Epizod 07 - Houdini Magic

Zaczęty przez Rosa, Pt, 30 Paź 2009, 12:04:58

Rosa

19x07
O Galu dowiedzielismy się ze tam faceci trzymają się razem, kobiety razem a Shamboo jest taką dziwną osoba żyjąca w swoim świecie.
Gruby bład zrobili faceci stawiając na takiego lidera. Podzielili w ten sposób plemię tuz przed polaczeniem i zaufali przy tym Shamboo która jest za głupia aby byc w normalnym sojuszu. Gdyby normalnie trzymali Sh. na uboczu to ta nawet zdradzając Galu nic złego by nie zdolala zrobic i w final 7 bysmy mieli 4 facetów + 3 kobiety z Galu. Teraz natomiast Laura, Kelly i Monica nie maja juz powodu aby trzymac się Galu i moga spokojnie przyjąc ofertę Russela.
Odcinek lepszy od poprzednich ale znów mocno przewidywalny.

W zasadzie źle to określiłem, nie tyle przewidywalny co z nie wywwolującym emocji finiszem. Mozna się było spodziewac że przegra Foa, wiadomo bylo że nie odpadnie Russel i Mick (ten człowiek przekacza granice nudy, producenci w kazdym odcinku daja mu cos do powiedzenia, od poczatku programu juz pewnie mial z 10-15 konfesjonałów a niczego z tego co on zrobił lub powiedział już nie pamiętam) a z pozostalych było mi najzupelniej obojętne kto odpadnie. Liz-......, Jaison- po pierwszym odcinku mi sie podobał, mialem nadzieję że będzie z niego dobry i silny gracz a okazuje się być Ostenem v2.0, Natalie - dobrze wygląda w bikini i to tyle.
Całe to plemię jest nudne i szkoda że akurat na nim musimy się cały czas koncentrowac.

sloneczko107

19x07
Powrót to starego faworyzowania Foa Foa... niby Galu wygrało nagrodę ale co  z tego skupiono się na Foa Foa i na tym że Russell przeciaga LAurę na swoją stronę
a Galu? meżczyżni to debile... bo niby Shambo ich uratuje... i jeszcze zrobili ją liderem...
ja już naprawde nie wiem na czym polegało dobieranie uczestników do tej edycji ale w większosci to sami debile... że nie wspomnę o tym że prawiec całę Foa Foa nie ma za grosz inteligencji...
zgodzę sie z poprzednikiem w kwesti brak emocji na końcu
w sumie wszystko mi jedno czy odpada Liz czy Jaison
a widząc zapowiedzi kolejengo odcinka wiadomo już że byłe Galu zacznie sie sypac

Meeg

19x07
Odcinek był bardzo dobry do 32 minuty. Resztę praktycznie przewinęłam, bo i tak wiedziałam, że odpadnie Liz.
Zadania oba świetne, w drugim było trochę emocji, ale Brett, Dave i Kelly uratowali Galu.
Sojusz Shambo-Brett-Dave-John-Erik byłby genialny, gdyby nie to, że wiadomo, że Shambo przejdzie na stronę Russella. Laura mi trochę działa na nerwy, bo jest naiwna. Monica w zasadzie w tym odcinku tylko nie chciała, żeby Shambo została liderem. Kelly nic nie powiedziała tak jak John. Dlaczego oni ich tak mało pokazują ?
Jestem prawie pewna, że za tydzień po merge'u pierwszy odpadnie Erik. Czwórka z Foa Foa zjednoczy się z Shambo, Laurą, Monicą i Kelly i wykopią najinteligentniejszego. Poza tym w dzisiejszym odcinku był najczęściej pokazywaną osobą z Galu (może na równi z Laurą).
Według mnie teraz będą tak odpadać (trochę się pozmieniało):
Erik
John
Brett
Dave
Monica
Kelly
Laura
Jaison
i mamy wspaniałe F4
Shambo
Russell
Natalie
and the winner MICK.
myślałam, że gorszego zwycięzcy od JT już nie będzie.
chyba się jednak myliłam.

Tkk_Bolly

Odcinek mi się podobał zwłaszcza końcówka, nie byłem  pewny, która grupa wygra, trzymałem kciuki za Galu i się udało. Ale jak widac po połączeniu Galu się rozpadnie i Shambo nie będzie jedyną, która zdradzi, ale kobiety i mężczyźni zdradzą się nawzajem a tego nikt nie przewidział,przynajmniej na początku.
Teraz trzymam kciuki za Monicę i jak w następnym odcinku połączenie to na pewno zajdzie daleko.

Na pewno grupa wybierze za cel Erica, ale pytanie czy użyje imunitetu? Oby wtedy będzie wreszcie jakaś ciekawsza rada.

Meeg taka sytuacja byłaby gdyby wszystkie rady do finałowej były co pół godziny, a Survivor przynajmniej ja lubię za nieoczekiwane zmiany akcji, który jest mnóstwo

Meeg

jeśli kogoś interesuje - zapowiedź kolejnego odcinka ; ).
AFTER A LONG-AWAITED MERGE FEAST, THE TWO TRIBES BECOME ONE AND AN UNEXPECTED MASTER MANIPULATOR EMERGES, ON "SURVIVOR: SAMOA" THURSDAY, NOV. 5

według mnie tym unexpected master manipulator będzie albo Natalie albo Kelly (w zapowiedzi chciała głosować na Erika).
wydaje mi się, że kobiety z Galu zjednoczą się z Foa Foa i pierwszy odpadnie Erik, który będzie myślał, że jego świetny sojusz przetrwa i nie użyje immunitetu.
chociaż mam nadzieję, że ten odcinek mnie zaskoczy i jednak odpadnie ktoś niespodziewany :D.

sloneczko107

nie rozumiem do końca co to znaczy ale mam nadzieję że po połączeniu będzie się wreszcie coś działo :):)

wookash94

19x07
Bardzo nie lubię zadań wymagających pamięci, np. tego z RC. Zero dynamiki. Drugie też mnie nie powaliło. Cieszę się, że wygrało Galu. Żal mi trochę Liz - od początku dawała z siebie wszystko, ale musiała odejść, bo o wywaleniu Jaisona-Ostena nie był mowy. W Galu Shambo z pozycji zera przeszła do lidera i swing vote, nie wiadomo natomiast jak jej się to udało. Plan facetów ciekawy, ale raczej nie będą mieli jak się popisać. Co jeszcze... Bardzo lubię Erika, przypomina mi Brendana z Tocantins. A Kelly, Meeg, dostała jeden confessional :P .
W następnym odcinku: merge. Faceci + Shambo chcą wywalić Monicę, więc proponują to Foa Foa. Monica dowiaduje się o tym i wraz z Kelly i Laurą tworzą sojusz z Foa Foa i wywalają Erika.
A ten manipulator z zapowiedzi to: albo Natalie, która przeciągnie Kelly, Laurę i Monicę na swoją stronę, albo Kelly, która zacznie dowodzić i dzięki niej wyleci Erik. Czyli powtórka z Natalie z Micronesii.