Epizod 09 - Tastes Like Chicken

Zaczęty przez sloneczko107, Pt, 13 Lis 2009, 14:09:26

sloneczko107

19x09
OMG!!!!
ale może zacznę od początku :yeah:
miłe zaskoczenie ze strony Natalie! taka niby słaba kobieta zabiła szczura  :buzz:
potem konkurencja... podział straszny... podział według plemion... proste było kto wygra... :plask:
i kolejna niespodzianka... produneci myśla że widzowie to debil! :sciana: Russell znalazł HII... to robi się śmieszne... i potem cała intryga... wzięcie Shambo do sojuszu, chwalenie się dawnemu Foa Foa i podejście dawnego Galu
jedno im nie wyszło bo nie przewidzieli że Laura zdobędzie immunitet, z czego się cieszę  :prosi: ale co z tego jak odpadłą moja faworytka :(  :bye:
teraz to się robi pomieszanie z poplątaniem w tej grze i nie zdziwię się jak wielki strateg  :plask: znajdzie w kolejnym odcinku HII... i pozagnamy Laurę :(

Tkk_Bolly

19x09
Ciekawy blindside, ale szkoda, że padło akurat na Kelly :bye: Lepiej na nią niz na Monicę, która już myślała, że odpadnie. Trochę emocji było, tylko szkoda, że taki finał. Laura zdecydowanie zasługuje na wygraną, z tej brygady jest najlepsza, może jeszcze Natalie się wyróżnia. Ale faceci w tej edyci to dno, widac realizatorzy, dali sobie spokój z ich pokazywaniem. jest tylko denerwujący i wszechwiedzący Russell i już wiadomo, że Foa znajdą imunitet. Zdziwiłbym się gdyby stało się inaczej

Meeg

19x09
słoneczko, zgadzam się z Tobą.
OMG !!!!!!
Już pomijam to, że producenci przesadzają z tym 'pseudo strategiem' Russellem i jego znalezionymi 'bez żadnych wskazówek' HII (chociaż może to i prawda, bo po prostu mu pokazali, gdzie on jest). Ale blindside genialny. Naprawdę. Mina Erika bezcenna (jak się cieszył, chociaż ja mu się nie dziwię ;D). I Shambo udająca zdziwienie. Nieźle Foa Foa zrobiła Galu. Dave to idiota, a Monica u mnie zaplusowała. Domyśliła się, że być może Russell znalazł drugi "Hidden" II, ale oczywiście to by było niemożliwe i tak proszę bardzo - odpadła Kelly. Trochę szkoda, bo ja lubiłam, ale warto było dla takiego blindside'u ;D.
Zgadzam się z przedmówcą, że Laura to aktualnie najlepszy gracz. Mimo to jak nie wygra kolejnego immunitetu to odpadnie.

sloneczko107

miny Ericka mi się skojarzyły z minami Elizy z 16 z odcinka gdy podeszli Ozze'go :D

Showmag

19x09
Nie wiem czym tu się ekscytować - odcinek na poziomie całej edycji, a co tu dopiero szukać podniety, by wrzeszczeć "OMG" na wyreżyserowane akcje.
A ta Kelly? Dzis pierwszy raz ją na oczy zobaczylem :) Ciekawa edycja postaci w tym sezonie, oj ciekawa!

mia

19x09
Wreszcie się coś dzieje  :yeah: i to za sprawą Russela, którego na początku nie znosiłam, a teraz trzymam kciuki aby powiódł się jego kolejny plan :boks: Najlepszy odcinek sezonu, większość poprzednich to kicha! Mam nadzieję że w następnym odpadnie Laura - strasznie antypatyczna osoba.

Rosa

Cytat: mia w So, 14 Lis 2009, 00:33:33
19x09
Wreszcie się coś dzieje  :yeah: i to za sprawą Russela, którego na początku nie znosiłam, a teraz trzymam kciuki aby powiódł się jego kolejny plan :boks: Najlepszy odcinek sezonu, większość poprzednich to kicha! Mam nadzieję że w następnym odpadnie Laura - strasznie antypatyczna osoba.
Hehe, mamy całkowicie odmienne zdanie :)
Odcinek teoretycznie dobry ale pozostał niesmak zwiazany z tym w jaki sposób Russel znalazł idola. Pewnie w nast odcinku producenci schowają go po prostu w jego torbie żeby za duzo sie nie naszukał.
Odpadła kelly której w programie nie pokazywano a z wywiadu przed programem wydawała się naprawde sympatyczną osobą. No cóż, teraz wiemy czemu jej nie pokazywano, producenci po prostu chceli żeby ludzie cieszyli sie z tego że Russel pozostał i jej za bardzo nie żałowali. pewnie podobny scenarius bedzie w przypadku Bretta czyli kolejnego niewidocznego.
Naprawde podoba mi się Laura, jest sympatyczna ;)  i strasznie żałuje że jest na przegranej pozycji i w zasadzie wszyscy dobrze wiemy że odpadnie przed Russelem.
A Monica powinna wygrywac więcej nagród gdzie będzie mogła się pobawić w bikini w czyściutkiej wodzie :)

Meeg

Cytat: Rosa w So, 14 Lis 2009, 15:42:57A Monica powinna wygrywac więcej nagród gdzie będzie mogła się pobawić w bikini w czyściutkiej wodzie :)
rozwaliłeś mnie tym tekstem :haha?: .
Jeśli ktoś jest ciekawy - https://samoa.survivor.com/ .
Zobaczcie sobie na wyniki sondy po prawej stronie. A konkretnie na pierwszą i ostatnią pozycję. Amerykanie to idioci - potwierdzają to już po raz kolejny.

wookash94

19x09
Dla mnie ostatni odcinek tego sezonu. Nie mam zamiaru tego więcej oglądać.

sloneczko107

Cytat: Meeg w So, 14 Lis 2009, 16:38:56Jeśli ktoś jest ciekawy - https://samoa.survivor.com/ .
Zobaczcie sobie na wyniki sondy po prawej stronie. A konkretnie na pierwszą i ostatnią pozycję. Amerykanie to idioci - potwierdzają to już po raz kolejny.

o matko... ale Amerykańscy widzowie zawsze mieli odmienne zdanie od Polskich (przykład wygrana JT w 18...)  :plask:

a wracając do odcinka
wszystko wszystkim gdyby nie odpadłą Kelly, a Russell nie znalazł immunitetu... i pewnie będzie tak jak Rosa pisał w następnym odcinku wsadza mu HII do plecaka, albo od razu do kieszeni w spodnaich żeby się Russell zbydnio nie spocił w szukaniu HII  :plask:  :ubaw:

Meeg

Cytat: wookash94 w So, 14 Lis 2009, 17:22:43
19x09
dlaczego ? :P

ciekawa jestem ile jeszcze będzie akcji z tym 'H'II.

aha i zapomniałam jeszcze wcześniej napisać.
co się stało z intro, dlaczego nie ma jury ?  :sciana:

survivor__china

19x01-09
Dla mnie ten sezon właśnie się rozkręca! Ostatni odcinek był dla mnie najlepszym epizodem Survivor od czasów Mikronezji. Scena, kiedy Russell wyciąga z kieszeni ukryty immunitet i mówi: "I ain't finished playin just yet!" oraz reakcja całego plemienia Galu (łącznie z Shambo, udającą zdziwienie), z pewnością przejdzie do historii tego programu.

Wcale nie było mi szkoda Kelly, której obecność zauważyłem dopiero po połączeniu. Edycja postaci w tym sezonie jest jaka jest, ale dziewczyna była po prostu NUDNA! Nic dziwnego, że nie poświęcano jej zbyt wiele czasu w odcinku. Z większą sympatią spojrzałem na nią dopiero oglądając materiał Survivor: Samoa - Life at Ponderosa (dziewczyna rozpłakała się po eliminacji).

Ja po części zgadzam się z Amerykanami. Jeśli chodzi o najlepszego gracza, Russell z pewnością zasługuje na ten tytuł. Ten człowiek znalazł dwa ukryte immunitety bez żadnych wskazówek, uratował swoje dawne plemię przed silnym sojuszem Galu, przeciągnął na swoją stronę Shambo... Oczywiście, popełnił kilka błędów strategicznych, jednak ważne, że potrafił z nich wybrnąć. Bez niego, ten sezon byłby nudny i przewidywalny.
Znalezienie dwóch immunitetów przez Russella nie musi wcale oznaczać, że pomogli mu w tym realizatorzy itd. Ten facet szukał ich w najbardziej oczywistych miejscach. Każdy fan, który wcześniej oglądał ten program powinien przynajmniej się rozejrzeć. Zdrowy rozsądek podpowiada, że immunitet musi być ukryty w jakimś charakterystycznym miejscu (których na wyspie wcale aż tak wiele nie jest), aby wskazówki do jego ukrycia były jasno sprecyzowane. Problem w tym, że komisja castingowa zbyt często wybiera do programu osoby, które nigdy w życiu nie widziały żadnego odcinka Survivor.

Jednak moją faworytką jest Natalie. Mam nadzieję, że w rezultacie pokona ona Russella. Natalie jest niezwykle zdeterminowaną zawodniczką, prowadzącą bardzo skuteczną grę.  To ona zaaranżowała eliminację Erika,zaprzyjaźniła się z dziewczynami z Galu (mam nadzieję, że nadejdzie moment, kiedy zwróci się przeciwko Russellowi i dołączy do sojuszu kobiet) i pozwoliła Russellowi na eliminację Kelly, przez co wszyscy będą mieli do niego pretensje.

Podoba mi się także gra Laury oraz Shambo. Jeśli chodzi o Laurę, kobieta jest nastawiona na ostrą rywalizację, mam wrażenie, że to ona stoi na czele sojuszu piątki Galu. Laura chyba nie zdaje sobie sprawy, jak ważne było dla niej zwycięstwo w konkurencjach o immunitet. Chciałbym, aby jej dobra passa trwała nadal. Jestem ciekawy jej konfrontacji z Russellem. Natomiast jeśli mowa o Shambo, muszę zaznaczyć, że ta osoba budzi we mnie największą antypatię. Mimo wszystko, prowadzi bardzo dobrą grę na dwa fronty. Po ostatnim głosowaniu, dała Galu do zrozumienia, że ciągle mogą na nią liczyć, lecz tak naprawdę trzyma stronę Foa Foa.

Czekam z niecierpliwością na kolejny odcinek. Okaże się wtedy, któremu sojuszowi będzie dane dotrwać do samego końca. Na kolejnej Radzie Plemienia spodziewam się remisu, 5:5 (czwórka z Foa Foa + Shambo kontra Laura, Dave, Brett, John i Monica), chyba że ponownie zostanie wykorzystany ukryty immunitet.
Nie wiem czy wiecie, ale po raz pierwszy, od czasów Survivor China następił wzrost oglądalności Survivor. Ostatni odcinek obejrzało 13 milionów widzów, podczas gdy premierę oglądało 11,5 mln.

Dołączam się do waszego: OMG! 

wookash94

Cytat: Meeg w So, 14 Lis 2009, 19:54:06
Cytat: wookash94 w So, 14 Lis 2009, 17:22:43
19x09
dlaczego ? :P
Oto dlaczego:
nienawidzę Russella i tego, że specjalnie wprowadziło się dla niego twist z ciągłym chowaniem HII, tego, że 'wkłada się mu HII do torby', jak to dobrze ujął Rosa, tego, że specjalnie edytuje się miłe i sympatyczne osoby (Kelly, Brett, Laura) na nudne/nie warte uwagi/takie, których mamy nie lubić, żeby przypadkiem nie zrobiło nam się ich żal i żeby Russell zawsze był w drużynie dobrych.  Nienawidzę Shambo, która jest beznadziejna, głupia i edytuje się ją na superbohatera, a tak naprawdę jest żałosna. Mick to taki nudziarz, że z jego około 25 wypowiedzi nic o nim nie wiem. Natalie jest głupia, ale trzeba ją pokazać z dobrej strony, bo przegra o włos z Russellem w finale. O reszcie, która się nie liczy w tym starciu nic nie powiem. Już nie chcę mi się oglądać Survivora, w co jeszcze jakiś czas temu bym nie uwierzył. Poza tym nienawidzę gdy nic nie idzie po mojej myśli :P .

Cytat: survivor__china w Nd, 15 Lis 2009, 12:20:48
Wcale nie było mi szkoda Kelly, której obecność zauważyłem dopiero po połączeniu. Edycja postaci w tym sezonie jest jaka jest, ale dziewczyna była po prostu NUDNA! Nic dziwnego, że nie poświęcano jej zbyt wiele czasu w odcinku. Z większą sympatią spojrzałem na nią dopiero oglądając materiał Survivor: Samoa - Life at Ponderosa (dziewczyna rozpłakała się po eliminacji).
I właśnie o to mi chodziło.
Cytat: survivor__china w Nd, 15 Lis 2009, 12:20:48
Ja po części zgadzam się z Amerykanami. Jeśli chodzi o najlepszego gracza, Russell z pewnością zasługuje na ten tytuł. Ten człowiek znalazł dwa ukryte immunitety bez żadnych wskazówek, uratował swoje dawne plemię przed silnym sojuszem Galu, przeciągnął na swoją stronę Shambo... Oczywiście, popełnił kilka błędów strategicznych, jednak ważne, że potrafił z nich wybrnąć. Bez niego, ten sezon byłby nudny i przewidywalny.
O to też :P . Właśnie tak realizatorzy wpływają na widzów, gdy program zmusza do lubienia/nie lubienia kogoś, a ja tego nie mogę ścierpieć.

Meeg

W zasadzie zgadzam się z Twoją wypowiedzią z tym, że Shambo już mnie tak nie irytuje i aktualnie myślę, że to Natalie wygra ten sezon.

zapowiedź kolejnego odcinka:
"The Day of Reckoning" - A clever castaway jeopardizes the success of a scheme to ensure their own safety in the game, on SURVIVOR: SAMOA, Thursday, Nov. 19 (8:00-9:00 PM ET/PT) on the CBS Television Network.
Co w wolnym tłumaczeniu znaczy (dla tych, którzy słabiej znają angielski) - Sprytny 'rozbitek' ryzykuje sukces planu (pewnie swojego sojuszu) żeby zagwarantować sobie bezpieczeństwo w grze.
Pewnie chodzi o Shambo, która przejdzie na stronę Foa Foa.

survivor__china

Cytat: wookash94 w Nd, 15 Lis 2009, 12:41:54
nienawidzę Russella i tego, że specjalnie wprowadziło się dla niego twist z ciągłym chowaniem HII, tego, że 'wkłada się mu HII do torby',
Nie no, bez przesady. Ten twist został już wprowadzony, z tego co pamiętam, w Survivor: Micronesia. Zawsze, jeśli ukryty immunitet "wypada z gry" (albo zostanie wykorzystany, albo odpadnie osoba z immunitetem w kieszeni), zostaje ukryty nowy immunitet. Ponieważ zrezygnowano z Wyspy Wygnańców, znalezienie immunitetu jest prostsze niż kiedykolwiek, ponieważ wiadomo, że ukryto go gdzieś na wyspie, w miejscu, do którego każdy ma dostęp.  Masz prawo zrazić się do Survivor, ale mam nadzieję, że szybko wróci ci chęć do oglądania.