzcą, no cóz ale lepiej póxno niz wcale, nareszcie mamy gracza w grze.
Podobała mi się zawiedziona i zniesmaczona mina Ruperta :)

omiii

20x04
odcinek dość udany - gdyby nie kilka elementów które były pokazywane na początku, a swoją drogą Coach to straszna ciapa - nie wiedziałem że aż tak ..
brawa dla Toma - świetny ruch pokazał że jest nie tylko silny fizycznie ale i niezłym strategiem, JT z kolei gdyby tak grał wcześniej pewnie mógłby liczyć na przydzielenie do drugiego plemienia
Boston Rob rządzi twardą ręką niepodzielnie w plemieniu,a Russell powtarzając swoją strategię gry w tym sezonie,  staje się przegranym na starcie - ,tym bardziej że nie ma w szczepie podziału
Kibicuje Villain'som bo są bez wątpienia lepsi - poza tym Herosi nie potrafią się zgrać i to się nie zmieni póki w szczepie będzie James, który ich ciągnie w przepaść
jeśli chodzi o konkurencje - to 2 są bardzo potrzebne, w tym jedna która bezpośrednio odnosi się do rywalizacji między poszczególnymi uczestnikami- - to Survivor a nie serial obyczajowy o przeżyciach Coacha albo inny BBrother, także głownie konkurencje i rady przyciągają widza

sloneczko107

20x04
mogę powiedzieć nareszcie dwie konkurencje, co mnie bardzo cieszy, bo odcinek zyskał z moich oczach i to bardzo wiele, to że Złoczyńcy wygrywali czyni ten odcinek jeszcze lepszym jak poprzednie dwa
sprawa z HII pokazuje co się dzieje w pelmionach
Herosi od razu polecieli szukać, tak jakby każdy obawiał się tego że wyleci kolejny, że sojusz go zdradzi
a w Złoczyńcach, spokojnie, zero paniki, tylko Russell... aż się dziwię że nie znalazł dziś HII jak to bywało poprzedni
Cirie wpadła we własne sidła, choć żałuję że odpadła, bo wolałabym zobaczyć odchodzącego JT

małe podsumowanie
Herosi:
Candice - prawie w ogóle nie zwróciłam uwagi na nią w tym odcinku, jedyne co to w końcówce gdy JT chciał sie tak jej pozbyć
Amanda - jak dla mnie wypaliła się, daje sobą manipulować, jest silną przeciwniczką dla każdych ale to nie ta sama Amanda co w 15 czy 16
Colby - nie zwracam na niego uwagi, jakoś szczególnie się nie wybił dla mnie
James - o dziwo był spokojny w tym odcinku
Rupert - jak dla mnie to może go nie być
Tom - sprytnie wykorzystał HII co mu na plus idzie, i pokonał Cirie jej własną bronią to na minus
JT - próbuje manipulowac innymi, co jak widać nie wychodzi mu za dobrze, Herosi już dawno powinni się go pozbyć

Villainie
Jerry - udział w odcinku zerowy, jedynie w konkurencji się pokazała, oby jak najdłużej została
Danielle - czytaj wyżej
Parvati - czytaj wyżej, poza konkurencją
Courtney - czytaj wyżej
Sandra - udział zerowy, jedyne co to śledziła Russella, ale w jej przypadku mam nadzieję że szybko odpadnie
Tyson - wreszcie się pojawił, wprawdzie jako 'pocieszać' Coacha ale to zawsze coś ;)
Rob - właściwy człowiek we właściwym miejscu, dyryguje drużyną przez co wygrywają :)
Coach - jego występ pozostawię bez komentarza...
Russell - jak wyżej poza tym że mam pewność że tej edycji to on nie wygra, bo zamiast przyjaciół to sobie wrogów robi

oczywiście kibicuję Złoczyńcom, choć dziś za mało o nich było

tooriz

20x04
Bardzo ładny blindside! JT stanął na wysokości zadania i w końcu zaczął wykonywać znaczące ruchy w tej grze. Rupert mówiąc że zostaje przy swoim danym słowie chcąc wyjść na tego dobrego tylko się ośmiesza. To jest gra i tu trzeba umieć się dopasować.

Sandry bardzo nie lubię. Taki typ człowieka człowieka co drze się tylko po to żeby postawić na swoim. Co ona ma do gadania czy całe plemię idzie szukać idola i czy go wyrzuci. Wie że jest za głupia żeby go znaleźć wiec manipuluje innymi żeby oni przypadkiem nie mieli z tego korzyści.

Cytat: omiii w Pt, 05 Mar 2010, 13:46:39Russell powtarzając swoją strategię gry w tym sezonie,  staje się przegranym na starcie - ,tym bardziej że nie ma w szczepie podziału

Powtarzając swoją strategię jest przegranym? Bo w s19 nie rządził wszystkim i wszystkimi ? Bo 2 miejsce to tragedia w tej grze? Szczególnie jak należała mu się wygrana?

Cytat: Rosa w Pt, 05 Mar 2010, 11:54:23Russel jest naprawde nieco ograniczonym typkiem który nie ma pojęcia o grze. On po prostu nie mysli tylko gra czysto silowo, tu szybko zawiązac jakiś sojusz, znaleźć idola a aspekty społeczne totalnie zaniedbać.

Nie napiszę kto jest ograniczony. "Aspekty społeczne zaniedbać" ... ręce opadają. Edytorzy przecież nie pokazują wszystkiego. Z pewnością zadbał o to aby mieć dobry układ z każdym.  Pojęcia o grze to nie mają ci którzy nie szukają ukrytego idola. Czysta ignorancja i głupota która się na nich odbije :)

PS. Ale ładnie napisałem, admini nie mogą nic z tym zrobić :D

Rosa

Cytat: tooriz w Pt, 05 Mar 2010, 17:18:34

Nie napiszę kto jest ograniczony. "Aspekty społeczne zaniedbać" ... ręce opadają. Edytorzy przecież nie pokazują wszystkiego. Z pewnością zadbał o to aby mieć dobry układ z każdym.
No własnie edytorzy dzisiaj pokazali co mieli pokazać. Russel miał kupę szczęścia bo gdyby Villainsi przegrali dzisiaj immunitet to Russel by z hukiem wypadl z gry po prostu przez swoją głupotę i przez to że nie potrafi sobie wyobrazic gry bez idola. Przecież jego stwierdzenia "idę na spacer" bylo naprawde żałosne szczególne w kontekscie tego że cały zespół umówił sie że ten co pójdzie szukać idola to wyleci.

Blue

20x04
Ciekawy odcinek, niezły zagranie z usunięciem Cirie, pozbyli się niezłego stratega, nie tracąc nic z siły fizycznej. Ale żeby zacząć wygrywać muszą coś zmienić w plemieniu, niby to plemię herosów, ale to złoczyńcy są lepiej zgrani, lepiej współpracują ze sobą w wyniku czego wygrywają. Na pewno jest w tym duża zasługa Roba, który jest świetnym przywódcą. Herosi zamiast tworzyć sojusze i dzielić się na grupy powinni trochę popracować nad współpracą,bo inaczej to niewielu z nich zostanie.
Ja w sumie się cieszę, że nie odpadł Colby bo go lubię :-) (nie wiedziałam, że grywał w serialach, właśnie oglądam GO w 19 odc. Kości :-)
Z herosów też kibicuję Candice, słusznie obawia jej się JT, może zajść daleko. oby tylko nie wypadła w następnym odcinku, w związku ze zmianą stron.
JT zupełnie inny styl gry, ciekawe czy to mu się przysłuży.
Co do Jamesa to w poprzednich sezonach jeszcze go jakoś lubiłam, taki sympatyczny osiłek, lecz teraz to jest kawał idioty, te jego teksty, że chce tylko wygrywać, po prostu głupota. Nie wiem czy on się zmienił czy po prostu nie było tego widać poprzednio.
Co do złoczyńców, to trzymają się całkiem dobrze, nieźle się dogadują co mnie trochę zaskakuje, no ale zobaczmy jako to będzie dalej.
A Russell to przechlapał sobie totalnie, raczej jego dni są policzone. Jakoś jego strategia słabo się sprawdza, a to jakoś dziwne, że teraz ze wskazówkami i nie może odnaleźć HII, coś mu się widocznie pogorszyło.
Ogólnie jak zwykle z niecierpliwością czekam na kolejny odcinek.

Rosa

Obejrzałem sobie ponownie RC tylko tym razem zamiast przygladac się jak Candice i Amanda wyglądaja wysmarowane olejkiem w bikini przygladalem sie pileczkom. Wyglada na to że pokazano na połowę biegow gdzie przedostatni gdzie Danielle rywalizowała z Rupertem byl naprawde przedostatni natomiast ten ktory podobno mial decydowac o zwycięstwie między Tysonem a Colbym to byl jednym ze środkowych i raczej o niczym nie decydował.
Szkoda że chociaż w insiderach nie mozna zobaczyj jak faktycznie wyglada rywalizacja i kto tak naprawde wygrał te zawody dla złoczyńców.

omiii

Cytat: tooriz w Pt, 05 Mar 2010, 17:18:34
Cytat: omiii w Pt, 05 Mar 2010, 13:46:39Russell powtarzając swoją strategię gry w tym sezonie,  staje się przegranym na starcie - ,tym bardziej że nie ma w szczepie podziału
Powtarzając swoją strategię jest przegranym? Bo w s19 nie rządził wszystkim i wszystkimi ? Bo 2 miejsce to tragedia w tej grze? Szczególnie jak należała mu się wygrana?
2 miejsce to jest bardzo dobra pozycja, ale chodzi o to że Russell nie trafił tym razem na ćwierćinteligentów w plemieniu jak to miało miejsce w poprzednim sezonie
Zresztą chyba sam w to nie wierzysz że wygra

slawek

20x04

Szkoda Cirie, mądra z niej bestia :) A Candice tak jak przypuszczałem będzie skakać z sojuszu do sojuszu, ale dobrze przynajmniej daleko zajdzie, to Ona z plemienia Herosów jest moim faworytem.
Nie no Couch ... eh :plask: Szkoda że tak mało Courtney pokazują, może od Chin trochę przycichła :)
Się kręci :)
Sławek

Grotherd

20x04

Dobry odcinek, ale strasznie szkoda Cirie. Miałem nadzieję, że mimo wszystko odpadnie Colby. W Faworytach kibicuję Candice, ale gra Toma coraz bardziej zaczyna mi się podobać. J.T. jest śmieszny, według mnie podjął złą decyzję.

Ze skrótów następnego odcinka wychodzi na to, że Tyson będzie miał jakąś kontuzję, mam nadzieję, że nie odpadnie, bo pomaga w wyzwaniach Złoczyńcom. Russell jest świetny, może to, że zaczął szukać immunitetu nie było zbyt mądre, ale mam nadzieję, że go znajdzie i pokaże innym, że to naprawdę on tu rządzi. Coach-PogromcaSmoków-KrólArtur-Legenda-Mohikanin mówi sam za siebie.

sloneczko107

sądzisz że to Tyson? a mi się wydaje że to Coach będzie miał kontuzję, na Tysona to mi on nie wyglądał

joker

20x04
No i z moich heroesowych faworytów została tylko Amanda :( Wreszcie odcinek z dwoma konkurencjami i wreszcie działo się coś ciekawego! Mniej było życia obozowego, ale produkcja i tak zawsze tak dobierze fragmenty i je prawidłowo obrobi, żeby do ostatniej chwili nie było dlaczego ktoś oddał akurat taki głos.