Epizod 13 - Two Brains Are Better Than One

Zaczęty przez sloneczko107, Pt, 18 Gru 2009, 16:57:19

sloneczko107

19x13
jedyny plus odcinka - odejście Shambo
odcinek nudny, do przewidzenia, tylko zwycięzca całego seoznu nie jest pewny ale może to być ktokolwiek byle nie Russell

survivor__china

19x13
Bardzo, bardzo dobry odcinek! Jeszcze lepszy od poprzedniego.  :yeah:
Odejście Shambo to tylko jeden z wielu plusów odcinka.
Dalej Natalie, Brett i Mick!  :yeah:

slawek

19x13

Russell raczej nie wygra, nie chciałbym aby wygrał Jaison maruda, albo Mick. Brett nie ma szans bo pewnie odpadnie w nastepnym odcinku, chyba że wygra immunitety oby dwa. Jedyną kandydatką do zwycięstwa (jak dla mnie) jest teraz Natalie. Co to będzie ... ?
Sławek

Meeg

19x13
Mi również bardzo podobał się ten odcinek. Może nie cały, ale uśmiałam się np. na Reward Challenge z min Jaisona i Shambo. Ta idiotka też podobno zgadła ile kokosów spadnie. Jasne. Przynajmniej finał bez niej będzie przyjemniejszy, wreszcie odpadła.
Brett i Natalie to moi faworyci do głównej wygranej. Brett - polubiłam go w ostatnich dwóch odcinkach, okazało się, że oprócz siły fizycznej ma również coś w głowie, potrafił się bardzo dobrze ustawić. Natalie - trzymała się od początku Russella, nie zdradziła go i wie, że z nim może wygrać w finale. A tak poza tym to oboje są sympatyczni i nie tak bardzo nudni jak Mick czy Jaison, którego nie mogę znieść.

Mam trzy wersje tego co zdarzy się w finale :P.
1. Ktoś z 4 Foa Foa wygrywa immunitet w F5 i żegnamy Bretta, później Jaisona (sądzę, że Mick wygra FIC) i mamy F3 - Natalie, Mick, Russell. Jestem wtedy pewna, że wygra Natalie, na pewno będzie miała glosy Kelly, Laury, Monici, Bretta; na Micka zagłosują Erik, Dave i Jaison; a na Russella John i Shambo. Mamy 4-3-2 i zwyciężczynię Natalie :).
2. Brett wygrywa jeszcze jeden immunitet, przegrywa drugi i odpada Jaison. F3 i zwycięzca taki sam.
3. Brett wygrywa obydwa IC, przechodzi do finału i zgarnia milion dolarów (jeśli będzie w finale wygra na 100%; ma za sobą całe Galu oprócz Shambo i ew. Johna).

Sądzę, że najbardziej prawdopodobna jest wersja druga, na 3 szans nie ma, bo zwycięzcy takiego editu jak on nigdy nie mieli i mieć zapewne nie będą. Zresztą Natalie też była bardzo mało pokazywana, ale chyba podobnie do Boba jeśli się nie mylę. Więc może wygrać.
Tak generalnie sądzę, że ten finał może być ciekawy chociażby ze względu na to jak się rozłożą glosy jury. Jeśli wygra ktoś z dwójki moich ulubieńców to podniesie to trochę moją opinie na temat tego sezonu (ze słabego na przeciętny :P).

tooriz

19x13
Wyśmiewanie się z fryzury Shambo przez Russela - bezcenne :) Drastyczny brak charyzmy u Micka i Jaison'a aż mnie przeraża.  Aha, i aż mnie zaskoczyło, że jeszcze nikt nie śmiał się z tańców na nagrodzie xD

Jeżeli Final Three to Natalie, Mick, Russel to Natalie wygrywa ale miło by było jakby Russel też dostał parę głosów za to co wyczyniał przez cały sezon :)

PS. Meeg -  naczytałaś się chyba spoilerów i udajesz że tego nie zrobiłaś ;D  I Brett'a to chyba wcześniej już polubiłaś :)

Tkk_Bolly

Tooriz obejżałeś Rs, którę zachęcałem abyś obejrzał?

Sama Natalie nie może zrobic fajnego odcinka, więc odcinek na minus. Bardzo dobrze, że odpadła Shambo i fajnie było widziec uśmiech Laury. Oby Natalie wygrała nikt inny na to nie zasługuje, a Brett wiadomo,że nie wejdzie do finału skoro sposób kręcenia wskazuje, że za bardzo to polubiec go nie mieliśmy :los:

Rosa

Niestety, gorzej że Natalie podpada pod ta sama kategorię co Brett, czyli po prostu była niepokazywana prze pierwsze kilka odcinków. Oznacza to że albo nie wygra albo edytorzy specjalnie spieprzyli sprawę i postanowili że zarowno zwycięzcy jak i ostatniego z Galu nie pokazą  po to aby skoncentrować się na "genialnym" Russelu i "faworytce publiczności" Shamboo.
Ciężko mi się zdecydować które rozwiązanie jest gorsze :)

survivor__china

Nie sądzę, by Natalie była AŻ TAK ignorowana. I tak stosunkowo często "dopuszczano ją głosu" w porówaniu z Brettem, Nickiem czy Jaisonem. Moim zdaniem Natalie to chyba jedyna osoba, w której przypadku edytorzy tak do końca nie spieprzyli sprawy. Po pierwsze, przedstawiono ją już w pierwszym odcinku (co z tego, że jako "jeszcze głupszą długowłosą blondynkę" ;P). Potem przez kilka kolejnych epizodów Natalie mówiła o tym, że nie ufa ślepo Russellowi. Uważała, że trzymanie się tego "dominującego gracza" jest dla niej bardzo dobrym ruchem (słuszna decyzja). Kilkakrotnie ukazano również jej umiejętności społeczne (było widać, że dogaduje się z zawodnikami z obu plemion) oraz zdolności manipulatorskie (przekonanie dziewczyn z Galu do eliminacji Erika). Wreszcie, przedstawiono jej wspaniałą metamorfozę: z głupiutkiej plastikowej panienki, przerażonej perspektywą życia w dziczy, Natalie stała się silną kobietą, która potrafi poradzić sobie w każdej sytuacji (scena, kiedy Natalie zabija szczura jest jedną z moich ulubionych nie tylko w tym sezonie, ale w całym programie).
Spójrzcie jak wiele napisałem o Natalie. Gdyby przyszło mi opisać grę Jaisona, Micka albo Bretta, zmieściłbym się w jednej linijce. Dlatego myślę, że edytorzy tak do końca nie zignorowali jej postaci.
Największym błędem tego sezonu było poświęcenie połowy czasu antenowego dwóm osobom: Russellowi i Shambo.
Aha, jeszcze mówiąc o Shambo: wiedzieliście, że podobno zaproszono ją do udziału w Survivor 20? Na szczęście odmówiła. Nie chcę nawet myśleć co by to było, gdybym musiał ją oglądać w kolejnym sezonie...

Meeg

survivor_china teoretycznie zgadzam się z Tobą, ale mimo wszystko liczba confessionalów mówi sama za siebie.

Russell H- 9/ 8/ 10/ 2/ 4/ 4/ 7/ 13/ 8/ 11 / 4/ 7/ 8
razem = 94

Shambo- 6/ 0/ 5/ 3/ 4/ 0/ 0/ 4/ 3/ 3/ 5/ 3/ 3
razem = 39

Jaison- 2/ 3/ 2/ 2/ 3/ 2/ 1/ 3/ 2/ 0/ 3/ 4/ 4
razem = 31

Mick- 2/ 3/ 3/ 4/ 2/ 2/ 1/ 1/ 1/ 1/ 1/ 3/ 1
razem = 25

Natalie- 0/ 0/ 0/ 2/ 2/ 0/ 0/ 2/ 2/ 1/ 0/ 0/ 3
razem = 12

Brett- 1/ 0/ 0/ 0/ 1/ 1/ 0/ 0/ 0/ 0/ 0/ 1/ 3
razem = 7

Jak widać Natalie miała tylko 12 confessionalów, a taki beznadziejny Jaison aż 31. Już pomijam to, że z większości z nich nic nie wynikało (tak jak u Micka), ale po coś to producenci robili.
I jeśli chcecie jeszcze coś zobaczyć - udział procentowy confessionalów F6 Survivor: Samoa w stosunku do zwycięzców poprzednich - https://i45.tinypic.com/35kiyxi.png . Jak to zobaczyłam to szczerze mówiąc zwątpiłam w zwycięstwo Natalie. Opierając się tylko na tym, największe szanse na zwycięstwo ma Russell, Jaison albo Mick. Świetnie, po prostu świetnie.

sloneczko107

w tym programie wszystko jest możliwe i zwycięstwo Natalie też :) zwłaszcza że może i confessionalów miała nie wiele, ale nie była bezbarwna i zauważaliśmy ja w odcinkach, tu coś zrobiła, tam coś powiedziała, zabiła szczura (też moim zdaniem jedna z lepszych akcji w sezonie) fakt jest taki że tą strategię też miała i to bardzo dobrą, trzymać się Russella i zajść z nim do końca, w końcu ona jedna przeszła do połączenia z dziewczyn z Foa Foa tylko dlatego że Russell nie widział w niej potencjalnego zagrożenia

survivor__china

Szok! Przez ostatnią godzinę daremnie przeglądałem pierwsze trzy odcinki sezonu, aby udowodnić, że Natalie otrzymała jednak chociaż jeden confessional. Nie mogłem w to uwierzyć. Teraz to już naprawdę obawiam się o moją faworytkę. Zwycięstwo Micka jeszcze jakoś zniosę, chociaż przyznaję, że będę mocno rozczarowany. Jaison jako zwycięzca przebiłoby pod względem katastrofy nawet wygraną J.T. i Vacepii razem wziętych. Natomiast wygraną Russella odbiorę jako porażkę tej edycji Survivor (ale to jest tylko moje zdanie; wiem, że niektórzy życzą mu zwycięstwa, dlatego powstrzymam się od komentarzy na jego temat). Chcę jeszcze dodać, że o ile czekam z niecierpliwością na finałowy odcinek (trudno przewidzieć, kto wejdzie do finału, kto wygra i jak rozłożą się głosy, dzięki czemu finał może być ciekawy), o tyle naprawdę obawiam się Reunionu (obawiam się, że zostanie on zdominowany przez Russella, jego strategię, jego manipulacje, jego immunitety, jego rodzinę, jego plany, jego udział w Survivor 20, jego zawód i majątek, jego sojusze itd. Ewentualnymi przerywnikami w jego wypowiedzi mogą być komentarze Shambo o tym, jak własne plemię jej nie kochało i musiała je zdradzić i o tym jak kocha ją połowa Ameryki).
Okaże się w poniedziałek ;)

Meeg

Cytat: survivor__china w So, 19 Gru 2009, 13:25:20Jaison jako zwycięzca przebiłoby pod względem katastrofy nawet wygraną J.T. i Vacepii razem wziętych.
I podniesionych do kwadratu :P.

W zasadzie zgadzam się z Twoją wypowiedzią i dodam jeszcze, że Reunion będzie jeszcze większą katastrofą niż w Tocantins. Będą istnieć tylko Russell i Shambo, a zwycięzca i pozostali uczestnicy zostaną totalnie zignorowani.

sloneczko107

a ja to bym chciała żeby nas producenci mile zaskoczyli :P i żeby był w reunionie czas na każdego ale to tylko takie tam głupie myśli ;)

survivor__china wiesz myślę że raczej nie będzie nic o udziale Russella w 20 bo w końcu po co uprzedzać wydarzenia ;)

Rosa

Oczywiście że będzie bo będą juz promowali następna edycję. To w koncu niecałe 2 miesiące do 1go odcinka.

sloneczko107

to tak wtrącę : kiedy premiera 20?

to teraz już mam pewność że Russell zajmie cały reunion..